Suomen suurin matkablogiyhteisö

Patikointia Espanjassa – Caminito del Rey

Yhtenä aamuna Fuengirolassa vuokrasimme auton ja otimme suunnan kohti Malagan vuoristoa, ja sielä sijaitsevaa Caminito del Rey patikointireittiä. Olimme ostaneet 10 euroa maksavat liput hyvissä ajoin etukäteen netistä, sillä olin lukenut että reitillä on paljon kävijöitä ja vain tietty määrä ihmisiä pääsee kerralla sisään.

Caminito del Reyn patikointireitti, jota kutsutaan myös kuninkaan poluksi, kulkee Los Gaitanes-solan kuilun seinustassa, noin 100 metrin korkeudessa. Reitti on ollut olemassa jo vuodesta 1905,  ja se uudelleen korjattu ja avattu vuonna 2015.

Matkaa paikan päälle meillä oli Fuengirolasta noin 76km, eli tunnin verran. Navigaattori ohjeisti hyvin perille, kun määränpääksi asetti ravintola El Mirador Ardalesin, joka on aivan sisäänkäynnin läheisyydessä.

Caminto del Reyn patikointireitti on yhdensuuntainen ja pituudeltaan noin 8 km. Sisäänpääsyjä reitille on kaksi, eteläinen ja pohjoinen, ja niiden välillä kulkee bussi 30 minuutin välein. Jos saavut paikalle junalla Malagasta, saavut El Chorron eteläiselle sisäänpääsylle. Pohjoinen sisäänkäynti, on paikassa Ardales ja sinne pääsee autolla.

Pohjoisen sisäänkäynnin vierestä löydät yllä mainitsemani El Mirador ravintolan, jossa voi nauttia syötävää ja juotavaa ennen tai jälkeen patikoinnin. Vierestä löytyy myös kauniita turkooseja tekojärviä, joissa uiskenteli suuria karppeja. Me pulahdimme viilentymään ja uimaan heinäkuisessa kuumuudessa ennen patikointia, ja nautimme lounaan sitten ravintolassa jälkeenpäin.

Kokonaisuudessaan Caminito del Rey on 7,7 km pitkä. Reitti on kuitenkin suurimmaksi osaksi kävelyä maastossa, ja suosituimmat kohdat reitistä, eli kävelysillat jotka kulkevat vuoren seinustaa pitkin, ovat vain noin 1,5 km kokonaismatkasta.

En sanoisin reitin olevan missään vaiheessa vaikea kulkuinen, joten se sopii kyllä kaiken kuntoisille. Jos kärsii pahasta korkeanpaikan kammosta, suosittelisin harkitsemaan lähtemistä reitille.

IMG_6802

Reitti oli koko matkan turvallinen, mutta kyllä se korkeusero muutaman kerran vatsanpohjasta otti, varsinkin tuossa huojuvalla sillalla.

IMG_6829

Saavuit sitten junalla tai autolla paikan päälle, suosittelen ehdottomasti aloittamaan reitin Ardalesin pohjoiselta sisäänkäynniltä. Silloin matkan paras kohta, eli tuon sillan ylitys, osuu reitin loppupäähän, ja kruunaa näin koko patikointi urakan.

IMG_6820

Olin lukenut, että reittiin menisi noin 4 tuntia. Matka-aika kyllä riippuu kyllä paljolti siitä että jääkö matkalla syömään eväitä ja kuvaamaan maisemia, sillä me reippailimme sen noin 2,5 tunnissa. Muistimme mekin kyllä välillä pysähtyä nauttimaan maisemista, sillä ne olivat uskomattomat.

IMG_6825

Jos korkeanpaikankammo vaivaa tai et ole suuntamassa etelä-Espanjaaan, voi patikointireittiin kurkata googlemaps:in avulla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply elena 06/02/2019 at 21:37

    Ihana kävelyretki, upeat maisemat! Reitille ei muuten enää päässyt etelästä vaan ainoastaan Ardalesin suunnasta. Costa del Solilta lähtee useilta paikkakunnilta busseja, jotka vievät suoraan lähtöpaikalle ja sama bussi hakee päätepisteestä. Itse ostin retkipaketin Meriatur matkatoimistosta. Autottomalle paljon helpompi.

  • Leave a Reply