5 vinkkiä Lissaboniin

Nyt viikon jälkeen siitä kun jatkoimme matkaa Lissabonista kohti Etelä-Portugalia, halusin koota yhteen asiat jotka jäivät päällimmäisenä mieleeni kaupungista. Nämä ovat ne asiat, joista vinkkaisin kaupunkiin matkustavalle ystävälleni.

Tee ainakin nämä Lissabonissa!

Kiipeä kukkulalle – ja ihastele näköaloja. Lissabon on näköalapaikkoja pulloillaan, onhan se seitsemän kukkulan kaupunki. Me vierailimme yhdessä Bairro Alton laitamilla (São Pedro de Alcântara) sekä toisessa Alfamassa.

Voit myös ihastella maisemia jossain kaupungin useista kattoterasseista, niin kun me tehtiin PARK baarissa Mojitoa nautiskellen. PARK bar on rakennettu parkkihallin katolle, ja sitä on hiukan vaikea löytää, koska baariin noustaan hissillä parkkihallin sisältä. Onneksi hämyinen matka kompensoituu sitten saavuttuaan ylös vihreään kattokeitaaseen, jossa dj soittaa musiikkia, ja näkymät ovat mahtavat huhtikuun 25. päivän riippusillalle (Ponte 25 de Abril) päin.

 

 

Vieraile Time Out kauppahallissa – vuodesta 2014 vanha Mercado da Ribeira sai väistyä ja  tilalle rantautui yli 35 myymälän ja ravintolan täyttämä kauppahalli, joka on otollinen ja mielestäni vierailun arvoinen paikka pysähtyä syömään Lissabonissa. Vaihtoehtoja ja valikoimaa on niin paljon, että ne vaativat jopa usean vierailun hallissa.

 

 

Syö paikallisia leivoksia – koska ne vaan ovat niin hyviä! Jos sinulla on aikaa ja mahdollisuus, käy maistamassa alkuperäisiä Pastéis de Belém leivoksia Lissabonin Belémin kaupunginosassa. Muualla Portugalissa leivokset kulkevat nimellä Pastéis de nata.

 

Kävele – jotenkinhan ne leivokset on kulutettava! Kävellen ympäri kaupunkia, näet paljon ja et koskaan tiedä mitä tulee vastaan. Kaakelitaloja ja katutaidetta, koiria ja kapeita kujia, kuvausspotteja ja kauniita katuja. Mitä vain!

 

Vanhat funikulaarit ja kolisevat raitiovaunut – näihin törmäät Lissabonissa väkisinkin. Suosittelen ainakin vierailemaan kaupungin kolmella funikulaarilla, ascensor da Glórialla, ascensor da Bicalla ja ascensor da Lavralla, ja miksi et jopa hyppäisi yhden kyytiin. Näissä on vain jotain niin tunnelmallista!

 

Näillä viidellä vinkillä minä pääsin jo syvälle Lissabonin sieluun ja tunnelmaan, mutta uskon että paljon jäi varmasti vielä näkemättä ja kokematta. Ensi kertaan, Lissabon <3

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Piyya 11/04/2018 at 09:34

    Näin yhden päivän Lissabonissa olleena vinkkisi ovat vallan mainiot !

    • Reply suvinmatkassa 11/04/2018 at 10:08

      Mahtavaa! Hyvä että niistä on ollut apua :)

    Leave a Reply