Suomen suurin matkablogiyhteisö
Amerikka Bahama Karibian risteily Matkailu Risteilyt

Karbian risteilyllä – Nassau Snapshots

02/06/2017

Ensikertalaisen kokemuksia Bahamalta

Se tunne kun avasin aamulla silmäni ja tiesin että olen saapunut Bahamalle, oli ihana! Puin päälleni ja suuntasin aamupalalle kurkkien samalla ikkunoista, että miltä siellä ulkona oikein näyttää? Ennen kun aloittaisimme päivän seikkailut Bahamalla, nousimme vielä yläkannelle tekemään ensimmäisiä silmäyksiä ja havaintoja kaupungista. Sää Bahamalla oli täydellinen; aurinko paistoi ja se sai turkoosin meren kimaltelemaan ja välkehtimään.

Ensimmäinen risteilykohteemme Karibian risteilyllä oli Nassau, Bahaman pääkaupunki. Se sijaitsee New Providencen saarella, jossa asuu lähemmäs 250 000 asukasta.

Meillä ei oikein ollut mitään odotuksia tai etukäteen mietittyjä suunnitelmia päivää varten. Suurin osa varustamon päiväretkistä suuntautui merelle ja viereisen Paradise Islandin vesipuistoa. Koska tiesimme että seuraavan päivän kohde toisi tullessaan valkoista rantaa ja vesileikkejä, päätimme vaan lähteä rauhassa kiertelemään ja tutustumaan Nassaun keskustaan.

Risteilyalukset satamassa Bahamalla

Heti satama-alueelle saapuessamme alkoi matkamuistojen, t-paitojen, veneretkien, lettikampausten, hevosajeluiden, simpukoiden yms. kova kauppaaminen, joka jatkui keskustan alueella baareihin ja myymälöihin sisään heittämisellä. Kyllä, keskusta oli täynnä turisteja, mutta mitä muuta voitkaan odottaa kun satamassa seisoi kolme suurta risteilyalusta?

Kävelimme Nassaun katuja pitkin ja pistäydyimme muutamissa kaupoissa ja kuppiloissa. Ihastelin ihanan värisiä taloja, joita kaupunki oli pullollaan. Aurinko paistoi kuumasti, meri oli kirkkaan turkoosia ja palmupuut huojuivat. Tunnelma oli, kuten odottaa saattaa, karibialaishenkinen.

Vietimme muutaman tunnin maissa, jonka jälkeen päätimme palata laivalle lounastamaan ja viettämään uima-altaalle loppupäivää.

Nassau 9

En oikein osaa muodostaa mielipidettä Nassausta.  Tarkoitus ei ole antaa negatiivista kuvaa kaupungista, sillä emme itse edes poistuneen ydinkeskustan turistien täyteiseltä alueelta etsimään jotain, mikä voisi olla todellisempaa Bahamaa. Olen nimittäin varma että sitäkin löytyy ja Nassaulla on enemmän tarjottavaa siihen nähden mitä me koimme.

Mielestäni matkalla pitää olla joustava, ja jos omia odotuksia ei ole tai ne eivät täyty, tulee silloin keskittyä kaikkeen hyvään ja kauniiseen mitä paikalla on tarjottavaa. Minulle se oli kauniit ja värikkäät talot ja huojuvat palmupuut. Niistä tulen Nassaun muistamaan.

Nassau palmupuutTalo NassaussaNassau pysähdys Karibian risteilylläPäivä Bahamalla Karibian risteilylläKaribian risteilyllä turkoosia merta

 

Onko sulla toisenlaisia kokemuksia Nassausta?

terkuin, Suvi


Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply