Suomen suurin matkablogiyhteisö
Costa del Sol Espanja Eurooppa Fuengirola Matkailu

Päiväretki Costa del Solilla – Mijas Pueblo

10/08/2017

Miltä kuulostaa pieni kylä täynnä kapeita kujia, valkoisia seiniä täynnä sinisiä kukkaruukkuja, pieniä aukioita ja kauniita maisemia? Aika kiehtovalta, vai mitä? Tätä kaikkea ja enemmänkin, löydät Mijas Pueblon vuoristokylästä.

Mijas Pueblo sijaitsee 430 metriä merenpinnan yläpuolella, vuoren rinteessä. Se kuuluu Malagan maakuntaan ja on yksi Fuengirolan naapurikunnista ja Mijaksen kunnan historiallinen keskus. Vajaa 8 km matka Mijas Puebloon taittuu Fuengirolasta bussilla tai taksilla vain 20 minuutissa.

Tutustuminen pieneen idylliseen kylään on paras tapa viettää lomapäiviä. Tutkiessa uusia paikkoja ja kävellessä kapeita kujia, mihinkään ei ole kiire vaan välillä voi pysähtyä joko näköalatasanteelle ihastelemaan maisemia tai sitten pienelle aukiolle viileille juomille.

Mijas Pueblo on tunnettu aasitakseistaan sekä kauniista maisemista. Siksi suosittelenkin vierailemaan ensimmäisenä kylän näköalatasanteella jonka vierestä löytyy kallioon rakennettu kappeli Ermita de la Virgen de la Peña. Maisemat ovat todellakin kuin postikortista.

  Lisäksi kannattaa käydä härkätaisteluareenalla, Mayan Monkey suklaatehtaalla (ja miksi et osallistuisi myös heidän 10 minuutin suklaa workshoppiin) sekä kylän toisella näköalatasanteella, jota ympyröi jäljellä oleva kaupungin linnoitus sekä puutarha joka kukkii vuoden ympäri.

Mijas Pueblossa saa helposti kulumaan muutaman tunnin. Ja jos kuuma päivä kivisessä kylässä ei houkuttele, suuntaa Mijas Puebloon ilta-aikaan, jolloin kylä herää eloon ja täyteen loistoonsa.

 

Oletko sinä käynyt Mijas Pueblossa?

 


Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Atro Niiniluoto 10/08/2017 at 18:53

    Costa del SOL on tuttu. Vietin siellä synttäreitäni 1999.

  • Reply suvinmatkassa 11/08/2017 at 11:47

    Varmasti ollut todella kiva paikka viettää synttäreitä!

  • Leave a Reply