Suomen suurin matkablogiyhteisö

Weekend full of Christmas feels

Moe! Mulla on hirveä härdelli näin vuoden loppuun töissä ja siihen päälle vielä kekkereitä ja treenaamaankin ois kiva keretä! Viime viikonloppukin tai oikeastaan koko viikko oli täynnä häppeninkejä itsenäisyyspäivän ja kahtien pikkujoulujen sekä vielä pikkujoululounaan ansiosta. Mutta mikä parasta, tällaiset päivät jos mitkä on omiaan herättämään joulufiiliksen. Jo tiistaina nostettiin töissä glögit ja pumpernikkelit koholle Suomen kunniaksi ja sitten perjantaina oli samalla porukalla vielä pikkujoulut. Ohjelmassa oli Escape Room ja illallinen Tocassa.

Keskiviikon eli itsenäisyyspäivän vietin sitten vain hengaillen kotona, mutta tunniksi sain itteni revittyä ulkoilemaan Töölönlahdelle. Onneksi menin, kun oli niin hienon näköstä taas; varsinkin kun joka puolella oli rakennuksia valaistu Suomen värein. Töölönlahti on mun luottolenkkeilyreitti ja myös yksi lemppariasioista Kalliossa asumisessa, kun ei tarvitse hölkkäillä kun Hesarin mäki alas ja on heti veden äärellä. Usein lenkkiä tulee sitten jatkettua myös Torkkelinmäelle ja Hakaniemeen. Vesi on kyllä jotenkin äärimmäisen rauhottava elementti, vaikka en ole ollut mikään veneilijä tai innokas uimari pienenä, mutta joku siinä vaan on. Ja oli kiva kun oli edes hetken valkoinen maa, nyt on taas niin karseen näköstä kun lumi suli. Mutta huomenna kuulemma luvassa lumimyrsky! Sitä odotellessa..

Toca on italialais-suomalainen fuusio-ravintola Unioninkadulla, joka oli pienen kokonsa ansiosta varattu kokonaan vain meille. Otettiin neljän ruokalajin menu, mihin sai sitten halutessaan valita joko olut- tai viini-paketin. Menu koostui porkkana-inkiväärisosekeitosta, sokerisuolatusta lohesta, turskasta sekä Suomi-aiheisesti jälkiruoasta. Mahtavan ruoan ja palvelun lisäksi meitä hemmoteltiin muun muassa alkudrinksuilla, tuoreella leivällä ja herkullisilla digestiiveillä. Annoksissa oli kivasti yhdistelty eri komponentteja ja yhdessä maistuivat oikein hyvälle. Ja vaikka esimerkiksi sokerisuolattu raaka lohi ei juuri minun makuuni ole, niin silti kokonaisuutena 5/5.

Lauantaina sitten nähtiin pitkästä aikaa koulukavereiden kanssa perinteisesti näin pikkujoulujen aikaan ja sunnuntaina pääsin vielä perhetutun luo herkuttelemaan jouluista sapuskaa. Meidän perhetuttu on uskomaton kokki ja yleensä mulla rupee kuola jo valumaan sinne matkalla ja eipä jättänyt tälläkään kertaa kylmäksi. Perinteisten jouluruokien lisäksi hostess oli loihtinut uskomattoman kakkubuffetin.

All in all, viikonloppu oli samalla rentouttava ja hauska mikä sitten johti siihen, että eilen illalla olin aivan tööt. Oon tosi sosiaalinen ja ihmislähtöinen, mutta samalla mussa on myös vahva erakkopuoli, joka sitten sosiaalisten viikonloppujen jälkeen iskee päälle. Näinpä oli kiva päästä ajoissa nukkumaan eilen niin jaksoi tänään töissä. Olin kyllä jostain syystä aika koomanen, mutta jos nyt jaksais vielä pari päivää ennen lomaa.

x Susa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Share this post

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail