Suomen suurin matkablogiyhteisö
Helsinki

Täältä löytyy Helsingin parhaat pizzat – Suvin matkassa suosikit

24/11/2017
Pizzaa roomassa italiassa

Pizza on parasta ruokaa mitä tiedän ja se kuuluukin vahvasti viikonloppuihini. Onko parempaa kun tavata ystäviä pizzan äärellä, tai katsoa Netflixiä sohvalla ja syödä pizza-slaisseja? Mielestäni ei ole. Mikä tekee sitten pizzasta hyvän? Itselleni on tärkeintä kokonaisuus, eli pohja, raaka-aineet ja miljöö. Tykkään että pizzapohjan tulee olla ohut ja päälliset koostuvat vain muutamasta raaka-aineesta. Miljöö vaikuttaa myös paljon pizzaan, välillä niitä nautitaan suurkaupungin kadunkulmassa, Kallion hipsteriravintolassa tai pienessä ja ahtaassa pizzeriassa Italiassa. Ihania pizzamuistoja onkin kertynyt ympäri maailmaa ja parhaimmat pizzat olen syönyt Napolissa ja New Yorkissa.

 

Mistä löytyy Helsingin parhaat pizzat?

Rakkaudella maisteltujen pizzojen ja empiirisellä tutkimustyöllä, olen kasannut teille oman, ajan mukaan päivittyvän, listan Helsingin parhaimmista pizzoista. Toivottavasti tästä listasta on apua kun etsit itsellesi sitä herkullisinta pizzaa:

 

Tenho Restobar & Kallion parhaimmat pizzat

Olen rohkea ja  sanon että Tenhosta löytyy Kallion parhaat pizzat. Mielestäni heidän pizzojen pohja on täydellinen, ohut ja rapeat reunat. Tenhossa on muutenkin kiva nostalginen tunnelma ja nyt kesäksi heillä on vielä auennut oma lippakioski Hesarin varteen.

Tenho löytyy osoitteesta Helsinginkatu 15

Herkullinen pizza Tenho Restobarissa ja lasi punaviiniä

 

Bar Loosister

Silloin kun heittäydyn hurjaksi ja haluan vähän erilaista pizzaa, suuntaan Bar Loosisteriin. Nimittäin paikan hot avokado chicken pizza on to die for!  Tuoretta ananasta, avokadoa, kanaa, tulista kastiketta ja korianteria. Nam!! Ehdottomasti yksi lempi pizzoistani ja onnekseni todella lähellä kotiani. Pohjan saa myös gluteenittomana.

Bar Loosister löytyy osoitteesta Hämeentie 50 
Maukas kana-avokado pizza chilikastikkeella

 

Skiffer Kallio

Skiffer tuo kivan oman mausteensa Kallion pizza skeneen. Skifferissa tarjotaan kiviuunissa paistettuja liuskoja, jota ovat kuin Italialaisten pizzojen suomalaisia serkkuja. Kivaa vaihtelua välillä.

Skiffer Kallion löydät osoitteesta Fleminginkatu 8Kinkku ananas pizza slice Skifferissä

 

Via Tribunali – pala Napolia Helsingissä

Ravintolan sisustus on kaunis ja kutsuva, ja pizzat henkivät Napolin tunnelmaa. Onko parempaa paikkaa treffata ystävää? Via Tribunali saa sinut tuntemaan kuin olisit minilomalla Italiassa <3 Bonusta paikka saa Sofiankadun pienestä terassista, josta on mahtavat näkymät Tuomiokirkolle.

Via Tribunali löytyy osoitteesta Sofiankatu 4 (Helsingin keskusta) ja Hämeentie 33 (Kallio)

tyttö pizzalla via tribunalissa

 

Putte´s

Puttesissa on aina sairaan hyvä meininki päällä (hyvien pizzojen lisäksi).  Ravintolan avokeittiöstä näkee kuinka pizzaa väännetään ja letkeä musiikki raikaa. Ilmassa on pizzauunin tuoksu ja pöytiin on kerääntynyt viikonpäivästä huolimatta nuoria, vanhoja, ystäviä ja pariskuntia. Ihmisiä viettämään aikaa keskenään <3

Putte´s löytyy osoitteesta Kalevankatu 6Pizzat tarjolla Puttesissa

 

”If Friday were a food, it would be pizza”

 

Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply