Suomen suurin matkablogiyhteisö

Amsterdamin parhaat shoppailupaikat

Yleensä tulee matkusteltua enemmän tuon avopuolison kanssa, joten matkoilla ei paikallisia ostoskatuja tule niin koluttua. Ostokset jäävät yleensä aika vähiin siis meillä (ellei lasketa sitä yhtä kertaa kun vähän seottiin Miamin jättimäisessä ostoskeskuksessa). Nyt puolestaan, kun oli tiedossa siskojen reissu Amsterdamiin,  oli hyvin selvää että kaikki haluavat päästä vähän shoppailemaan.  Kovasti ovat ajat ja ostotottumukset muuttuneet iän myötä (muistan meinaan kuinka siskojen kanssa kerran vietettiin viikko New Yorkissa kreisi shoppailemassa), mutta kyllähän sitä silti tuli nyttenkin kaikkea pientä kivaa ja tarpeellista löydettyä. Kuten alla olevasta kartasta näkee, keskustan ostospaikat levittyvät Damin aukion ympäristöön ja olivat kaikki kävelymatkan päässä toisistaan.

 

Keskustan the ostoskadut

Amstedamin pääostoskadut ovat Kalverstraat ja Nieuwendijk. Näiltä kaduilta löytyy kaikki tunnetut ketjuliikkeet, kuten H&M, Zara, Bershka, Stradivarius, Pull & Bear, Primark, Urban Outfitters, Topshop, River Island ja monia muita. Täällä saat kulumaan tovin jos toisenkin (en myönnä että vietimme 3 tuntia Primarkissa). Varaudu väentungokseen, sillä näillä kaduilla porukkaa riittää!

 

De 9 Straatje

Nimensä mukainen, pieni 9 kadun alue täynnä söpöjä kahviloita, mehubaareia, vintage kauppoja ja pieniä putiikkeja. Täältä löydät paikallisten merkkien lisäksi myös tunnetuimpien, kuten Filippa K:n ja Samsøe & Samsøe:n myymälät. Nämä valokuvaukselliset kadut olivat ihania, eli jos kaupoissa käynti ei niin kiinnostaisi, suosittelen kuitenkin poikkeamaan täällä vaikka vaan fiilistelemässä tunnelmaa.

 

Tavaratalot

Amsterdamin keskustasta löytyy myös pari tavarataloa, kaunis Magna Plaza sekä de Bijenkorf, jonka katutason laukkuosasto oli pala taivasta!! Jos olet tavaratalo ihmisiä, De Bijenkorf on ehdottomasti sinua varten.  Magna Plazassa ei sinänsä pidä sisällään mitenkään kiinnostavia putiikkeja, mutta itse rakennus on jo näkemisen arvoinen.

 

Taisi Amsterdam mennä kärkisijoille Lontoon lisäksi lempi shoppailukaupungeikseni Euroopassa.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply