Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensikertalainen Chiang Maissa – mitä kaikkea tein?

Chiang Mai tarjosi meille hieman erilaista Thaimaan lomailua, kun mihin olemme tottuneet. Pohjois-Thaimaassa sijaitseva, Thaimaan toiseksi suurin kaupunki on kaukana paratiisirannoista ja palmupuista, mutta silti oleilu tuntui olevan siellä aivan yhtä rentoa ja seesteistä.

Chiang Main vanhakaupunki sijaitsee aikalailla keskellä kaupunkia, ja se on vallihaudan sekä vanhojen kaupunginmuurien ympyröimä. Me vietimme suurimman osan ajastamme muurien sisäpuolella, jossa hotellimmekin sijaitsi. Vanhakaupunki oli hyvin kompakti. Turisteja oli paljon, mutta illan tullen kadut hiljenivät. Ei siis ole mikään bailaajan paratiisi, ainakaan näin joulukuussa. Baarikatukin taisi sulkeutua klo 0:00 :)

Viidessä päivässä kerkesimme puuhailla paljon. Poikkeuksellisen viileä ilma piti meidät suht aktiivisena, ja kävelylenkkejä ympäri kaupunkia tuli tehtyä useampi. Rantalomailun ja suurkaupungin sykkeen sijasta Chiang Mai onnistui tarjoamaan juuri sopivasti kiinnostavaa tekemistä meidän lomamme ajaksi, joista olen listannut alle parhaimmat.

Kiertele temppeleissä

Temppeleihin et voi olla törmäämättä Chiang Maissa. Niitä on kaikkialla, ja toinen toisiaan upeampia. Poikkea silloin tällöin yhden pihalle, tai kierrä suunnitelmallisesti useampi, lupaan ettet pety.

Shoppaile Sunday Marketissa

Chiang Main Sunday Market oli mukavan erilainen verrattuna muihin vastaavanlaisiin Thaimaassa. Kojuissa myytävät uniikit käsityöt ja tavarat erosivat huomattavasti normaalista ”krääsästä” mitä markkinoilla yleensä on tarjolla. Sunday Market levittäytyy kilometrin pitkälle alueelle Chiang Main vanhankaupungin pääkadun, Ratchadamnoen varelle. Lisäksi ruokakojujen tarjonta oli todella runsasta ja herkullista. Täällä viettää helposti useamman tunnin.

Kokkaa Thai-ruokaa

Oletko curryjen ja nuudelihässäköiden ystävä, niin kuin minä? Silloin suosittelen kokkauskurssia. Minä sain toteutettua yhden pienen unelmani, kun osallistuin päivän pituiselle kurssille, ja vihdoin opin kokkaamaan itselleni Pad Thaita :)  Kokkauskursseja on  varmasti ympäri Thaimaata, mutta erityisen paljon niitä oli tarjolla Chiang Maissa. Tästä kirjoitan vielä omaa juttua tänne blogin puolelle.

Vieraile Elefanttien luona

Vietimme koskettavan ja ikimuistoisen päivän pelastettujen Elefanttien kanssa. Tarinat olivat surullisia, ja ne saivat taas kerran miettimään ihmisten itsekkyyttä ja julmuutta, sekä myös omaa käyttäytymistään. Jos et ole koskaan elefanttia nähnyt, tai haluat muuten vain auttaa, suosittelen vierailua Elephant Nature Parkissa.

Maista Khao Soita

Khao Soi on suosittu ruoka Pohjois-Thaimaassa ja Laosisssa, eikä sitä ole yleensä edes tarjolla etelässä. Se on keittomainen curry-annos, jossa puolet nuudeleista ovat keitettyjä ja puolet friteerattuja. Kylkeen tulee yleensä kanaa. Niin herkullista!!

 Kiertele Night Bazaarissa

Poistu vanhastakaupungista ja suuntaa Night Bazaarille, joka on auki joka ilta. Kadut täyttyvät sadoista ja sadoista kojuista täynnä vaatteita, elektroniikkaa ja perinteistä turistikrääsää.  Paikanpäällä oli myös kiva katuruokakortteli, missä myös me söimme yhden dumplingseista, ribseistä ja skorpionista koostuvan illallisen :)

Käy kahvilla

Chiang Mai on täynnä ihania kahviloita. Poikkea vaikka maistelemaan viileää thai-kahvia.

Seuraa ottelua

Thainyrkkeilyä voi nähdä ympäri Thaimaata, mutta miksi et kävisi katsomassa ottelua Chiang Maissa? Otteluita järjestetään joka ilta maanantaista-lauantaihin .

 

Muistathan että voit seurata kaikkia matkojani myös Instagramissa @suvin_matkassa ja 
Facebookissa: Suvin matkassa

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply