Suomen suurin matkablogiyhteisö
Amsterdam Eurooppa Hollanti Matkailu

Tyttöjen viikonloppu Amsterdamissa

20/04/2018

Vietin viime viikonlopun siskojeni kanssa Amsterdamissa. Edellisestä yhteisestä reissustamme oli kulunut jo 5-vuotta, joten oli jo aikakin lähteä viettämään yhteistä aikaa. Olen kerran aiemminkin ollut Amsterdamissa joskus nuorempana, mutta kovin paljoa en siitä matkasta enää muista. Oli siis kiva päästä näkemään kaupunki uudestaan.

Ja ihanahan kaupunki on, voisin sanoa että uniikki. Kanaalit ja niiden pienet sillat, kaupungin arkkitehtuuri, sadat pyöräilijät (joista ei kukaan muuten käytä pyöräilykypärää), rento tunnelma, söpöt kahvilat ja kukkivat magnolia puut, niistä on Amsterdam tehty. Puhumattakaan herkullisista vohveleista ja pannukakuista :)

 

Päivä 1: Ensikosketus kaupunkiin ja piipahdus yöelämässä

Ensimmäinen aamu valkeni Amsterdamissa aurinkoisena ja me suunnistimme herkulliselle aamupalalle nauttimaan kahvia, avokadoleipiä ja pannukakkuja, niillä saimme päivän käyntiin. Olimme ostaneet ennakkoon liput Anne Frankin taloon, se olisi siis päivämme ensimmäinen kohde.

Museo yllätti positiivisesti. Yli miljoonalla vuosittaisella kävijällä, liikkuminen pienessä talossa oli silti sulavaa. Ja muutenkin museo oli hyvin informatiivinen, vaikkei Annen tarina olisi entuudestaan niin tuttu. Suosittelen! Museon jälkeen tutustuimme viereiseen De 9 Straatjes alueella, joka oli täynnä ihania pieniä kahviloita ja kauppoja.  Ja tietenkin kanaaleja. Poikkesimme vielä katsomassa ydin keskustassa Royal Palacen ennen myöhäistä lounasta ja iltamenoihin valmistautumista Airbnb asunnossamme.

Illan pimeyden laskeuduttua me siskokset suuntasimme seksimuseoon ja siitä punaisten lyhtyjen alueelle, koska pitäähän se Amsterdamissa olleessaan käydä katsomassa.

 

Päivä 2: Herkkuaamiainen ja shop till you drop

Lauantain teemana oli shoppailu! Mutta ensin energiaa aamupalalta, tällä kertaa päädyimme lähialueen Brasilialaiseen kahvilaan ja sen acai bowleihin. Asuin alueemme De Pijp, ja Amsterdam muutenkin, on pullollaan ihania aamiaispaikkoja, ravintoloita ja baareja. Näitä haluan lisää myös Suomeen!

Päivämme tosiaan täyttyi kauppoja koluten, välillä poiketen lasilliselle roséta ja vohvelia nauttimaan aurinkoiselle terassille. Ja vaikka päivän shoppailu maratonia voi verrata urheilusuoritukseen, niin jaksoimme silti lähteä illan tullen illallistamaan ja katsastamaan De Pijpin eloisaa iltaelämää.

 

Päivä 3: Kanaaliristeilyllä ja rentoa hengailua

Viimeiselle päivälle olimme säästäneet ohjelmaksi kanaali risteilyn. Ajelu kesti tunnin verran, ja veneen kyydissä näki kaupungin ihan eri tavalla kun kävellen. Tätä voin todellakin myös suositella!

Risteilyn jälkeen nautiskelimme vohvelit kanaalin rannassa ja nautimme aurinkoisesta säästä. Kello ei ollut vielä paljoa, mutta lähdön tunnelmaa oli ilmassa. Päätimme loppupäivän nauttia kaupungista, vaeltaen keskustan katuja, kahviloissa istuen ja syöden hyvin ennen kotiin paluuta.

 

Onnea on kaksi ihanaa siskoa <3

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla 20/04/2018 at 17:40

  Vohveleita, kanaaliajelua, vohveleita, roséta, vohveleita, tulppaaneja, vohveleita…kukapa ei innostuisi Amsterdamista. Useat tuttuni ovat olleet tiuhaan Amsterdamissa viime aikoina. Ja voin kertoa, että ei tämä juttu laannuttanut intoani tilata matkaa Amsterdamiin. KIITOS ;)
  Piyya / Levoton Sielu Mailmalla

  • Reply suvinmatkassa 24/04/2018 at 16:08

   Hei Piyya! Oleppas hyvä!! Ei muuta kun tilamaan matka vohveleiden luvattuun maahan :)

  Leave a Reply