Suomen suurin matkablogiyhteisö

Perfect Sunday – Edinburgh edition

-Edinburgh, Vappu 2018-

Koulutusta, töitä, lenkkeilyä, sisustamista, uuden oppimista, uusia ihmisiä ja auringonpaistetta. Siinä tiivistettynä mun toukokuu. Viime aikoina ollaan saatu nauttia mielettömistä keleistä ja auringosta mm. parvekkeella ja rannassa käppäilemällä. Näin allergikkona (lievänä onneksi) odottelen kylläkin sateita Helsinkiin katupölyä siivoamaan.

Tämä ja ensi viikonloppu ovatkin taas niitä harvoja viikonloppuja kun ei ole synttärikahvien ja lenkkeilyn lisäksi mitään sovittuna eli kaikki ilo irti hengailusta. Parin viikon päästä onkin sitten jo kauan odotettu juhannus, mistä alkaa sitten täydet viikonloput. On rippijuhlaa, synttäreitä, tupareita ja festareita. Suomen kesä on parasta.

Pitkästä aikaa ei ole myöskään lentolippuja ostettuna minnekään ja se ei ahdista! What is this. Toki lomaton vuosi (taas kerran) ja kukkaron tyhjyys myös hillitsevät reissuhimoa, mutta jotenkin rauhallinen olo pitkästä aikaa. Ei oo pakko lähteä mihinkään. Tää on aika siisti tunne pakko sanoa. Toki suunnitelmissa on Englannin reissu syksyllä ja keväällä Brysseliin. Ja kävinhän mä toukokuussa Moskovassa ja Tallinnassa. Etelä-Amerikka siintää edelleen unelmissa, mutta se taitaa siirtyä vuodella. Kun kerran uusia reissuja ole tiedossa, palataanpas hetkeksi Skotlantiin.

Sateinen aamupäivä ja brunssi. Kukkivia puistoja pullollaan ihmisiä. Stockbridge market ja herkullista paellaa. Skonsseja ja säkkipillin soittoa. Fish & chips ja ystävän seura. Näistä on täydellinen sunnuntai Edinburghissa tehty.

Tiesitkö, että Edinburghin monet kapeat kujat nimeltään Close ovat saaneet nimensä kirjaimellisesti siitä, että halvat, vaappuvat talot alkoivat huipultaan siirtyä lähemmäs toisiaan muodostaen eräänlaisen sulun. Nämä kapeat kujat pystyttiin myös sulkemaan porteilla mustan surman aikana, jättäen mädäntyvät ihmiset Closeihin. How lovely, ay? Oltiin kunnon turreja Edinburghissa ja ostettiin Underground vault -kierros, joka oli kyllä täysin rahanarvoinen kokemus. Meiän opas oli pitkän parran ja tukan omaava portugalilainen mies, joka rakasti kertoa kauhutarinoita. Ihan mieletön tyyppi! Näytin varmaan aivan hullulta, kun silmät kiiluen kuuntelin tarinoita sormien repimisestä ja hirttämisistä. Fan girl for lyfe. Kierroksen lopuksi päästiin käymään maan alla tiloissa, joita käytettiin mm. varastoina, nukkumapaikkoina ja pimeän kaupan keskittyminä 1700-luvun lopulla.

Mistä on sun täydellinen sunnuntai tehty?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Share this post

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail