Suomen suurin matkablogiyhteisö
Costa del Sol Espanja Eurooppa Fuengirola Matkailu

2 viikkoa Costa del Solilla – mitä kaikkea tulikaan tehtyä

31/07/2017

Kesäloman 2 viimeistä viikkoa vietimme Etelä-Espanjan Fuengirolassa. Matka Portugalin Lagosista sujui vaivattomasti ensin 4 tuntia bussilla rajan yli Sevillaan, ja siitä vaihto reiluksi 2 tunniksi Malagan junaan.

Mikä siinä onkaan, kun loman puoliväli koittaa, tuntuu että päivät alkavat kulumaan nopeammin ja kotiin paluu lähestyy pelottavan nopeasti? Meillä ei ollut mitään kummempia suunnitelmia Fuengirolan viikoille, koska olemme sielä niin monesti vierailleet, niin kaikki on jo aika tuttua. Yritimme pikemminkin hidastaa aikaa, olemalla tekemättä mitään.

Nyt jälkeenpäin kuvia selaillessa sitä huomasi, että tulihan sitä nyt kuitenkin jotain tehtyä..

Aamut kuluivat verkkaisesti tässä maisemassa. Parvekkeella istuen, aamupalaa syöden ja välillä aamu-uinnilla käyden.

Feria viikonloppu, jolloin suuri huvipuisto rantautuu kaupunkiin, on aina heinäkuun puolivälissä Plaza Miguel Márquez -aukiolla. Eli juuri sopivasti silloin kun saavuimme Fugeen. Tämä on lempi viikonloppuni kesästä!

Silloin ajellaan (täysiä) törmäilyautoilla ja pelaillaan huvipuistopelejä tavoitteena voittaa jättipehmoleluja. Tunnelma täällä on niin erilainen suomen huvipuistoihin verrattuna, kun joka laitteessa soi kesähittejä (kuten despacito, ja sekin täysillä!) ja laitteet tuntuvat muutenkin olevan hurjempia.

Huvipuisto on osa Virgen del Carmenin juhlaa. Päätöspäivä sunnuntaina kadut täyttyvät paikallisista seuraamaan kun Virgen del Carmenin patsas kuljetetaan kulkueessa aina mereen saakka, ja ilta huipentuu älyttömän suureen ilotulitukseen meren yllä.

Fuengirolan kadut ja aukiot ovat niin tuttuja, mutta silti niitä on kiva vaellella päivästä ja kesästä toiseen. Positiivista oli, että tänä vuonna löysimme muutaman kivan uuden ravintolan ihan vahingossa. Välillä näköjään pitää mennä pois tutuista nurkista löytääkseen jotain kivaa uutta.

Tuoreet hedelmät! Tuntuu että jo pelkästä katselusta sai vitamiineja ja energiaa :)

Kiipesimme Castillo Sohail-linnalle, joka sijaitsee Fuengirolan rantakadun päädyssä ja teimme  myös päiväretken Mijakseen, joka oli täynnä aaseja, kauniita maisemia ja valkoisen kylän kujia.

Reippailimme myös Nerjassa, Rio Chillarin kanjonissa 4 tuntia ja 14 km, ja ajoimme sen jälkeen kaasu pohjassa Puerto Banuksen satamaan syömään ansaitut ja maailman parhaimmat pizzat Picasso pizzeriaan.

Puttailimme kerran minigolffiakin, tosin huonolla menestyksellä. Jäi siihen yhteen kertaan.

Vika ei ollut radassa, vaan puttaajassa :)

Fuengirolan La Galeria-kauppahallin Salmorejo ja asuntomme lähi Vietnamilaisen Pho-keitto ovat parhaita! Niitä tuli syötyä useaan otteeseen. Samoin kun jäätelöitä.

Ja illat ihastelin auringonlaskuja, ne olivat kauniita <3

 

Näitä kuvia katsellessani huomaan, että loma oli sopivassa suhteessa retkiä ja reippailua, hyvää ruokaa ja juomaa, ja aktiviteetteja ja chillailua.  Juuri niin kuin pitääkin!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply