5 vinkkiä ihanaan Kööpenhamina

Kööpenhaminasta on palattu ja viimeistä viikkoa viedään ennen kesälomalle lähtöä. Tällainen mini vacay oli juuri sopiva tähän väliin, niin sai pahinta lomakuumetta laannutettua ennen varsinaista kesälomaa.

Idea matkasta syntyi maaliskuussa, kun kuulin Beyoncen tulevasta Köpiksen konsertista ja meidän olemattomista juhannus suunnitelmista. Ei siis mennyt kauaa kun meillä oli sekä lento- että konserttiliput hankittu. Olen joskus nuorempana vieraillut perheen kanssa Köpiksessä, mutta mitään vahvoja muistikuvia ei kaupungista ollut. Kuinka kiva olisikaan viettää juhannus tutustuen itselle ”uuteen” Euroopan kaupunkiin. Odotin matkaa siis kovasti ja kyllähän ne odotukset palkittiin. Meille sattui aivan uskomaton juhannus sää ja saimme nauttia auringosta koko viikonlopun ajan. Kaupunki myös yllätti meidät positiivisesti ja Beyoncen konsertti oli uskomaton! Great success sanon minä.

Mikä Köpiksessä oli sitten niin kivaa? No ainakin seuraavat asiat:

Sähköpyörät, jotka ovat ehdottomasti kivoin ja  myös vaivaton tapa nähdä kaupunkia. Kööpenhaminan kaupunkipyöräily kulttuuri on todella kehittynyttä ja pyöräkaistat helpottavat kokemattomankin polkijan matkantekoa. Me ajeltiin niin keskustassa, Norrebrossa, Vesterbrossa kuin Christianiassakin yhden päivän aikana.

 

Torvehallerne myös ihastutti! Kahdesta rakennuksesta koostuva lasinen kauppahalli muistuttaa kovasti Espanjalaisia vastaavanlaisia. Hallit olivat täynnä pieniä kauppoja, kahviloita ja ravintoloita, joista pystyit ostamaan herkullisia ruokia, kuten Smörrebrödejä tai vaikka Paleo ruokaa. Annokset ja viinit pystyi nauttimaan pihalla-alueen pöydillä. Tällaisen haluan myös Helsinkiin!

 

Meatpacking district alue, josta löytyi trendikkäitä baareja, huippu ravintoloita ja gallerioita. Me vierailimme täällä päiväsaikaan, ja porukkaa istui terasseilla mukavasti. Osaan vain kuvitella miten hyvä meininki paikan päällä on iltaisin. Sen näkeminen jääköön seuraavaan kertaan sitten.

 

Kööpenhaminan Tivoli yllätti minut, kuinka paljon sieltä löytyikään huvipuistolaitteiden lisäksi myös juttuja aikuiseen makuun. Kuten kattava ravintolatarjonta ja lähes jokailtaiset viihde-esitykset. Tietty Gin & Tonic-kioskit olivat myös kivoja.

 

Nyhavn, koska Kööpenhaminassa ei voi vierailla ilman että käy Nyhavnissa. Onhan se ihana, ja hyvin ikoninen paikka.

 

Kööpenhamina teki siis vaikutuksen, ja aivan varmasti tulen palaamaan tänne vielä uudelleen lähitulevaisuudessa. Sen verran kaupungin tunnelma ihastutti ja monta juttua jäi vielä tekemättä ja näkemättä. Ensi kertaan siis Köpis!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya 30/06/2018 at 09:59

  Minä olen myös käynyt Kööpenhaminassa aivan liian kauan sitten. Ihana kaupunki, joka on noin lähellä. Täytyy kyllä löytää itsensä sieltä piakkoin ?
  Sähköpyörä on varmasti paras väline liikkumiseen siellä ? hyvä vinkki.

  • Reply suvinmatkassa 02/07/2018 at 17:47

   Kyllä, niin lähellä ja ihana!! Ihmettelenkin miten en ole aiemmin löytänyt itseäni Köpiksestä :)

  Leave a Reply