Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Eurooppa Matkailu Sierra Nevada (Granada)

Andalusian helmi – Laskettelua ja aurinkoa Sierra Nevadassa

17/10/2017

kuva lainattu täältä

Olen matkustanut elämäni aikana Espanjaan varmasti yli 25 kertaa ja se jaksaa aina yllättää minut monipuolisuudellaan, onhan se iso maa. Käydessäni Baskimaalla, San Sebastian vaikutti minut kauneudellaan. Olen kolunnut Kataloniassa Barcelonan ostoskadut ystäväni kanssa ja kiivennyt Park Güellin puistoon ihmettelemään Gaudin luomuksia. Madrid on ihana ja palaan sinne aina uudelleen ja uudelleen. Kaupungissa on jotain niin espanjalaista, onhan se pääkaupunki (ja sieltä tulee myös suosikki jalkapallojoukkueeni). Rakkauttani ”toiseen kotiini” Fuengirolaan olen myös täällä blogin puolella huudellut ja Andalusian alueella on tullut muutenkin seikkailtua paljon, kuten patikoinnit Rio Chillarin vesiputouksilla ja Caminito del Reyn kanjonissa.

Yksi parhaimmista retkistämme Andalusiassa on ollut Sierra Nevadan laskettelukeskukseen. Tiesitkö sinä, että Etelä-Espanjassa pääsee laskettelemaan? Alla olevista kuvista voi olla vaikea uskoa, että kuvien ottamisen välillä on vain muutama tunti aikaa.  Sierra Nevadaan ajaa nimittäin Costa del Solin palmujen alta reilussa kahdessa tunnissa (190 km).

 

Sierra Nevada pähkinänkuoressa:

Sierra Nevadan ollessa yksi Euroopan korkeimmalla sijaitsevista laskettelukeskuksista, on sen lumitilanne aina suht varma, jonka vuoksi keskuksen laskettelukausi on pitkä, marraskuusta jopa vappuun asti. Sierra Nevada sijaitsee etelässä, lyhyen matkan päässä Costa Del Solin rannikolta ja auringonpaistetta onkin tarjolla laskijoille taatusti lähes ympäri vuoden (paitsi ei tietenkään silloin kun me siellä vierailimme). Se on otollinen päiväretkikohde, jos vain tykkää laskettelusta. Auringon ja hyvän lumitilanteen lisäksi,  Sierra Nevada saa pisteitä olleessaan hintatasoltaan erittäin kohtuuhintainen keskus verrattuna muihin Euroopan laskettelukeskuksiin.

Laskettelukeskuksen matalin alue: 2100 m

Laskettelukeskuksen korkein alue: 3300 m

Rinteitä: yli 120 kpl

Pisin lasku: ”El Aguila” – 6,2 km

Hissejä: 21 kpl

Alueita: 6 kpl (Veleta, Laguna De Las Yeguas, Borreguiles, Lomar de Dilar, Rio Monachil & Parador)

Sierra Nevadan rinnekarttaTästä pääset katsomaan suurempaa rinnekarttaan.

Onnistunut laskupäivä Sierra Nevadassa

Vierailimme maaliskuussa 2016 yhden päivän ajan Sierra Nevadassa laskettelemassa, kun olimme käymässä Fuengirolassa. Minulle tämä oli ensimmäinen vierailuni hiihtokeskuksessa Suomen ulkopuolella ja olin ensimmäistä kertaa laskettelusuksilla 15-vuoteen. Kyllä vähän jännitti!

Ostimme 3h rinnelipun ja käytimme koko ajan hyödyksi, laskimme pitkiä rinteitä ja pysähdyimme laskujen välillä rinnekuppiloihin. Kolmeen tuntiin ei kovin montaa laskua kerennyt tekemään, kun rinteet olivat niin pitkiä, mutta kuitenkin sopivan monta minunlaiselle keltanokalle. Kaiken kaikkiaan selvisin päivästä ehjin nahoin ja vietimme erittäin onnistuneen laskupäivän Sierra Nevadassa. Söimme vielä päivän päätteeksi Paradillon laskettelukylässä ennen kun jatkoimme matkaa. Maaliskuisena arkipäivänä saimme nauttia rauhallisista rinteistä ja kylästä, mutta voin uskoa millaista menoa aurinkoisena lauantaipäivänä on, kun paikalliset saapuvat viettämään tänne aikaa. Luin myös, että after ski on erittäin vilkasta täällä, kun laskujen jälkeen ihmiset suuntaavat Paradillon tapas baareihin.

Tämä täytyy vielä käydä kokemassa!

Sierra Nevadan laskettelukeskus

Sierra Nevadan laskettelukeskus rinteet

Laskettelemassa Sierra NevadassaKuva lainattu täältä.

Laskettelupäivän jälkeen suosittelen jatkamaan yöksi vielä Granadan kaupunkiin, joka sijaitsee aivan Sierra Nevadan juurella (etäisyys noin 40 km laskettelukeskuksesta). Näin mekin teimme. Granadan tunnetuimman ja Espanjan suosituimman nähtävyyden, Alhambran palatsin lisäksi Granada tarjoaa myös maurilaista arkkitehtuuria, turkkilaiskylpylöitä, tapaksia, flamencoa, vanhan kaupungin kujia, puistoja, ja paljon historiaa.  Kaupungissa on vahvat arabivaikutteet, jotka tuovat oman sävynsä kaupungin tunnelmaan.

Täältä pääset lukemaan postaukseni ”8 vinkkiä Granadaan”.

 

terkuin, Suvi


Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 17/10/2017 at 23:37

  Ohhoh, ootpas monta kertaa ollut Espanjassa! Miten noin on päässyt käymään tai siis mikä siellä on ollut se juttu, joka on saanut noin useasti palaamaan uudestaan ja uudestaan? Voiks tollasta ees kysyä, sillä onhan Espanja ihana. <3

  • Reply suvinmatkassa 18/10/2017 at 09:45

   No kaikki on varmaan saanut alkunsa siitä, että koko lapsuuteni olen viettänyt perheen kanssa aina talvi ja kesälomat jossain päin Espanjaa. Minut on siis käytännössä kasvatettu Espanjan matkailijaksi :) Ja sitten varmaan mitä enemmän sielä on käynyt, niin sitä enemmän maata haluaa nähdä..

 • Reply Eveliina / Korkkarit rinkassa 18/10/2017 at 09:00

  Tää vinkki pitääkin laittaa korvan taakse! Ihana tietää että Itävallan, Sveitsin ja Ranskan rinneparatiisien ulkopuolellakin on vaihtoehtoja. Vähän aikaa sitten kuulin myös hiihtokeskuksesta Andorrassa. Onneksi uusi kausi lähestyy, ja kohde vielä avoinna ;)

  • Reply suvinmatkassa 18/10/2017 at 09:47

   Tämä yllätti kyllä itsenikin, ja aion ehdottomasti vierailla vielä uudelleen. Taitaa myös olla Euroopan eteläisin laskettelukeskus, joten aurinko aina taattu:)

  Leave a Reply