Kesän matkasuunnitelmat – 5 maata ja 12 kaupunkia

Se on toukokuu ja kesä on niin lähellä. Kuinka ihanaa! Olen huomannut, että monien blogien aiheet ovat kovasti pyörineet kesän suunnitelmien ympärillä, joten miksi en myös jakaisi omiani tänne. Kuvituksen roolissa saa toimia aiempien kesälomien lomakuvat.

Meidän kesän reissuputki starttaa Juhannuksena, jonka vietämme Kööpenhaminassa. Suunnitelmissa on viettää rento kaupunkijuhannus, vuokrata polkupyörät alle ja tutustua fillaroiden kaupunkiin. Juhannus picnicillä syödään tietenkin Tanskalaisia voikkareita, eli Smørrebrødejä. Matkan huipentuma on lempiartistini Beyoncen ja Jay Z:n konsertti.

Beyonce fanitusta Tukholmassa 2016!

 

Juhannuksen jälkeen palaamme vielä muutamaksi viikoksi töihin, ennen varsinaisen kesäloman alkua. Kuukauden kestävä matkamme starttaa Ibizalta, jonne suuntaamme jo kolmatta kertaa. Ibiza on ihana lomakohde. Saaren ajelee autolla päivässä ympäri, ja sen rantapoukamat ovat toinen toistaan kauniimpia. Saaren ulkoilmadiskoissa kuulet maailman huippu Dj:den soittavan joka ilta läpi kesän ja vanhan kaupungin kujilla kuljet samoissa tunnelmissa ja tapaksia syöden, kun muissakin Espanjan kaupungeissa. Tällä kertaa me otamme veneen alle ja lähdemme snorklaamaan Ibizan kirkasvetisiin poukamiin ja tutustumaan viereiseen Formenteran saareen.

 

Ibizalta jatkamme matkaa Barcelonaan, jossa meitä odottaa ystäväpariskunta ja maailman suurin risteilyalus, Royal Carribeanin Symphony of the Seas. Seitsemän vuorokauden risteilyn aikana vierailmme Palma de MallorcallaRanskan MarseillessaItalian La Speziassa (lähistöllä Florens ja Pisa),  Roomassa ja Napolissa.

 

Viikon risteilyn jälkeen jatkamme poikaystävän kanssa matkaa Andorraan, jossa tiedossa sopivassa suhteessa haikkailua vuoristomaisemissa ja rentoilua hotellin kylpylässä. Tämä on molemmille ensimmäinen visiitti tässä pienessä valtiossa. Palaamme Andorrasta vielä muutamaksi yöksi Barcelonaan, jotta pääsemme käymään läheisessä Ferrari Landissa sekä tietenkin vierailemaan Sagrada Famigliassa.

 

Barcelonasta suuntaamme loppulomaksi vielä Costa Del Solille, ja niin rakkaaseen Fuengirolaan. Sillä eihän kesäloma olisi mitään ilman vierailua täällä kesäkodissamme. Yhden yön retken teemme myös Rondaan.

 

Siinä se loma nyt on tiivistetysti, 5 maata ja 12 eri kaupunkia. Lomailua meidän tyyliin :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply auringonpaistetta 08/05/2018 at 10:50

    Kuulostaapa ihanilta kesäsuunnitelmilta? Kööpenhamina on omallakin toivelistalla ja odottelen innolla myös risteilykokemuksia?

    • Reply Suvi / suvinmatkassa 10/05/2018 at 18:53

      Köpis on ollut omallakin toivelistalla kauan, kiva päästä sinne nyt käymään. Ja risteilykokemuksia tulee varmasti kesän jälkeen blogiin :)

    Leave a Reply