Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ruinpubs – Budapestin kiehtovat raunio pubit

Mikä sopisikaan lauantai-iltaan paremmin kuin kuvapläjäys Budapestin raunio pubeista (Ruinpubs). Olin lukenut näistä pubeista ennen meidän matkaamme, mutta en yhtään osannut odottaa millaisia ne ovat. Ne oli pakko päästä siis näkemään, ja lopulta päädyimme käymään kolmessa matkamme aikana: Mazel Tov:ssa, Szimpla Kert:ssä sekä Instant:ssa.

Raunio pubeja on ollut Budapestissa jo yli kymmenen vuoden ajan.  On hyvin yleistä, että ne sijaitsevat vanhoissa rakennus uhan alla olevissa kiinteistöissä, ja että pubit ovat pystyssä muutamia vuosia, sitten sulkevat ovensa ja avaavat taas uuteen paikkaan. Sisustukseltaan ja tunnelmaltaan pubit ovat kukin omanlaisiaan, mutta kaikki varmasti hyvin uniikkeja ja jännittäviä, mitä ne minun mielestä oli. Laskin täältä, että pubeja on lähemmäs 30 Budapestin keskusta-alueella.

Meidän vierailumme pubeihin tapahtuivat ilta-aikaan, ja minua jäikin vähän kaivelemaan etten käynyt yhdessäkään päiväsaikaan. Jotkut raunio pubeista kun aukeavat jo puolen päivän aikaan, ja niissä järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, elokuvailtoja, markkinoita ja myyjäisiä. Noh, jäipä seuraavaankin kertaan jotain uutta näkemistä :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply