Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Matkailu Praha Tšekki

Ensikertalainen Prahassa

21/02/2018

Niin se kolmen päivän miniloma Prahassa vilahti ja täällä ollaan taas arjen ja töiden parissa kotona. Kyllä nämä pienet irtiotot vaan tekevät aina hyvää. Olin Prahassa ensi kertaa, ja kaupunki todella näytti meille parhaat puolensa kolmen päivän aikana. Kiva siis päästä jakamaan Praha kokemuksia onnistuneelta reissulta. Sää Prahassa oli juuri sopivan raikas ja välillä aurinkokin kävi päiväämme kirkastamassa. Majoituksemme Hotel Páv oli mukavalla spotilla kivojen baarien ja ravintoloiden alueella, sopivan lähellä vanhaakaupunkia, mutta ei kuitenkaan niin turistinen ja vilkas. Vaikutuksen teki kaupungin kompakti koko, nähtävyydet, kuten Prahan linna ja kauniit eri aikakauden rakennukset, hintataso sekä tietenkin Vltava ja sen varrella olevat monet terassit ja ravintolalaivat. Tämän kaupungin haluan ehdottomasti nähdä myös kesäaikaan!

 

Päivä 1. Näe Prahan tärkeimmät nähtävyydet

Aamuvirkkuina lähdimme ensimmäisenä aamuna aikaisin liikenteeseen. Tuntuu että olimme ainoat ihmiset hereillä muutaman autoilijan ja yhden lenkkeilijän kanssa. Koko kaupunki oli meidän. Kävelimme ohi tanssivan talon, jatkaen matkaa Vltavan rantaa pitkin kohti vanhaakaupunkia. Pysähdyimme ihmettelemään John Lennon seinää ja viereistä rakastavaisten siltaa, joka oli täynnä lemmenlukkoja. Vihdoin saavuimme Kaarlen sillalle. Täällähän ne kaikki ihmiset lauantai aamuna oli.

Olen monesti lukenut että Prahan keskusta on todella turistinen, ja voin nyt todeta sen pitävän paikkansa. Vaikka meidän matkamme ajoittui low sesonkiin helmikuulle, oli kaupunki silti täynnä matkailijoita eri puolelta maailmaa.

Ylitimme Kaarlen sillan, joka oli mielestäni erittäin vaikuttava pyhimys patsaineen, ja jatkoimme matkaamme vanhan kaupungin kujille Praha1 kaupunginosaan. Kaupat ja kahvilat avasivat vasta oviaan ja kaupunki oli heräämässä eloon. Meidän reipas aamukävely päättyi vanhankaupungin aukiolle, joka oli jo aamupäivästä aivan täynnä ihmisiä ja huvituksia, kuten jättipehmohahmoja ja vahapatsaita, jotka eivät varmasti millään tavalla liity vanhankaupunginaukioon ja Prahaan. En vain ymmärrä näitä turistihuvituksia.

Päiväämme kuului myös kiertelyä Palladium ostoskeskuksessa ja oluiden nauttiminen Vytopna junabaarissa, jossa oluet saapuvat sinulle pöytään sähköjunalla.

Illan kruunasi La Casa De la Havana vieja baari, jossa maistelimme taidokkaasti tehtyjä cocktaileja Kuubalaisessa tunnelmassa. En voi tarpeeksi hehkuttaa tätä paikkaa! Illallispaikaksi valikoitui baarimikon suosittelema Argentiinalainen Gran Fierro-ravintola, joka saa kyllä myös suositukseni. Syömäni burgerin pihvi suli suussa, voin vain arvata miten hyviä olisi menun pihvit olleet. Ravintolan tunnelma oli myös juuri sopiva lauantai-illalle.

Rakennus Prahassa, vino talo.

Vlatava joki ja iso silta

Tyttö seisoo graffitti seinän edessä

Lukkoja kiinni sillassa

Tori jolla seisoo turisteja Prahan kaupungissa

Hampurilaisateria ja lasi viiniä ravintolan tiskillä

Päivä 2. Ihastele Prahan maisemia ja maistele maukkaita oluita

Toisena päivänä palasimme kiertelemään Malá Stranan kaupunginosaan, joka oli täynnä kauniita taloja, ihania kahviloita ja kapeita katuja. Täällä olisi jaksanut kierrellä loputtomiin, välillä pysähtyen vaikka johonkin ihastuttavaan viinibaariin. Tämä oli itselleni yksi mieluisin osa Prahan kaupunkia. Kiipesimme Prahan linnan pihalle sopivasti juuri vahdinvaihdon aikaan ja ihastelimme edessämme avautuvaa maisemaa Prahan ylle. Iltapäivästä pulahdimme olut-kylpyyn, jonka olimme etukäteen varanneet, ja kuinka rentouttavaa se olikaan ulkona vietetyn päivän jälkeen. Olut-kylvystä kirjoitan vielä lisää omassa postauksessa.

Ilta jatkui olut maistelun merkeissä ja illallisella Tapaksia syöden, ennen kun kaaduimme aikaisin petiin.

Olut laseja rivissä tiskillä

Päivä 3. Nauti Prahan kaupungista

Kotiinlähtö päivänä meillä oli vielä koko päivä aikaa nauttia kaupungin tunnelmasta, oluista, rakennuksista, ruoasta ja vanhan kaupungin kujista. Ei ollut kiire mihinkään. Mielessä oli vierailu Juutalaisella hautausmaalla sekä Dalin näyttelyssä, mutta päädyimme kuitenkin vain kiertelemään ympäriinsä. Vielä ennen kotiinlähtöä, oli syötävä herkullinen, reissun viides (!!) gulassi, ja täydellinen sellainen löytyi vanhastakaupungista ravintola Mlejnicestä.

Gulassi keitto ja lasi punaviiniä ravintolan pöydällä

”Follow your most intense obsessions mercilessly” -Franz Kafka

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply jossus 21/02/2018 at 12:12

  Kaunis kaupunki, siellä pitää joskus käydä.

 • Reply Niina 21/02/2018 at 18:52

  Praha on kyllä sellainen kaupunki jota kaikki ovat kehuneet :) Tänä vuonna sille ei taida enää olla tilaa, mutta ensi vuonna tuonne voisi matkustaa! Nuo rakennukset ovat ihania ja tykkään Prahan tapaisista kaupungeista muutenkin :)

  • Reply Suvi / suvinmatkassa 22/02/2018 at 06:53

   Kyllä, kaikki kehuvat Prahaa ja nyt minäkin liityn heidän joukkoon :) Rakennukset olivat ihan parhautta Prahassa <3

 • Reply Katariina 21/02/2018 at 23:47

  Näyttää olleen mukava miniloma :) Praha kiinnostaa itseäkin joten tästä postauksesta meni monta asiaa talteen korvan taa tulevaa reissua silmällä pitäen!

  • Reply Suvi / suvinmatkassa 22/02/2018 at 06:54

   Oli oikein mukava :) Ja vinkkejä Prahasta tulossa lisää blogiin lähiaikoina!!

  Leave a Reply