Suomen suurin matkablogiyhteisö
Costa del Sol Espanja Eurooppa Matkailu Nerja

Rio Chillar – vesiputouksia Costa del Solilla

02/08/2017

Jokaiselle sopiva patikointikohde aurinkorannikolla

Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista tällä Espanjan reissulla oli patikointi Rio Chillar joessa, joka sijaitsee noin 60 km päässä Malagasta itään, Nerjan kaupungissa. Tämä oli jo toinen patikointimme Costa del Solilla, viime kesänä kävimme Caminito del Reylla, josta olen kirjoittanut tässä postauksessa.

Vaikka kesäkuukaudet ovat pakahduttavan kuumia Espanjassa, virtasi silti Chillar joki eläväisenä ja viileän virkistävänä. Tämä oli mahtava tapa viettää päivä aktiivisena, nilkat joessa, puiden ja vuoren varjossa patikoiden.

 

Patikointi oli mielekästä pitkästä matkasta huolimatta, sillä vesi toi kivan oman elementin etenemiseen samoin kuin luonto ympärillämme. Välillä kuljimme niin kapeista vuoren solista, että molemmilla käsillä ylettyi vuoren vastakkaisiin seiniin.

Reitti on yhdensuuntainen, eli kun pääsee patikoinnin päämäärään, vesiputoukselle, käännyt paluumatkalle takaisin saapumaasi reittiä. Eksyminen on siis mahdotonta.

Matkan varrella on yksi isompi allas, ja muutamia pienempiä, joissa on virkistävää pulahtaa kuumalla ilmalla. Vesi oli myös todella puhdasta ja kirkasta.

Kulku vaikeutuu hieman, mitä lähemmäs saavut lopullista vesiputousta. Mutta reitti sopii silti kaiken ikäisille ja kokoisille, lapsiperheille ja eläkeläisille. Monella oli mukana keppi tai kävelysauvat, jotka helpottivat kulkua ja antoivat tukea.

 

Saavuttuasi viimeiselle altaalle vesiputouksen luokse, älä odota omaa rauhaa. Rio Chillar on suosittu kohde sekä paikallisten että turistien kesken, ja varsinkin viikonloppuisin.

Mutta sopu sijaa antaa, ja jokainen kyllä pääsee pulahtamaan vesiputouksen alle :)

 

Ohjeet, miten pääset Rio Chillarille:

Autolla paikan päälle löytää asettamalla navigaattoriin osoitteen Calle Mirto (Nerja), jossa kääntyy sitten toisen liikenneympyrän jälkeen tiukan oikean (noin 200m päässä).  Jätä auton tien päädyssä olevalle hiekka-alueelle ja jatka matkaa kävellen tietä eteenpäin. Kävelet A7 moottoritien alitse, ja kun näet yllä olevat kengät roikkumassa, käänny oikealle haarautuvassa risteyksessä. Kuulostaa hassulta ehkä vähän epämääräiseltä ohjeelta, mutta perille on helppo löytää. Täällä näet sen sijainnin kartalla.

Ensimmäinen kilometri matkasta on kuivaa hiekkatietä, mutta älä hätäile, saat kyllä kenkäsi kastumaan matkan edetessä :)

Kokonaisuudessaan matka vesiputoukselle ja takaisin autolle oli 14 km, ja meillä matkaan meni 4h. Kävelimme reipasta tahtia, emmekä pitäneet pitkiä evästaukoja. Uimassa kyllä kävimme rauhassa, ja pysähtelimme myös kuvaamaan maisemia.

 

Mitä tarvitset mukaan Rio Chillarille:

Lenkkarit jotka saavat kastua

Aurinkorasvaa

Hattu ja aurinkolasit

Eväitä & vettä

Kävelysauvat (eivät ole pakolliset)

Reipas ja iloinen mieli

 

JA TÄRKEIMPÄNÄ:

Jätä kiire kotiin ja nauti uskomattomasta luonnosta ympärilläsi.

Pysähdy välillä uimaan viilentymään, sekä syömään eväitä ja jatka sitten taas matkaa!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Susanna 05/08/2017 at 20:04

  kiva kohde, vesiputouksia haluan joskus nähdä jossain

  • Reply suvinmatkassa 06/08/2017 at 14:18

   Kyllä, super kiva kohde. Ja vesiputouksia minäkin haluan ehdottomasti nähdä vielä lisää!!

 • Reply Sonja 20/03/2018 at 21:15

  Siis ja tämäkö oli ilmaista?!?!? Tässä elämässä se tuntuu hulluLta!??? Tuonne!!!

  • Reply suvinmatkassa 23/03/2018 at 22:38

   No sanoppas muuta!! Suosittelen käymään jos joskus tuolla suunnalla on :)

  Leave a Reply