Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Cebu Filippiinit Matkailu

Uskaltaisitko Sinä? Kalliohyppyjä ja vesiputouksia Filippiineillä

13/09/2017

Canyoneering tarkoittaa kulkemista kanjonissa käyttäen eri tekniikoita, kuten kävelemistä, ryömimistä, kiipeämistä, hyppimistä, liukumista ja uimista. Tätä kaikkea myös meillä oli tiedossa Filippiineillä Kawasan Canyoneering retkellä.

Noin 10 km pituinen reitti kulki ammattitaitoisen oppaan kanssa läpi viidakkopolkujen, välillä hyppien ja liukuen kallioilta vilpoiseen ja kirkkaan turkoosiin veteen, välillä uiden ja välillä ryömien läpi ahtaista kallionkoloista.

Olimme varanneet retken etukäteen netistä ja toivoneet aikaisinta lähtöä aamulla. Yövyimme Badianissa Matutinao beach resortissa edellisen yön, jossa sattui samalla olemaan myös retkeä järjestävän Kawasan Canyoneeringin toimisto. Näin ollen aamuvarhaisella aamupalan jälkeen puimme pelastusliivit ja kypärät päällemme, ja hyppäsimme (yhden!) mopon kyytiin joka ajoi meidät vuorille kanjonihyppelyn aloituspaikalle.

Ensimmäinen puolituntia matkasta taittui kävellen viidakkopolkua pitkin. Nauratti ja hermostutti. Koko matkan ajan tuli vain ajateltua, että mihinköhän sitä on ryhtynyt ja uskallanko hypätä. Joen äänekkään kohinan kuuli jo kaukaa, ja kun vihdoin laskeuduimme ensimmäiselle kalliolle, oli heti jo ensimmäisen (ja pakollisen) hypyn aika. Kääk!

Vaikka hyppy olikin vain noin 3 metristä, täytyi sitä silti vähän puhallella ja jännittää siinä kallion kielekkeellä.

Oppaamme oli aivan huippu, niin kuin videolta kuulee. Hän tsemppasi, auttoi, yllytti ja piti tunnelmaa positiivisesti yllä koko retken ajan. Lisäksi hän hoiti kuvaamisen, ja tiesi parhaimmat kuvaus spotit.

Oli viisasta startata aamuvarhaisella, sillä olimme vasta toinen ryhmä reitillä sinä aamuna. Saimme siis kulkea rauhassa koko matkan, vain kerran törmäten (ja tällöin ohittaen) ensimmäisen ryhmän. Näin ollen koko seikkailun ajan tuntui kuin olisimme olleet ainoa ihmiset viidakon keskellä.

Kaikki kuvat ovat otettu GoPro kameralla, joten upea luonto ei pääse kuvissa täysin oikeuksiinsa. Ympäristö oli niin kaunista, että sitä on vaikea kuvailla. Vesi oli kirkasta ja puhdasta, viidakko vehreää. Ja vaikka kanjoniretki onkin suosittu turistien keskuudessa, luonto tuntui silti hyvin koskemattomalta. Sitä selvästi kunnioitetaan.

Canyoneering seikkailu päättyi korkeimpaan hyppyyn 13 metrin korkeudesta (videolla matkakumppanin hyppy) ja siitä siirryimme uimaan kauniiseen, Instagramista hyvin tuttuun Kawasanin vesiputoukseen.

Käsi sydämellä voin todeta tämän olleen jännittävin ja ehdottomasti paras kokemus mitä olen koskaan kokenut. Ja se jää ehdottomasti lempi muistokseni Filippiineiltä <3

Hyvä tietää

Badian sijaitsee lounaisosassa Cebun saarta minne bussimatka (120km) kestää noin 3 tuntia Cebun kaupungista.

Aikaisin lähtö retkelle on klo 7:30 ja viimeisin klo 15:00. Suosittelen saapumaan lähistölle yöksi edellisenä päivänä.

Retken kesto on noin 2-4 tuntia, riippuu täysin ryhmän koosta ja kuinka kauan aikaa kuluu kuvaamiseen, jonottamiseen ja kallion kielekkeellä jännittämiseen.

Retken hinta on 24 euroa (1500 PHP) sisältäen ammattitaitoisen oppaan, pelastusliivin ja kypärän, vesipullon ja välipala patukan, sisäänpääsyn alueelle ja vesiputoukselle, kyydityksen retken aloituspaikalle, sekä lounaan retken jälkeen.

Reitti on liukas ja märkä, varaudu uimapuvulla/urheiluvaatteilla ja lenkkareilla.

Pakollisia hyppyjä reitin varrella on kaksi, muut hypyt pystyy kiertämään halutessasi.

Ota mukaan GoPro-kamera tai vuokraa se retken järjestäjältä, tämä on kokemus josta haluat kuvia ja videoita muistoksi!

Jos nälkä yllättää, reitin varrella on myynnissä paikallisten tekemää grilliruokaa, samoin kuin Kawasanin putouksella.

Bambulautan vuokra ja sillä putouksen alle seilaaminen kustantaa ylimääräiset 5 euroa.

Ole rohkea ja nauti menosta #YOLO

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Emilia Alexandra / Enkeleitä hiuksissani 13/09/2017 at 15:32

    Oikeesti siis, wau wau ja wau<3 Toi on kyllä paikka ja kokemus, mikä on joskus päästävä kokemaan! 8)

    • Reply suvinmatkassa 16/09/2017 at 13:30

      Kyllä, oli niin Wau!! Suosittelen lisäämään omalle bucket listalle ?

    Leave a Reply