USA Roadtrip – Pacific Coast Highway

Lähdimme kesäkuussa 2017 kiertämään läntistä USA:ta autolla. Mukana parin viikon reissulla oli ystäväpariskunta. Menimme myös reissussa naimisiin, siitä myöhemmässä julkaisussa. Matkapäiväkirja on siirretty tänne muualta…

Tänään kävimme aamulla Morro Bayn isolla kivellä ja rannalla. Rannalta löysimme Hietadollarien ”luurankoja”. Emme olleet koskaan aiemmin nähneet niitä ja valitettavasti emme saaneet yhtäkään näistä luonnon pienistä ihmeistä säilytettyä kotiin asti. Hietadollari on merisiilin sukulainen ja nimi tulee sen litteästä muodosta. Eläviä hietadollareita ilmeisesti harvemmin näkee, mutta kuollessaan luurangot ajautuvat rantaan ja hiekalle.


Löytämämme hietadollarin luuranko

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pikkumies oli fiiliksissä myös massiivisesta kaktuksista, joita nähtiin ison kiven vierellä. Pieni draama koettiin kolmevuotiaan kanssa, kun piti lähteä rannalta jatkamaan matkaa. Olin kurja äiti, enkä antanut pikkumiehen pitää edes löytämäänsä irrallista ravun saksea.

Tankki täyteen ja sitten matkaan. Alkuperäisen suunnitelmamme mukaan meidän piti ajella San Franciscoon rantatietä pitkin. Koska muutama kuukausi sitten maanvyörymä oli kuitenkin vienyt Big Surin kohdalta tien mennessään, ei tuon reitin käyttäminen ollut mahdollista. Päätimme ajella pieniä teitä aina kun mahdollista, jotta maisemat pysyisivät mielenkiintoisina. Ajelimme jänniä reittejä, niin moottoritiellä kuin kapeilla vuoristoteilläkin. Matkalla näimme silmänkantamattomiin viljelyksiä, etenkin viiniviljelmiä oli runsaasti.

Halusimme kuitenkin päästä ajelemaan rantatietä, joten ajelimme ensin Montereyhin, josta sitten ajoimme rantatietä alaspäin Big Suriin asti. Toki jouduimme sitten ajelemaan takaisin samaa reittiä, sillä San Franciscoon oli tarkoitus päästä illaksi. Tuo lenkki kannatti! Maisemat rantatiellä olivat huikeat ja näkemisen arvoiset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saavuimme San Franciscoon iltasella, rannan lähellä oleva motellimme löytyi helposti. Rannallekin pääsee helposti, pitää ylittää vain tie.

2 thoughts on “USA Roadtrip – Pacific Coast Highway

  1. Kiva että olette viihtyneet meidän kulmilla. Jään odottelemaan jatkopostauksia! 🙂

    • Viihdyttiin tosiaan, postauksia tulossa lisää, nyt vähän nopeammin kuin edelliset 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *