Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ericeira – chillailua surffikaupungissa

Jos pidät rantaelämästä, merestä ja  surffaamisesta tai olet muuten vaan surffihenkinen, on Ericeira sopiva lomakohde sinulle. Tämä Atlantin rannalla sijaitseva kalastajakylä sijaitsee vain reilun 30km päässä Lissabonista. Paikalle pääsee alle tunnissa Lissabonin Campo Granden bussiasemalta, ja lippu kustantaa vain 5,60€. Not bad!

Me vietimme Ericeirassa viisi päivää, joka oli mielestäni sopiva aika tässä tunnelmallisessa kylässä. Tekemistä riitti jokaiselle päivälle, mutta kylän henki oli juuri sopivan verkkainen rauhoittuakseen itsekkin lomatunnelmaan. Lomapäiviimme mahtui aamukävelyitä, pyöräilyä, rannalla makoilua ja surffikurssia, sekä yhtenä iltana löysimme itsemme myös festareilta.

Ericeiran sydän on sen pieni ja idyllinen keskusaukio, jonka laidalla on kahviloita ja paikallisia kauppoja. Tämä on se aukio, jonne paikalliset papat kerääntyvät iltaisin istumaan. Aukiolta lähtee pieniä kapeita katuja joka suuntaan, joiden varrelta löytyy lisää kauppoja ja ravintoloita.

Rantoja riittää myös jokaisen makuun Ericeirassa. Ja jos et malta maata aloillasi, löytyy rannoilta tekemistä, kuten suppailua ja kajakointia, ja tietenkin surffausta.

Kun olet kerran surffikaupungissa, miksi et ottaisi surffituntia? Yksityisopetuksen hinta on noin 75€ ja 5 hengen ryhmän kanssa pääset muutamaksi tunniksi surffaamaan hintaan 40€. Opetuksen taso on ammattimaista, ja aloittelijat viedään turvallisiin aaltoihin.

Kansaniväliset surffimerkit, kuten Quicksilver, Billabong ja Roxy (ja monet muut) ovat hyvin edustettuna tässä kaupungissa. Liikkeitä löytyy moneen lähtöön ja isoimman Quicksilver liikkeen pihalta löytyy myös skeittiparkki. Taisi allekirjoittaneellekkin tarttua ihanan Roxyn hupparin mukaan täältä.

Ericeirasta löytyy myös paljon valinnanvaraa syömiseen. Ravintoloita ja kahviloita on perinteisistä marisqueiroista uusiin trendikuppiloihin.

Huonoa ruokaa ei tullut vastaan kertaakaan, ja hintataso oli erittäin alhainen. Ravintolasuosituksena voisin mainita Mexicolaisen Calaveran, jossa yhtenä iltana söimme vatsamme täyteen maukkaita tacoja ja quesadilloja. Myös persoonallisen Sunset Bamboo baarin lemonade ja Acai-kulho sekä Brunch Me-ravintolan kaunis miljöö ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia paikkoja.

Ravintola, josta löysimme itsemme useaan kertaa, sijaitsi aivan rannan tuntumasta. Tasquinha Do Joy näytti kuin miltä tahansa rantakuppilalta. Paikan päivän annos jälkiruoan ja kahvin kanssa kustansi 8€ ja ravintolaan oli aina jonoa, joka oli jo itsessään hyvä merkki. Siinä sitten syödessä, Atlantin pauhatessa taustalla, paikan turska (bacalhau), simpukat ja äyriäispata maistuivat aivan taivaallisilta.

Ihastuttava Ericeira oli ensikosketukseni Portugaliin, ja viiden ensimmäisen päivän jälkeen olin jo aivan myyty tähän maahaan. Silloin en tiennytkään mitä tuleman vielä pitää, kun sieltä matkamme jatkui Lissaboniin. Mutta siitä lisää omassa postauksessa :)

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply