Pizzaa roomassa italiassa

Suvin matkassa TOP 6 – Helsingin parhaat pizzat

F R I Y A Y!! Vihdoin taas viikonloppu kolkuttelee ovelle. Minulle viikonloppuihin kuuluu aina vahvasti pizza. Onko parempaa kun tavata ystäviä pizzan äärellä, katsoa Netflixiä sohvalla ja syödä slaisseja, tai viettää romanttiset treffit kynttiläillallisella ja juoda punaviiniä pizzan kera, samalla kun tuijottaa toista syvälle silmiin. Heh.

Rakkaudella maisteltujen pizzojen ja tuntien tutkimustyöllä, olen kasannut oman TOP 6 listan Helsingin parhaimmista pizzoista. Tässä ne tulee:

Bar Loosister

Kurvin kuningatar, Bar Loosister. Vaikka en rokkimimmi olekkaan, tulee Loosisterissa käytyä hyvien pizzojen vuoksi. Paikan hot avokado chicken pizza on to die for! Tuoretta ananasta, avokadoa, kanaa, tulista kastiketta ja korianteria. Nam!! Ehdottomasti yksi lempi pizzoistani ja onnekseni todella lähellä kotiani. Pohjan saa myös gluteenittomana.

Linko PizzaBar

Tässä söpössä Töölöläisessä kortteliravintolassa kelpaa poiketa pizzalle, sen verran herkullisia ne ovat. Päällisistä löytyy niin poronkäristystä kuin iberico-porsasta ja talon kimchiä. Voi kuulostaa hurjalta, mutta se maku…DELICIOUS! Toisinaan soiva live-musiikki tuo vielä oman kivan lisänsä tunnelmaan.

 

Skiffer Kallio

Skiffer on uusin tulokas Kallion kulmilla, ja tuo kivan oman mausteensa Kallion pizza skeneen. Skifferissa tarjotaan kiviuunissa paistettuja liuskoja, jota ovat kuin Italialaisten pizzojen suomalaisia serkkuja. 

Tenho Restobar 

Tenho Restobar on ilmeisesti samojen tyyppien pyörittämä, kun Linko PizzaBar, mikä selittää pizzojen herkullisuuden. Pizza menu ei ole identtinen, mutta aivan yhtä jännittävä.

 

Via Tribunali

Ravintolan sisustus on kaunis ja kutsuva, ja pizzat henkivät Napolin tunnelmaa. Onko parempaa paikkaa treffata ystävää? Via Tribunali saa sinut tuntemaan kuin olisit minilomalla Italiassa <3

 

Putte´s

Puttesissa on aina sairaan hyvä meininki päällä (hyvien pizzojen lisäksi). Avokeittiöstä näkee kuinka pizzaa väännetään ja letkeä musiikki raikaa. Ilmassa on pizzauunin tuoksu ja pöytiin on kerääntynyt viikonpäivästä huolimatta nuoria, vanhoja, ystäviä ja pariskuntia. Ihmisiä viettämään aikaa keskenään.

”If Friday were a food, it would be pizza”

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply