Suomen suurin matkablogiyhteisö
Amerikka Karibian risteily Key West Matkailu Risteilyt

Karibian risteilyllä – päivä Key Westissä

06/06/2017

Nyt on aika jakaa kokemuksia Key Westistä, joka oli Karibian risteilymme kolmas kohde. Key West on Yhdysvaltojen eteläisin kaupunki, jossa Karibian tunnelma ja trooppinen ilmasto kohtaavat Amerikan.

Tunnelma Key Westissa oli ihana. Siitä tuli sellainen kesäkaupungin fiilis, vähän kuin Suomessa Hanko tai Naantali. Luin, että kaupungin iltaelämä on myös vilkasta ja eläväistä. Harmikseni emme sitä päässeet tällä reissulla kokemaan, sillä laivamme oli satamassa vain päivän. Aikaa oli kuitenkin tarpeeksi nähdä kaikki Key Westin nähtävyydet.

 

Talo Key Westissaa

Satamasta oli hyvin lyhyt kävelymatka kaupungin pääkadulle Duval streetille, jota pitkin lähdimme kulkemaan kaupungin tunnelmaa ja miljöötä ihastellen. Duval Street on noin 2 km pitkä katu, jonka varrella on paljon baareja, kahviloita, ravintoloita, kauppoja ja taidegallerioita. Ja vastaan voi kävellä kukkoja, jotka tallustelevat vapaina ympäri katuja.

 

Päivä oli paahtavan kuuma, ja välillä satoi kaatamalla, jonka vuoksi pysähtelimme Key Westin ihaniin persoonallisiin baareihin.

Duval streetin toisessa päässä sijaitsee tunnettu Southernmost Point maamerkki, eli eteläisimmän kärjen merkki. Todellisuudessa merkki on vain eteläisin kohta johon siviilit pääsevät, todellisen eteläisimmän kärjen sijaitessa noin 150m päässä armeijan alueella.

Maamerkillä riitti turisteja jonoksi asti, jokainen halusi itsestään kuvan poijulla. Me emme jonottamaan jääneet, vaan nappasimme vain pikaiset kuvat poijusta ja jatkoimme matkaa.

Southernmost point merkki meren rannalla

Yksi viehättävimmistä asioista Key Westissä on talot. Vanhat 20-luvun huvilat, jotka tuovat mieleen tuulen viemää-elokuvan ihanine parvekkeineen koristelluin yksityiskohdin, sekä karkkien väriset ihastuttavat puutalot.

KW2

Puutalo Key Westissa, lauta-aita ja amerikanlippu

Puutalo ja palmupuita

Kun tieni vie minut joskus vielä uudelleen Key Westiin, aion ehdottomasti 1. ajaa sinne autolla, jotta näen myös sinne Miamista vievän kuuluisan tien ja sen 42 siltaa. 2. Yöpyä tuollaisessa ihanassa vanhassa huvilassa. 3. Katsastaa kaupungin yöelämän. 4. Syödä Key Lime-piirakkaa, joka minulta jostain syystä jäi tällä kertaa syömättä. 5. Pyöräillä ympäri kaupunkia, ja nähdä muutakin kun pääkatu Duval street. 6. Käydä tutkimassa kaupungin rannat. 7. Snorklailla koralliriutoilla. 8. Vierailla Hemingwayn kotitalossa, jonne nyt oli liian pitkät jonot aikaa nähden, mitä meillä oli käytettävissä. 9. Ihailla auringonlaskuja, jotka ovat kuulema kuuluisan kauniita Key Westissä. Ja 10. kuvata lisää ihania kauniita huviloita.

Minulla on siis ainakin 10 hyvää syytä palata takaisin Key Westiin vielä joku päivä uudelleen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply