New York suunnitelmissa

Lapseni on haaveillut pitkään New Yorkista. Itse olen siellä ollut kauan sitten ohikulkumatkalla, mutta en silloin ehtinyt siihen paljoakaan tutustumaan. Mieheni ei ole myöskään käynyt siellä koskaan. Koronan alkamisen jälkeen olemme käyneet yhdellä reissulla, mutta nyt tuli sellainen fiilis, että olisi kiva mennä keväällä jonnekin. Päädyimme New Yorkiin, jossa aiomme olla pitkän viikonlopun.

Kuva: Pixabay

Varasimme lennot huhtikuulle, olemme reissussa torstaista tiistaihin. Torstai menee menomatkaan ja maanantai-illalla lähdemme takaisinpäin, mutta aikaeron takia olemme kotona vasta tiistai-iltapäivänä. Lennot lennetään Icelandairilla ja välilasku on Reykjavikissa. Tämä tuntui hyvältä ratkaisulta, sillä Islannin kenttä on pieni ja vaihto siten helppo. Varasimme myös hotellin jo, mutta sen voi vielä perua, jos löytyy parempi jostain. Halusimme hyvät arviot saaneen budjettihotellin tai AirBnb:n, luteettomuus ehdoton plussa. Airbnb-asuntoja ei löydy juuri Manhattanilta, paitsi yläosista. New Yorkissa ei ilmeisesti ole laillista vuokrata Airbnb:llä koko asuntoa kenellekään alle 30 päiväksi. Asuntoja kuitenkin löytyi, mutta pääosin sellaisilta alueilta, ettemme olleet varmoja haluammeko niille alueille. Nyt löysimme hotellin Manhattanilta, läheltä Times Squarea, se oli New Yorkin mittapuulla edullinen, arviot olivat pääosin hyviä, eikä luteita mainittu missään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suunnitelmat New Yorkiin

Teimme jo pienimuotoista suunnitelmaa New Yorkiin. Koska aikaa on rajatusti, monia juttuja pitää jättää tekemättä, mutta uskon, että hyvin suunniteltuna, matkasta saa paljon irti ja ehtii käydä monissa paikoissa. Suunnittelimme, että jaamme kolme päivää siten, että ensimmäisenä päivänä olemme Manhattanin alaosissa, toisena päivänä kierrämme kohteita Manhattanin keskiosassa, keskuspuiston alapuolella ja kolmantena päivänä käymme keskuspuistossa ja muutamissa valituissa kohteissa, jotka ovat jääneet näkemättä.

Vapauden patsaalle pääsee nykyään jo vierailemaan. Kuva: Pixabay

Nykyään Vapauden patsaan kruunuunkin on mahdollista päästä ja aluksi mietimme, että se voisi olla hauskaa. Saarelle ja patsaan sisälle voi myydä lippuja vain yksi toimija ja liput ovat kohtuuhintaiset. Kruunuun pääsee kiipeämään vain tietty määrä ihmisiä päivässä. Toistaiseksi ei huhtikuuta ole vielä avattu varauksille. Varauksen voi tehdä vain ennakkoon puhelimitse tai netissä, paikan päältä lippuja ei voi ostaa. Lopulta hetken mietittyämme totesimme, että ehkäpä menemmekin vain lautalla katsomaan patsaan, sillä emme halua tuhlata arvokasta päivää jonottamiseen.

Pakollista ja toisenlaista

Haluamme käydä tottakai katsomassa tunnettuja nähtävyyksiä kuten Brooklynin sillan, Times Squaren, Empire State Buildingin jne. Haluamme kuitenkin käydä myös joissain sellaisissa paikoissa, jotka eivät ole ensimmäisinä matkailijoiden listalla. New York on täynnä mielenkiintoista nähtävää, museoita, erikoiskauppoja ja elämyksiä, joten edessä on enemmänkin runsaudenpula.

On hauska, kun on jotain mitä odottaa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *