Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Chiang Mai Matkailu Thaimaa

TV-kokin opeissa – kokkailua Chiang Maissa

15/01/2018

Ruoanlaitto on aina ollut minulle mielekästä tekemistä, sen lisäksi että rakastan myös syödä hyvää ruokaa. Sen vuoksi, ja koska Thaimaalaisessa ruoassa yhdistyy niin monta minun lempi raaka-ainetta, päätin osallistua kokkauskurssille ollessamme Chiang Maissa. Vastaavanlaisia kursseja järjestetään varmasti ympäri Thaimaata, mutta erityisen paljon niitä oli tarjolla Chiang Maissa. Pienen googlettelun perusteella päädyin valitsemaan ”A lot of Thai”-nimisen paikan kurssin, joka osoittautui aivan nappi valinnaksi.

Opit parhaalta!

Herttainen opettajamme Yui opetti meidät 5 h kestävän kurssin aikana Thaimaalaisen ruoan saloihin omalla kotiterassillaan. Yuin opeissaan on käynyt myös itse Gordon Ramsay, joten voin todeta saaneeni oppini parhaalta mahdolliselta opettajalta :)

Päivän kulku oli, että aluksi Yui aina näytti miten annos valmistuu, ja sen jälkeen jokainen palasi omaan työpisteeseen tekemään kyseisen annoksen.  Meidän kymmenen hengen ryhmä koostui minun lisäkseni briteistä, saksalaisista ja kiinalaisista. Tunnelma kurssilla oli mukava ja rento, jokainen auttoi toisiaan, vaikka olimme uusia tuttavuuksia keskenään. Meidän kokkaillessa Yui kierteli joukossamme ja opetti. Kokkailujen välissä söimme valmistamamme annokset, ennen seuraavaan siirtymistä.

Mitä kaikkea kokkailimme?

No Pad Thaita tietenkin, lempiruokaani! Lisäksi Tom Yam keittoa, Vihreää Currya ja jälkiruoaksi Mango Sticky riisiä. Voitte varmasti kuvitella miten täyteen maha tuli päivän aikana, kun syötävää oli 4 ruoka-annosta.

Kurssin päätteeksi lähdimme vielä oppikierrokselle paikalliselle vihannestorille, jossa Yui kävi läpi raaka-aineita joita olimme päivän aikana käyttäneet, ja kertoen mitä korvikkeita voimme löytää omista maistamme niille.

Päivä oli niin mukava, täynnä naurua ja jännitystä, uuden oppimista ja hyvää ruokaa. Jokainen sai myös Yuin tekemän reseptikirjasen mukaansa, josta löytyy päivän tehtyjen annosten lisäksi paljon muitakin reseptejä. Ne lähtee kyllä kokeiluun kotona!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply