Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Lissabon Matkailu Portugali

Ihana Lissabon

13/07/2017

Oih Lissabon, minkä menitkään tekemään! Tämä kukkulainen kaupunki kapeine kujineen ja rapistuneine taloineen kipusi jo ensi vierailulla yhdeksi lempikaupungikseni Euroopassa.

Vanhojen raitiovaunujen kolina, kapeat kujat ja niiden (azulejos) laatoitetut talot, päivittäiset kiipeämiset eri kukkuloille ihastelemaan maisemia, ja herkulliset pastel de nata leivokset (joita tuli syötyä liian monta) tulivat Lissabonissa vietetyn neljän päivän aikana hyvin tutuiksi.

Vaikka turisteja oli paljon nyt heinäkuussa, se ei ollut silti häiritsevää. Mutta jos haluta ajaa vanhalla ja maineikkaalla raitiovaunulla nro 28 Lissabonin tunnettujen kaupunginosien läpi, tai vierailla vaikka Santa Justan -hissillä, kannattaa varautua jonottamaan.

Mielestäni parasta Lissabonissa oli vain vaeltaa ympäriinsä. Ottaa kännykkä kouraan (kuvaamista varten) ja eksyä pienille kujille, kiivetä niiden rappusia tietämättä mihin ne johtavat ja silloin tällöin pysähtyä nauttimaan lasillinen vinho verdeä terassille – tässä kaupungissa todellakin eksymällä löytää.

Kaupungin tunnelma on ihana, juuri sellainen mistä pidän. Talot ovat niin kauniita omassa rosoisuudessaan. Kapeilla kujilla näet pyykit roikkumassa narulla, kuulet jossain soivan Fado musiikin ja vastaan tulevat paikalliset tervehtivät ystävällisesti. Lissabon on tällaisen loma haahuilijan unelmakohde.

Meidän majatalo Lisbon Story Guesthouse sijaitsi aivan keskustassa, Baixan alueella, Rossion metroaseman tuntumassa. Keskusta-alueen molemmin puolin nousivat kukkuloilla kaupunginosat Bairro alto, Mouraria ja Alfama. Mielestäni sijainti oli hyvällä paikalla, siitä pääsi nopeasti jokaiseen suuntaan. Metro on helppo ja edullinen tapa matkustaa Lissabonissa, vaikkakin me  tykkäsimme kävellä paikasta toiseen.

Majataloa voin suositella lämmöllä, jos vain oma huone + jaettu pesuhuone asuminen kelpaa. Majatalo oli rauhallinen, ja majoittujat sielä olivat lähinnä pariskuntia ja lapsiperheitä. Huoneet olivat siistit, samoin kuin pesutilat. Ja joka aamupala sai halutessaan paistaa itselleni munakkaan ja puristaa makeista paikallisista appelsiineista mehua, valmiiksi katetun aamupalan lisäksi. Me like it!

Neljässä päivässä kerkesi näkemään paljon ja saamaan hyvän käsityksen kaupungista, mutta minulla on silti vahva tunne että tulen palaamaan vielä Lissaboniin <3

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya 07/04/2018 at 11:09

  Ihania kuvia ja tunnelmia Lissabonista tässä ja sinun toisessakin postauksessa. Maanantaina lähenevälle Lissaboninmatkalle ihanaa tunnelman nostatusta ??
  Kiitos vinkeistä !

 • Reply suvinmatkassa 08/04/2018 at 15:17

  Hei ihanaa, lähet Lissaboniin!! Siitä kyllä tuli yksi lempi kaupungeistani kerta heitolla. Niin ihana!!
  Oikein hyvää matkaa :)

 • Leave a Reply