USA Roadtrip – Las Vegas -häät

Lähdimme kesäkuussa 2017 kiertämään läntistä USA:ta autolla. Mukana parin viikon reissulla oli ystäväpariskunta. Menimme myös reissussa naimisiin, siitä tässä julkaisussa. Matkapäiväkirja on siirretty tänne muualta…

Just married! 🙂

Tänään oli suuri päivä, vihkiminen. Ajattelin kirjoitella erillisen kirjoituksen vielä vinkeistä Las Vegas -vihkimiseen, mutta tässä kirjoituksessa kerron enemmän päivän kulusta, syistä miksi päätimme mennä naimisiin Vegasissa, ja jaan myös meidän omia kuvia.

Olemme molemmat olleet aiemmin naimisissa, lapsemme ovat aiemmista suhteista. Olemme siis viettäneet ne ”perinteiset” häät aikoinaan. Emme halunneet tehdä omista häistämme vanhan toisintoa, vaan tehdä naimisiinmenosta itsemme näköistä. Puoli vuotta ennen reissua aloimme miettiä aluksi vitsaillen, että vihkimisenhän voisi tehdä myös Vegasissa. Onhan Las Vegas amerikan hääpääkaupunki. USA:ssa joka 20. avioliitto solmitaan Vegasissa (lähde: IL:n juttu vuodelta 2010).

Mitä enemmän ajatusta pyöritettiin, sitä innostuneempia olimme asiasta. Ystävämme olivat lähdössä reissulle kanssamme, heille kerroimme suunnitelmistamme n. kuukautta ennen reissua. Samalla heistä tuli kaaso ja bestman.

Reissusuunnittelu sai uusia mausteita, kun aloimme tehdä samalla hääjärjestelyjä. Lisäksi aloimme suunnitella ja järjestää syksylle Las Vegas -teemaista hääjuhlaa ystäville ja läheisille. Emme halunneet Elvis-häitä, vaan tyylikkään ja vakavasti otettavan vihkitilaisuuden. Moni tuntee Las Vegasin kreiseinä bling bling -häinä, joissa vihkijänä toimii Elvis-kopio tai paikkana, jossa naimisiin mennään päähänpistona kesken kostean bileillan, mutta kaupunki on itseasiassa täynnä hääkappeleita, joissa voi järjestää häät jopa monelle sadalle hengelle. Monista kappeleista saa ostaa myös kaikki häihin liittyvät palvelut kukista pukuihin ja valokuvauksesta tarjoiluihin.

Me varasimme noin puolen tunnin ajomatkan päässä hotelliltamme kappelin nimeltä Sunset Gardens, tykkäsimme nettisivujen perusteella kappelin ulkoasusta sekä tarjotuista vihkimispaketeista. Olimme etukäteen valinneet vihkimisen sisällä kappelissa ja hyvä niin, ilma oli edelleen järkyttävän kuuma. Otimme kappelista valmiin paketin, johon kuului vihkiminen, hääkukat, musiikki, shampanja sekä valokuvaus. Tilasimme lisäksi vielä videokuvauksen. Vihkijälle pitää aina maksaa palkkio erikseen.

Aamu meni nopeasti laittautuessa hääkuntoon. Vaatteet, kampaus ja meikki. Tällä kertaa nämä piti suorittaa itse, sillä olin muistanut asian niin viimetingassa, etten löytänyt hotellimme läheisyydestä kampaajaa tai meikkaajaa. Olin varannut etukäteen valkoisen limusiinin hakemaan meidät hotellilta. Limusiini kurvasi aluksi väärän oven eteen, mutta onneksi asia selvisi soittaessani limusiinifirmaan, kun autoa ei näkynyt sovittuna aikana.

Limusiini oli juuri sellainen kuin pitikin, mutta harmittelimme, ettemme ottaneet kuohujuomaa myös automatkalle mukaan. Kappeli oli myös kuten kuvissa, astuimme sisään ja meidät ohjattiin eräänlaiseen pukeutumistilaan, johon oli tuotu shampanjaa ja lasit. Ennen vihkimistä vihkijä tuli jutustelemaan kanssamme ja täytimme paperit. Vihkijä oli mukava naispastori, joka oli todella innoissaan, että sai vihkiä parin Suomesta. Hän halusi mm. jakaa facebook-tililleen kuvan meidän kanssamme 🙂 Otimme osan hääkuvista jo ennen vihkimistä. Valokuvaaja otti meistä kuvia erikseen ja yhdessä, sekä sisällä että ulkona. Tommin puolesta hieman hirvitti ulkokuvat, sillä musta puku ei ollut ihan paras vaatetus kuumaan ilmaan.

Mukanamme viemämme musiikki-cd ei toiminut kappelin laitteissa, joten häämusiikki tuli talon puolesta. Kävelimme alttarille yhdessä. Vihkijän puhe oli hyvin henkilökohtainen. Vihkijä oli aivan meidän vieressämme ja puhui koko ajan suoraan meille. Se oli aika erilaista kuin mitä Suomessa on tottunut ja välillä teki mieli astua askel kauemmas (oma tila, you know). Olimme valinneet itse valamme ja ne menivät pienillä takelteluilla läpi. Meidän piti myös puhua muutama sana suomeksi, mutta sen vihkijä oli unohtanut.

Mukana oli myöskin hiekkaseremonia, mikä oli juuri sopiva lisä tilaisuuteen. Hiekkaseremonian idea on, että molemmat kaatavat eri väristä hiekkaa pulloon yhdessä. Hiekat edustavat kummankin henkilökohtaista elämää ja historiaa. Kun hiekat kaadetaan pulloon yhdessä, nuo elämät yhdistyvät ja ne ovat edelleen erilliset, mutta niitä on mahdoton enää erottaa. Tilaisuuden jälkeen kaadoimme joukkoon vielä pikkumiehen hiekan, jolloin yhdistyimme perheeksi.

Kun vihkiminen oli ohi, otettiin vielä muutamia kuvia ja maksettiin vihkijän palkkio kirjekuoressa. Otimme kappelin ulkopuolella muutaman valokuvan limusiinin kanssa ja lähdimme takaisin kohti hotellia. Kuumasta ilmasta johtuen jouduimme kiertämään hotellille Stripin ohi. Iso limusiini ei olisi kuulemma kestänyt jatkuvaa pysähtelyä liikennevaloihin ja ruuhkaa tässä kelissä.

Hotellilla menimme huoneeseemme kippistelemään. Kävimme myös syömässä yhdessä hotellin ravintoloista hääillallisen.

Nyt olemme naimisissa! Todella epätodellinen olo. Päivä meni kyllä sellaisessa sumussa, että tuskin tajuaa mitä tapahtui. Vihkiminen oli kuitenkin juuri sellainen kuin piti ja kaikki meni hienosti. Nyt on luvassa vielä pientä ”paperisotaa”, ennen kuin vihkiminen saadaan viralliseksi Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.