Perhereissu Tanskaan – autonvuokraus ja matka Vejleen

Teimme kesällä 2019 perhereissun Tanskaan. Olimme reissussa neljä päivää ja matkassa oli mukana mieheni, poikani sekä mieheni tytär poikansa kanssa.

Kahden tunnin yöunien jälkeen heräsimme virkeinä puoli neljältä aamuyöstä. Olimme pakanneet edellisenä iltana laukkumme, mutta yöllä oli vielä viimeiset pyykit kuivuneet kuivausrummussa ja siksi nukkumaanmeno oli viivästynyt liiaksi. Matkustamme aina hyvin kevyesti. Jos olemme alle viikon reissussa, pyrimme pakkaamaan kaksi laukkua, joista toinen on käsimatkatavaroihin sopiva matkalaukku ja toinen reppu. Lisäksi minulla on yleensä käsilaukku ja joskus miehelläkin sellainen ”mieslaukku”.

Miehen tyttären kaveri vei meidät lentokentälle. Olipa mukavaa, kun ruuhkaisessa lähtöaulassa oli perheturvatarkastus. Lasten kanssa on mukava mennä perheille tarkoitetulle portille, sillä siellä on yleensä hieman vähemmän jonoa.

Pääsimme sujuvasti lähtöpuolelle. Kävimme ostamassa vesipullot ja sitten olikin aika mennä koneeseen. Lentoaika on noin 1,5 tuntia ja se menikin mukavasti Finnairin siivillä.

Saavuttuamme Köpenhaminaan pääsimme hienosti pelkillä kävimatkatavaroilla kävelemään ulos bussipysäkille. Autovuokraamoon meni ilmainen bussi terminaalin yhdeltä laidalta. Bussimatka kestää nelisen minuuttia ja kaikki tärkeimmät autovuokraamot ovat samassa rakennuksessa, joten homma hoituu helposti.

Autovuokraamon tiskillä päätimme ottaa pikkuisen isomman auton, jotta matkatavaramme mahtuvat. Ostimme myös siltamaksun Ison-Beltin sillalle valmiiksi. Näin ei tarvinnut enää pelata rahalla tai korteilla matkalla. Tällä kertaa autonvuokran yhteydessä joutui maksamaan noin 400 euron panttimaksun. Käytännössä luottokortilta otetaan sen verran katevarausta ja varaus vapautetaan sitten, kun auto palautetaan moitteetta.

Saimme autoksemme mukavan automaattivaihteisen bemarin. Reitti kohti Vejleä oli kätevä, sillä meidän ei tarvinnut ajella kaupungin läpi, vaan pääsimme lähes heti moottoritielle. Samaa suoraa tietä pääsi ajelemaan lähes perille asti.

Matkan maisemat olivat hyvin maalaismaiset. Hyvin paljon avonaista, ei juurikaan metsiä, vain yksittäisiä puita.

Ennen Ison-Beltin siltaa oli tietulliportit, jossa osa porteista on korttimaksuun, osa ilmeisesti jollekin autossa olevaan tunnisteeseen ja osa manuaalisia eli niissä istuu henkilö paikalla. Meillä, kun oli maksettu lippu, ajoimme manuaaliselle portille.

Ison-Beltin silta on valtaisa riippusilta Ison-Beltin salmen keskellä. Sillan pituus on 2700 metriä, mutta siltakokonaisuuden pituus on yhteensä 6790 metriä. Silta on yksi Tanskan kulttuurikaanonin kahdestatoista arkkitehtuurikohteesta. Ison-Beltin silta oli upea, sitä ajaessa ei kuitenkaan kannata miettiä sitä faktaa, että kyseessä on tosiaan kohtuullisen suuri riippusilta (mitäs jos kiinnike irtoaa??).

Ison-Beltin sillan lisäksi ajoimme vielä Vähä-Beltin uuden sillan yli. Sekin silta oli komea, tyyliltään samanlainen.

  

Saavuimme Vejleen puolenpäivän aikoihin. Ensimmäisenä etsimme ruokapaikan, sillä porukalla alkoi olla jo kiljuva nälkä. Ruuan jälkeen etsimme lähimmä Lidlin ja ostimme ruokaa. Kahdelta pääsimme vihdoin majapaikkaamme, emmekä sieltä sitten pahemmin loppupäivänä poistuneetkaan, sen verran väsytti vähien yöunien vuoksi.

Meillä oli majapaikkana talon yläkerta. Olohuone, makuuhuone, keittiö ja kylpyhuone. Käytössämme oli myös aidattu piha, jossa oli lapsille trampoliini, keinut, liukumäki ja jalkapallomaali. Käytimmekin iltapäivän pihalla oleskeluun ja seuraavan kahden päivän suunnitteluun.

Olimme alunperin ajatelleet viettää Legolandissa kaksi päivää. Nyt tutustuimme esitteisiin, joita majapaikasta löytyi ja päätimmekin mennä vain päiväksi Legolandiin ja toisena päivänä muuta ohjelmaa. Lapsillekin suunnitelmanmuutos kävi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.