Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Lagos Matkailu Portugali

Portugali – Lomailua Lagosin kauniilla rannoilla

26/07/2017

Lissabonin jälkeen oli aika siirtyä Algarven suuntaan loppu ajaksemme Portugalissa. Reilu 300 kilometrin matka Lagosiin taittui meillä helposti bussilla noin 4,5 tunnissa (tai helposti ja helposti, kun bussikuski päätti puolivälissä matkaa sulkea pääsyn vessaan). Suuremman kaupungin vilinästä oli mukava taas päästä rentoon rantakaupungin tunnelmaan.

Lagosin pieni keskusta oli kaunis ja kompaktin kokoinen. Illan tullen se muuttui jopa yllättävän vilkkaaksi ja turistien kansoittamaksi. Meidän illat kuluivat kaupungin katuja kierrellen, syöden hyvin ja useana iltana löysimme itsemme myös puttailemasta läheiseltä minigolfradalta.

Keskustan kujia väritti katutaide ja kaupungin ravintoloiden joukosta löytyi myös pari helmeä, kuten ihastuttava puutarharavintola The Garden ja jättiläisburgereita tarjoava Nah Nah Bah Burger.

Odotin näkeväni ja kokevani Etelä-Portugalin kuuluisat, kauniit ja jylhät rannat, ja niin myös kävi.

Rannat olivat parasta Lagosissa, ja lempi uimarannaksi meillä valikoitui  Praia do Camilo. Se oli juuri niin kaunis miltä se oli kuvissa näyttänyt!

Yhtenä aamuna osallistuimme myös kajakkiretkelle, joka oli loistava tapa nähdä kaikki Lagosin rannat, kalliopoukamat ja luolat. Hyvin se melominen sujui ensikertalaiseltakin :)

______________

Kiteytettynä voisin todeta, että minun mielestäni pelkkä Lagos on oivallinen matkakohde noin viikoksi. Kaupunki on sen kokoinen, että ajan saa hyvin kulumaan, mutta kuitenkin sen verran pieni, että viikon jälkeen rupeaa kaipaamaan jotain muuta.

Hauskaa tekemistä riittää Lagosissa hai-kalastuksesta delffiiniretkiin, ja merellä suppailusta melomiseen. Lisäksi jos mahdollisuudet ja aika antavat myöden, kannattaa ottaa auto alle ja tutkia myös rannikon muita kaupunkeja, kuten Sagres, Faro ja Albufeira. Meillä ne jäivät seuraavaan kertaan!

_______________

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply