Suomen suurin matkablogiyhteisö
Budapest Eurooppa Matkailu Unkari

Herkuttelua Budapestissa

10/02/2018

Hei hyvää lauantaita! Täällä ollaan reissunpäällä Prahassa, todennäköisesti ja toivottavasti juuri jollain oikein ihanalla aamiaisella <3 Ennen kuin päästään Prahan matkakertomuksiin, julkaisen tässä välissä arkistoihin jääneen postauksen muutamista Budapestista löytämistäni herkkuruoista. Unkarin ruokamaailma oli hyvin saman tyyppistä kun täällä Tsekeissä on, lihapitoista ja tuhtia, pataruokia ja oluita. Ihania ruokia siis syödä näin talvella ja viileillä ilmoilla.

 

Gulassikeitto

Gulassikeittoja tuli syötyä 3 päivän lomalla joka päivä. Joka paikassa keitto oli hieman erilainen, mutta aina yhtä hyvä.

Langos

Langosit ovat Unkarilaisten ”dagen efter” ruokaa, eikä ihme. Rasvassa paistettu munkkitaikina, päällä smetanaa ja juustoraastetta. Verisuonet huutaa hoosianna, mutta oli se vain niiin herkullista. Muistuttaa vähän suomalaista lihapiirakkaa.

Langos burgeri

KYLLÄ, törmäsin myös langos burgereihin ja söin yhden. Oli mielestäni jopa parempi tässä muodossa.

Piippukakut

Piippukakut maistuvat korvapuusteilta, mutta ovat tuollaisia rullia jotka kypsennetään hiilten päällä. Onttoon rullaan sai valita myös täytteitä, kuten kermavaahtoa, mutta kaneli-sokeri oli minun suosikkini.

 

On se ruoka vaan kiva tapa tutustua uuteen maahan. Hyvä ruoan ääressä tulee käytyä parhaat keskustelut, tavattua uusia ihmisiä, koettua uusi makuja ja opittua paljon myös paikallisesti kulttuurista. Saa nähdä tarttuuko Prahasta uusia makuja mukaan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply