Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Koh Samet Matkailu Thaimaa

Loma moodissa Koh Sametilla

03/02/2018

Ja niin tammikuu vierähti helmikuuksi ja kotonakin ollaan oltu jo kuukausi Thaimaan loman jälkeen. Niin se aika kuluu. Sitä odottaa innoissaan tulevia asioita, tapahtumia ja matkoja sekä muistelee lämmöllä tai haikeudella menneitä. Samalla joka hetkestä pitäisi osata nauttia. Välillä oikein pelottaa  että osaako sitä nauttia elämästä ja elää täysillä. Elääkö sitä hetkessä, vai haaveissa ja tulevissa asioissa? Ehkä kummassakin.

Matkoilla tämä hetkessä eläminen oikein kulminoituu, kun on sitä valoa ja aurinkoa, pitää rentoutua, ruskettua, saada hyviä kuvia, kokea kaikkea uutta, lukea kirjoja ja muistaa vaan chillata. Stressihän siitä lomasta helposti tulee, ja kaikki menee suorittamiseksi. Mutta niin se menee helposti kotona arjessakin, kun on töissä päivät ovat pitkiä, pitää urheilla ja nähdä ystäviä, blogiakin pitäisi päivittää.

Stressi on onneksi kaukana siitä, mitä tunsin Koh Sametilla. Meillä saarilomailu ajoittui lomamme loppuun ihan tarkoituksella. Kerettiin rauhoittua ja rentoutua ennen kotiin paluuta. Olen huomannut, että itselläni menee aina viikon verran että pääsen kunnon lomamoodiin, ettei koti ja työasiat pyöri enää mielessä. Sitten lomailu muuttuu verkkaisemmaksi, jotenkin se oma sisin on on rauhoittunut, on pystynyt päästämään siitä ”hektisestä elämäntyylistä” joka kotona on yllä ja pystyy oikeasti nauttimaan asioista. Osittain en edes kunnolla muista mitä kaikkea teimme Sametilla, se on hyvä, sillä se kertoo että silloin olen ollut lomalla henkisesti ja fyysisesti :)

 

Koh Samet on oivallinen paikka viettää saarielämää, jos muu loma painottuu Bangkokiin tai Pattayalle. Sillä saarelle on vain kolmen tunnin ajomatka (190 km) Bangkokista, jonka vuoksi siellä viettää myös moni paikallinen viikonloppuja ja lomia. Saari on luonnonpuisto, ja juuri sopivan pieni ja kompakti. Rantoja on kuitenkin useita, joten jokaiselle löytyy varmasti mieleinen ranta viettää leppoisaa lomaa.

 

Meidän hotelli sijaitsi Ao Wong Duan rannalla, joka oli vähän kauempana saaren Sai Kaew nimisestä päärannasta. Mutta oli silti hyvin eläväinen ja lavataksilla pääsi helposti rannalta toiselle halutessaan.

Koh Sametilla sai taas monia uusia karvakavereita <3

Auringonlaskut rannalla on niin parhautta saarilomailussa!

Minä, niin lomalla!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply