Suomen suurin matkablogiyhteisö
Budapest Eurooppa Matkailu Unkari

Koe Budapest kanssani

18/11/2017

Budapest – oli juuri sellainen kun olin kuvitellut. Kaupunki tarjosi sopivasti nähtävää ja koettavaa meidän kolmen päivän minilomalle. Saavuimme torstai-iltana suht myöhään Budapestiin, joten vietimme ensimmäisen illan ihan vain hotellimme lähistöllä. Olin tehnyt etukäteen pöytävarauksen Mazel Tov -ravintolaan, jonka kaunis miljöö oli juuri sopiva paikka asettamaan meidät lomatunnelmaan työpäivän ja lennon jälkeen. Painuimme aikaisin ja innoissamme unten maille, odottaen seuraavia päiviä Budapestiin tutustuen..

Päivä 1:  Budapestin tärkeimmät nähtävyydet

Aloitimme ensimmäisen aamun syömällä rauhallisen aamiaisen, karttaa tutkien ja päivän ohjelmaa suunnitellen. Päätimme ensimmäiseksi kohteeksemme Linnavuoren, jonne pääsimme sujuvasti bussilla. Itse Linnavuorelle nousimme vanhoilla funikulaareilla, vaikka ei kävelykään olisi ollut mahdoton tehtävä. Maisemat Budapestin päälle olivat harmaat, mutta kauniit. Kuin postikortissa.

Koska olimme Budan puolella kaupunkia, otimme Linnavuorelta suunnan lähistölle Gellert kylpylään. Kuinka mukavalta tuntuikaan lämmitellä kylpylän 38 asteisessa altaassa ulkoilun jälkeen, ja ihastella kylpylän kauniita yksityiskohtia.

Muutaman tunnin kylpylässä olon jälkeen oli huutava nälkä,  lounaan aika siis. Jatkoimme matkaamme kävellen Elisabetin sillan yli Budapestin kauppahalliin, jossa söimme Gulassikeitot ja ostimme hallin leipomokojusta paikalliset kirsikka leivonnaiset jälkiruoaksi. Nam!

Iltapäivä kului kaupungin juutalaiskorttelissa kävellen ja kierrellen, jossa nautimme myöhemmin myös rennon illallisen Street Food Karavan alueella. Iltaa jatkoimme vielä drinkeille naapuriin, tunnettuun Szimpla Kert rauniopubiin.

Päivä 2: Fiilistelyä kaupungilla

Toinen aamumme alkoi hotellimme läheisen aukion penkillä istuen ja auringosta nauttien. Aamupalan virkaa toimitti viereisestä katukioskista noudetut Langosit (jotka btw ovat niiin hyviä!).  Päivän teemamme oli kuljeskella kaupungilla ja syödä jotain pientä sielä täällä. Kävelimme aluksi ihastelemaan kuuluisaa New York Caféta, josta jatkoimme sitten metrolla matkaa kohti keskustaa ja ostoskatuja. Kävelimme kaupungilla ristiin rastiin, pysähtyen välillä kaupoille. Istuimme pitkään tunnelmallisilla joulumarkkinoilla, maistellen gulassikeitoa, kuumaa glögiä ja paikallisia piippukakkuja.  Kävimme myös ihastelemassa Parlamenttitaloa sekä Pyhän Tapanin kirkkoa.

Illallisen söimme suositussa Getto Goulash ravintolassa, joka sijaitsi myös juutalaiskorttelissa. Ruokalistalla oli tarjolla paljon perinteisiä Unkarilaisia ruokia, kuten kukon kives- ja heltta muhennosta. Me päädyimme tällä kertaa vain härkä muhennokseen :) Illallisen jälkeen suuntasimme vielä katsomaan toista rauniopubia, nimeltään Fogas.

 

  Päivä 3: Lisää kylpylöitä, joulumarkkinoita ja gulassikeittoja

Kolmas ja viimeinen päivämme alkoi taas kylpylässä. Tällä kertaa Széchenyin kylpylässä ja sen 38 asteisessa ulkoaltaassa.  Joka oli muuten mahtava! Siellä viihtyi tuntikausia.

Kylpylän jälkeen poikkesimme gulassikeitolle (kyllä, taas!) ja joimme lämpimät glögit Vajjdahunyad linnan joulumarkkinoilla, joka sijaitsee Budapestin kaupunginpuistossa. Samassa puistossa on myös sankareiden aukio, tunnettu nähtävyys Budapestissa.

Matkamme viimeisen tunnin vietimme vielä extempore flipper museossa, joka oikeasti oli todella kokemisen arvoinen paikka. Suosittelen!

 

Kylpylöitä, nähtävyyksiä, gulassikeittoja, joulumarkkinoita, kivoja ravintoloita ja pubeja sekä kävelyä kaupungilla, niistä oli meidän Budapestin loma tehty.

Kiitos Budapest, seuraavaan kertaan <3

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler 19/11/2017 at 09:15

  Hyviä vinkkejä! Mulla on edessä pian samanmittainen Budapestin-reissu siskoni kanssa, yövytään vielä Gellert-hotellissa että saadaan varmasti kaikki irti kylpylästä.

  • Reply Suvi / suvinmatkassa 20/11/2017 at 17:26

   Kiitos, toivottavasti ovat hyödyllisiä.
   Oi oi, sisko-reissu kuulostaa kivalta. Minullakin sellainen kehitteillä omieni kanssa (tosin Amsterdamiin)!
   Sellaisen huomion/vinkin voisin antaa, jos ei ole omaan mieleen tullut, niin kannattaa ottaa omat flip flopit mukaan kylpylään, ettei tartte paljain jaloin kävellä sielä satojen muiden kanssa. Ja pieni (muovinen) pussukka jossa kantaa kännykät, rahat jne..kylpylässä ollessa oli myös kätevä. Kivaa reissua teille :)

  Leave a Reply