Suomen suurin matkablogiyhteisö
Budapest Eurooppa Matkailu Unkari

Rentoutumassa Budapestin kylpylöissä – Széchenyi ja Gellért

25/11/2017

Onhan se niin, että Budapestista puhuessa monelle tulee mieleen kaupungin kylpylät. Meille oli itsestään selvää, että vierailemme ainakin yhdessä kylpylässä meidän miniloman aikana, ja lopulta kävimme kahdessa.

Meillä oli todella kivat kylpyläpäivät kummassakin kylpylässä. En lähtisi valitsemaan kumpi oli parempi, koska siinä missä Gellértin kylpylän arkkitehtuuri voitti Széchenyin hieman kolkot ja kliiniset sisätilat, oli puolestaan Széchenyin ulkoallas ihan huippu! Parasta kummassakin kylpylässä oli niiden lähemmäs 40 asteiset altaat, niissä jaksoi lillua ja rentoutua.

Kylpylöiden sisäänpääsymaksut oli viikonloppuna 5100-5900 forinttia, eli noin 16-19 euroa, riippuen ottaako pukukaapin, vai oman hytin (jonne voi sitten mennä vaikka koko perhe). Pyyhevuokrat olivat noin 3 euroa ja kylpytakin sai vuokralle 8 eurolla. Hinnat olivat mielestäni hyvin kohtuulliset.

 

Gellért Bath

Gellértin kylpylässä oli ihana tunnelma ja sen arkkitehtuuri oli kaunista, mutta itse kylpylä oli aika sokkelo. Ennen kuin löysin kartan, kerkesin eksyä jo muutamaan kertaan :) Altaita kylpylässä on 8, mutta valitettavasti ulkoaltaat eivät olleet käytössä vierailumme aikana. Ne olisi ollut kiva kokea.

 

Széchenyi Bath

Széchenyin keltaiseen kylpylään on törmännyt kaikialla sosiaalisessa mediassa, ei ihme, kun näki selfietikkujen määrän altaassa :) Kylpylä on Euroopan suurimpia kylpylöitä ja Pestin puolen ensimmäisiä kylpylöitä. Se on rakennettu vuosina 1909-1913 ja sen lääkinnälliset vedet tulevat 1246 metrin syvyisestä kaivosta.

Altaita Széchenyissä on 21, ja paikan kuningatar on yllä oleva ulkoallas, johon kerääntyi isänpäivä sunnuntaita viettämään niin paikalliset papat shakkia pelaamaan, kuin turistitkin.

 

Loppuun vielä pieni vinkkistilista kylpylään:

– Ota omat flip flopit mukaan, kivempi kulkea paikasta toiseen.

– Varaa omat saippuat mukaan, suihkutiloissa ei sellaisia ollut.

– Pyyhkeen tai kylpytakin voi vuokrata paikan päältä, olivat mielestäni siistejä.

– Pussukka (muovinen) kännykälle ja rahoille/kortille oli tosi kätevä. Kummassakin kylpylässä oli kahvila/baari, josta sai virvokkeita ja syötävää, joten oli kiva ettei tarttenut aina lähteä kaapille hakemaan rahaa kun halusi ostaa jotain.

– Varaudu ruuhkaan ja moniin selfietikkuihin altaissa :)

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Susanna 30/11/2017 at 22:15

    Kuulostaa käymisen arvoiselta ja +40C vesi kuulostaa juuri hyvältä! Italiassa oli +40C kesäsäät, joten mielellään vesikin saisi olla se 30-40 astetta

    • Reply suvinmatkassa 04/12/2017 at 20:06

      Kyllä, +40 oli juuri täydellistä :)

    Leave a Reply