Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Matkailu Praha Tšekki

Oluen makuinen matka Prahassa

24/02/2018

Praha tunnetaan olut kaupunkina. Olut onkin Tšekkien kansallisjuoma, maassa nimittäin juodaan olutta per henki eniten koko maailmassa. On siis hyvin luontevaa, että vieraillessa Prahassa, olut näkyy jollain tavoin matkassa. Jopa minun kaltaiselleni viinin ystävälle, olut toi mukavaa ajanvietettä ja sisältöä meidän Prahan lomallemme.

Etenkin jos et ole suurin oluen ystävä, nyt on mahdollisuutesi tutustua tähän mallasjuomaan laajan valikoiman parissa. Tunnetuimpien Tšekki oluiden, kuten Pilsner Urquell, Budvarin ja Krusovicen lisäksi maasta löytyy satoja pienpanimoita, joiden valikoimaa on tarjolla kymmenissä panimobaareissa ympäri Prahaa. Heittäydy siis rohkeasti Prahan olutmaailmaan, ehkä sinäkin löydät mieleisen oluen Prahasta.

 

Vieraile panimobaarissa

Erilaisiin oluihin voi tutustua panimobaareissa, niitä meinaan Prahassa riittää! Vanhin ja tunnetuin on nimeltään U Fleku, joka on pannut tummaa Flekovský ležák 13° lageria yli 500 vuotta. Jos oluen paneminen kiinnostaa enemmän, tee retki Pilsner Urquellin panimoon noin tunnin matkan päähän Prahasta (tai voit katsoa myös virtuaalisen panimo kierroksen heidän kotisivuiltaan).

 

Osallistu Olut tastingiin

Parhaassa tapauksessa koko Prahan lomasi on omatoimista oluen maistelua, mutta jos et ole niin tuttu oluiden kanssa, suosittelen olut tastingia. Me tilasimme 6 oluen tastingin U Kunštátůssa, joka löytyy Prahan vanhastakaupungista. Voit valita maistiaiset itse heidän yli 100 oluen listalta, tai antaa heille vapaat kädet, niin kuin me teimme. Saimme sopivan miksauksen tummaa ja vaaleaa olutta, perustuen toiveisiimme.

 

Vieraile Olut museossa

Meiltä jäi olutmuseo tällä reissulla kokematta, mutta jos olet kiinnostunut aiheesta, voit lukea niistä lisää ainakin Aurinkorasvaa ja Aloe Veeraa sekä Tasty Travelissimo blogeista.

 

Pulahda mallaskylpyyn

Voiko olla parempaa kun pulahtaa yli 30 asteiseen kylpyyn vietettyäsi koko päivä ulkona? Niin ja vieressä on oluthanat (Tšekkiläistä tummaa ja vaaleaa olutta), joihin yletyt suoraan kylvystä valuttamaan itsellesi tuopillisen (tai niin monta tuopillista kun kerkeät tunnissa juomaan).

Me vietimme rentouttavan, jopa romanttisen tunnin Lázně Pramen Beer Spassa. Mietimme jo Budapestin matkallamme Olutkylpyä, mutta vasta nyt Prahassa päätimme sen toteuttaa. Saavuttuamme varattuna aikana kylpylään, odotti huoneemme ja höyryävä kylpyvesi meitä jo valmiina. Ei muuta siis kuin maltaat joukkoon, ihmiset ammeeseen ja poreet päälle!

Kylpyveteen lisätään mm. yrttejä, panimon hiivaa sekä humalaa, joiden uskotaan hoitavan ihoa sekä rentouttavan koko vartaloa. Ja niin se tosiaan teki. Suositeltu aika viettää olutkylvyssä oli 20 minuuttia, lopun ajan rentouduimme kylpytakeissa heinäpedillä, olutta maistellen. Lopuksi vielä suihkuun jossa peseydytään, millä muulla kuin olut saippualla.

Kyseinen kylpylä oli saanut erinomaiset arvostelut Tripadvisorissa, jonka vuoksi se valikoitui meidän valinnaksi. Kylpytynnyri 2 hengelle tunniksi maksoi 100 euroa, rajattomalla määrällä olutta. Vaihtoehtona on myös valita viinikylpy, sekä lisäpalveluna voi tilata hieronnan. Ne sitten seuraavalla kerralla :)

 

Summa summarum, vaikka et olisi suurin oluen ystävä, Prahassa sille kannattaa antaa tilaisuus :)

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply