Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Eurooppa Matkailu San Sebastian

Pohjois-Espanjan helmi – 10 syytä rakastua San Sebastianiin

13/06/2017

Lähestyvä kesäloma tuo väkisinkin mieleeni viime kesän, jolloin vietimme ikimuistoisen kesäloman Espanjassa. Kuukauden aikana kerkesimme viettämään aikaa niin Ibizalla, San Sebastianissa kuin Fuengirolassakin.

Nyt on aika jakaa kokemuksia San Sebastianista, johon palaan muistoissani yhä uudelleen ja uudelleen.  San Sebastian, tai Donostia, niin kuin paikalliset baskin kielellä sitä kutsuvat vei jalat altani sen postikorttimaisen kauniilla maisemallaan.

En usko turhaan kaupunkia ylistävän, sillä korkeasta hintatasosta ja muutamasta sateisesta lomapäivästä huolimatta, kaupungista jäi mieleen niin ihana fiilis, että lähtisin sinne takaisin koska vaan.

Kaunis merimaisema ja paljon veneita

San Sebastian sijaitsee Pohjois-Espanjassa, Baskimaan itsehallintoalueella. Espanjan kielen lisäksi, kaupunkilaiset puhuvat euskariaa, eli baskin kieltä. San Sebastian on monipuolinen kaupunki. Löydät sieltä kulttuuria (kaupunki oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2016) ja voit hyvin yhdistää siellä ranta- ja kaupunkiloman. Kaupungin kolmesta uimarannasta löytyy varmasti kaikille mieleinen ranta, lisäksi sen puistomaisilla bulevardeilla ja vanhankaupungin kaduilla jaksaa vaeltaa illasta toiseen. Ja jos eksyt ostoskadulle, löydät sen varrelta kaikki espanjalaiset ketjuliikkeet edustettuina. Urheiluakin on mahdollista harrastaa monipuolisesti, me haikkailimme, surffasimme, pyöräilimme ja kuntosalilla tuli myös käytyä. Lisäksi tuo matkakumppani kävi juoksemassa härkiä karkuun Pamplonassa, mutta se onkin sitten toinen tarina..

Kaupungista onkin vain 80km Pamplonaan, 100 km Bilbaoon ja 50 km Ranskan Biarritziin, joten sieltä on hyvin otollista tehdä myös päiväretkiä.

Palasin mielessäni aikaan (ja Instagram kuviini) San Sebastianissa ja kirjoitin ylös 10 asiaa, jotka jäivät päällimmäisenä mieleeni, ja saivat minut hullaantumaan tähän kaupunkiin.

 

Arkkitehtuuri ja tunnelma

San Sebastian on olemukseltaan arvokas ja tyylikäs. Kaupungin rakennukset ovat kauniita ja kadut puistomaisia. Ilmassa on vanhan ajan tunnelmaa ja romantiikkaa.

 

Ruoka – San Sebastian on herkuttelijoiden paratiisi

Kaupunki on tunnettu ruokakulttuuristaan ja kaupungissa onkin 9 Michelin tähden ravintolaa. Lisäksi kaupungin monet baarit ja ravintolat tarjoilevat pöydät notkuen pintxoja – paikallista sormiruokaa. Nämä pöydät tulivat meille hyvinkin tutuiksi lomamme aikana. Joka ilta piti syödä vain vähän jotain pientä, mutta lopputuloksena olikin aina kunnon ruokaöverit.

Baaritiski taynna Pintxox annoksia

Nouse Mount Igeldo vuorelle ihastelemaan maisemia

Mount Igeldo tarjoaa kauniit maisemat San Sebastianin ylitse. Vuorelle noustaan vanhoilla, vuodesta 1912 peräisin olevilla funikulaareilla (noin 3€ pääsee ylös ja alas). Päästyäsi ylös, voit vaikka nauttia lasillisen roséviiniä maisemia ihaillen, niin kuin minä tein.

Rose lasi ja nakoala merimaisemaan

 

Pyöräillen tutustut nopeasti paikkoihin

Lempipuuhaani lomilla. Ei mikään kilpapyöräily, vaan pyöräily ympäri kaupunkia. Siinä näkee paljon ja säästää samalla jalkojaan. Niin tälläkin kertaa, vuokrasimme pyörät ja löysimme todella kivan pyöräilyreitin koko kaupungin ympäri.

Pyöräily

 

San Sebastianin vanhakaupunki ihastuttaa

On pieni ja tunnelmallinen. Hotellimme sijaitsi vanhankaupungin laidalla ja joka ilta vaelsimme kaduilla ja poikkesimme syömään muutaman pintxon sielä ja toisen täällä. Kapeat kadut yhdistyivät pienillä aukioilla, jotka illan tullen täyttyivät ihmisistä ja iloisesta puheensorinasta. Ihanaa, sanon minä!

 

Kaupungissa on rantoja joka lähtöön

San Sebastianissa on kolme rantaa. Siinä missä Ondarreta on aalloton perheranta, viereinen La Concha on kaupungin pääranta, jonka kyljessä kulkee rantapromenadi. Kolmas ranta, Zurriola, on surffareiden suosiossa. Selvästi nuorekkaampi ja boheemimpi kuin kaksi muuta rantaa.

Kontxa beach

Opi surffaaminen San Sebastianissa

Jos olet aina halunnut kokeilla surffaamista, San Sebastianissa se kannattaa. Tuulisella Zurriola rannalla löytyy monen tasoista lautaa aalloilta, harjoittelijoista ammattilaisiin. Viereisestä PUKAS surffikoulusta pystyi varaamaan yksityisopetusta, ja niin me teimme. 1,5h meressä laudanpäällä tuntui kun pesukoneessa olisi käynyt, mutta kyllä sielä muutamia onnistumisiakin tuli.

Surffaamassa

 

Rentoudu La Perla Spa:ssa

La Concha rannan tuntumassa sijaitseva yli satavuotias kylpylä, palveli mahtavasti yhtenä sateisena päivänä. Vietimme kylpylässä 3 mahtavaa tuntia saunoen, uiden ja rentoutuen. Merivesihierontojen jälkeen, olo oli mitä parhain ja nälkä kova.

 

Tutustu Santa Claran saareen

Pieni saari keskellä San Sebastiania, jonne pääsee uiden, kajakilla, suppailen ja venekyydillä. Ja vaikka saari on vain 30 metriä pitkä, löydät sieltä baariravintola sekä otolliset paikat sekä auringonotolle että puistopicnicille.

SantaClaraSantaClara2

Haikkaile Mount Urgullin huipulle

Kaupungin keskuspuisto jonka huipulla kohoaa Sagrado Corazón monumentti. Puiston korkeimmalla kohdalla pystyt näkemään kaikki kaupungin kolme rantaa.

MonteUrgull

 

Jos haluat tietää lisää San Sebastianista, on kaupungin omat kotisivut mielestäni todella kattavat ja hyvin toteutetut.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply