Suomen suurin matkablogiyhteisö
Amerikka Bahama Karibian risteily Matkailu Risteilyt

Karibian risteilyllä – ensikertalaisen ajatuksia

01/06/2017

Halusimme yhdistää 10 päivän Miamin lomaamme myös risteilyn. En ole itse koskaan Karibian risteilyllä ollut, joten nyt kun siihen oli mahdollisuus, niin tutkimme heti löytyisikö meille sopivaa risteilyä matkamme aikana. Onneksemme, löysimme Royal Caribbean yhtiön valikoimasta 4 yön risteilyn, joka veisi meidät Bahamalle ja Key Westiin.

Risteilyohjelmamme oli seuraavanlainen:

  1. Maanantai: Lähtö Miamista
  2. Tiistai: Nassau, Bahamas
  3. Keskiviikko: CocoCay, Bahamas
  4. Torstai: Key West, Florida
  5. Perjantai: Paluu Miamiin

Laiva1.jpg

Laivamme Enchantment of the Seas kuuluu Royal Caribbeanin Vision-luokan laivastoon. Laivan strategiset mitat ovat 301m pitkä, kansia 15 ja vetoisuus 2446 matkustajaa. Se ei ole laivayhtiön suurimpia aluksia, verrattuna esimerkiksi yhtiön Oasis-luokan laivoihin ja maailman suurimpaan risteilyalukseen Harmony of the Seas laivaan, joka on 362m pitkä, siinä on 18 kantta ja matkustajia laivalle mahtuu 6410.

Mutta henkilölle, kuten allekirjoittanut, jonka risteilykokemukset rajoittuvat Helsinki-Tukholma välille, Enchantment of the Seas oli jo todella suuri laiva.

Odotin Karibian risteilyä vähintään yhtä paljon kun Miamin näkemistä. Risteily olikin kokonaisuudessaan positiivinen kokemus ja täytti kaikki odotukseni. Tuntui siltä, kun olisin herännyt joka aamu täyden palvelun huippuhotellista uuteen eksoottiseen matkakohteeseen.

Parasta on, että pystyt itse päättämään päiväsi kulun. Voit viettää aamun laivalla vaikka urheillen ja syömällä aamiaisen pitkän kaavan mukaan, tai sitten voit suunnata heti aamusta maihin ja palata lounaaksi takaisin laivalle uima-altaalle rentoutumaan (niin kuin me teimme). Tai ehkä jopa buukkaat itsesi retkelle ja olet seikkailemassa koko päivän. Its all up to you!

Yksi asia mikä minua arvelutti vähän etukäteen oli, että onko laivat täynnä eläkeläisiä. Voi kuinka turhaa oli tätä edes miettiä, laiva oli nimittäin täynnä kaikenikäisiä ihmisiä lapsiperheistä nuoriin aikuisiin ja myös niihin eläkeikäisiin. Ja hyvin ne mummotkin jaksoivat bailata uima-allasbileissä. Heh.

Uima-allas alue

Nyt kun matkapöly on hieman laskeutunut, halusin listata päällimmäisenä mielessäni olevat plussat ja miinukset risteilystä. Here we go:

Karibian risteilyn plussat:

+ Kohteet joissa risteilijä vierailee, yhden risteilyn aikana voit nähdä monta maata joissa ei muuten välttämättä koskaan tulisi käytyä.

+ Palvelutaso huippuluokkaa, ja mielestäni vilpitöntä ja motivoitunutta.

+ Hyvätasoista ruokaa ja mahdollisuus myös syödä terveellisesti.

+ Aurinkokansi uima- ja porealtaineen oli huippu, ja aurinkotuoleissa oli aina tilaa.

+ Aktiviteetteja ja ohjelmaa risteilyn jokaiselle tunnille, niille ketkä sellaisia kaipaa.

+ Hyvät urheilumahdollisuudet. Laivan kannella mahdollisuus lenkkeillä ja kuntosali oli hyvin varusteltu.

+ Internet toimi laivalla todella hyvin.

+ Laiva toimi kuin junan vessa. Kaikki liikkuminen, sisäänkirjautumisesta ravintoloiden pöytävarauksiin ja passintarkastuksista laivasta poistumiseen toimivat ilman että täytyi pahemmin jonottaa.

+ Ilmasto, aurinko porotti päivästä toiseen.

Ja ne pari miinusta:

Ostosmahdollisuudet kyseisellä laivalla mielestäni heikot (verrattuina esim. Ruotsin risteilyn tax free myymälöiden valikoimiin).

– Aktiviteetit maissa aika hintavia.

Ruoka on hyvää ja sitä on tarjolla koko ajan (tämä miinus merkki menee kyllä enemmänkin allekirjoittaneen heikolle itsekurille).

Uima-allas alue 2

Minuun taisikin nyt purra pieni risteilykärpänen, ja tulevaisuudessa onkin suunnitelmissa lähteä uudelle risteilylle. Vuonna 2018 valmistuva Oasis-luokan Symphony of the Seas alus houkuttelisi paljon, samoin kun risteily Välimerellä. Lets see :)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply