Suomen suurin matkablogiyhteisö
Costa del Sol Espanja Eurooppa Fuengirola Matkailu

Ravintolavinkkejä Fuengirolaan

08/08/2017
smoothie_bowl_organic_cafe_fuengirola

Me kaikki tiedämme sen, miten haastavaa on löytää hyviä ruokapaikkoja reissun päältä. Pääsääntöisesti, ihan hyvää ruokaa saa useasta paikasta, mutta silloin tällöin löydät itsesi ravintolasta, jossa on sitä jotakin. Ravintola, jonne huomaat ehkä palaavasi toisemman kerran, tai se muuten vaan jää mieleesi ylitse muiden.

Mutta mitä se jokin sitten on, mikä tekee ravintolasta hyvän? Se voi olla paikan maukas ruoka, ihana miljöö, hyvä palvelu, rento tunnelma tai jokin pieni merkittävä hetki paikassa (yleensä jopa kaikki näistä).

Hyvällä tuurilla, kyseinen ravintola löytyy matkan aikana ihan vahingossa. Tai sitten syöt illasta toiseen keskinkertaista ruokaa ihan ookoo paikoissa. Ongelma on se, että mistä tunnistat sen hyvän paikan satojen ravintoloiden joukosta? Onko se paikka jossa on eniten asiakkaita, vai se uusin ja modernein ravintola? Siinäpä se, koskaan ei voi tietää.

Yksi varma vaihtoehto on aina, että kävelet sivukaduille ja etsit paikan jossa ruokalistat eivät ole englanniksi ja paikka on täynnä paikallisia. Tilaamalla listalta mitä vain, saat melko varmasti todella hyvää ruokaa ja edullisempaan hintaan kun muualla. Tai sitten kartoitat tarjontaa Tripadvisorin, blogien ja Instagramin kautta, niin kuin minä teen (toimii hyvin myös reissujen suunnitteluun, niin kuin kirjoitin tässä postauksessa).

Laittan nyt korteni kekoon ja jaan internetin maailmaan muiden löydettäväksi minun tämän kesän ruokatärpit Fuengirolasta!

 

Aloita aamusi aamupalalla rantakadun Organic Caféssa. Tämä uusi tulokas on raikas tuulahdus terveellisiä valintoja Fuengirolassa. Laajasta aamupala valikoimasta valitsin syötäväksi maukkaan smoothie kulhon ja kylmän Frappe Latten, mutta paikka tarjoaa myös ruokaa ruokaisista salaateista pizzaan, ja keitoista lämpimiin pääruokiin.

 

Syö lounasta La Galeriassa, joka on muutama vuosi sitten avautunut ruokatori. Täältä löydät 12 eri ruokapisteestä kaikkea pientä hyvää syötävää, kuten croquetaksia, espanjalaisia munakkaita, salmorejo- ja gazpacho-keittoa, mereneläviä, kreikkalaisia pitoja, pizzaa jne. Hae pieniä annoksia muutamista eri pisteistä ja voilà, lounas on katettu.

 

Tai syö hampurilainen Munchiessa, joka on rankattu Tripadvisorissa ykköseksi Fuengirolan ravintoloista. Tätä emme tienneet eksyessämme tänne syömään, mutta täytyy todeta että on kyllä paikkansa ansainnut. Munchien hampurilaisen salaisuus piilee itse leivotussa sämpylässä sekä pihvissä, joka maistui aivan taivaalliselta.

 

Illallinen Lizarranissa on hauskaa vaihtelua perinteiselle ravintola illalliselle. Lizarran on ketju, ja voit löytää niitä ympäri Espanjaa. Tämä ei ole mikään hieno paikka, mutta kokemuksena todella mahtava ja tapakset ovat hyviä!

Homma toimii niin, että noudat itse vitriinistä tapaksia niin paljon kuin napa vetää, ja sinua veloitetaan tikkujen mukaan jotka ovat tapaksissa pystyssä. Joka kerta kun kuulet kellon kilahtavan, varaudu siihen että tarjoilija tuo sinulle tarjolle kädet notkuen uusia juuri valmistuneita tapaksia. Tapas överit ovat taatut!

Se miksi Lizarran pääsee illallislistalleni (vaikka paikka on auki koko päivän ja toimii myös lounaalla) on se, että illan tullen, noin 21-22 aikoihin paikka on parhaimmillaan. Vitriinit ovat täynnä ja keittiö tuottaa koko ajan uusia purtavia. Tarjoilijat kantavat sylit täydeltä tapaksia ja jälkiruokia sinulle tarjolle, ja on vain selkärangastasi ja vatsastasi kiinni kuinka moneen annokseen sorrut :)

 

Tai jos tapakset eivät houkuta, kokeile maistuvaa Libanonilaista ruokaa Beirut Cafessa. Me tilasimme 4 kylmän ja 4 lämpimän mezen menun, ja ruokaa tuli niin paljon (ja se oli todella hyvää), että jouduimme ottamaan osan kotiin mukaan.

 

Illan tullen suuntaa drinkille Panda bar:iin. Kadulta katsoessasi sisäänkäynti on kuin mihin tahansa ravintolaan, mutta paikan perältä löydätkin ihanan vehreän sisäpihan.

 

Ja kaiken tämän jälkeen, jos mielesi halajaa makeaa, löytyy Fuengirolasta ihania heladerioita sieltä täältä! Suosittelen kahta palloa tyydyttämään jätskinhimon :)

terkuin, Suvi


Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply