Suomen suurin matkablogiyhteisö

One afternoon in Verona

Venetsiassa ollessani tavoitteena oli käydä myös Veronassa, varsinkin kun junalla sinne pääsee noin tunnissa. Verona on aina kiehtonut mua sen Casanovamaisuuden ja keskiaikaisen imagon takia. Toki myös kaikkien tuntema Romeon ja Julian tarina sijoittuu Veronaan, millä tuhansia turisteja houkutellaan kaupunkiin. Pitää sanoa, että Venetsian jälkeen odotin Veronalta aika paljon.

Niinkuin kirjoitin aikaisemmin, ei mulla ollut Venetsiaa kohtaan mitään suurensuuria odotuksia, niin sen ihanuus ja ainutlaatuisuus tuli oikeastaan vähän yllätyksenä ja odotin ehkä Veronasta vähän samaa. Oli hauska huomata, kun olin kierrellyt kaksi päivää Venetsiassa, kuinka shokkina tuli, että Veronassa on autoja! Venetsiasta juuri se autottomuus tekee niin ainutlaatuisen, niin Verona olikin sitten yhdistelmä vanhaa ja uutta.

Nuo turistikohteet eivät niin kauheasti houkutelleet (yllätys?), mutta varmasti tuo Areenakin on hieno. Jotain konserttia siellä silloin järkkäiltiin niin en usko, että olisin edes päässyt sisälle, mutta kun Areenasta lähtee oikealle joen rantaan päin, löytyy kulman takaa ihania pieniä kujia täynnä kahviloita. Ja skoottereita. Oh Verona.

Veronassa iski päälle aivan jäätävä sadekuuro. En oo kyllä hetkeen nähny sellasta sääilmiötä edes Suomessa: samaan aikaan vettä tuli kuin saavista ja aurinko paistoi, minkä jälkeen sadepisarat vaihtuivat rakeiksi, jotka olivat peukalonpään kokosia ja aiheutta oikeita mustelmia päänahkaan seuraavana päivänä. Oli kyllä aika mieletöntä. Siinä sitten jonkun museon portailla kyyristelin kolmen paikallisen, noh, hengailijoiksi heitä voi kai kutsua. Toisaalta oli kyllä ihan kiva, että satoi niin ei ollut niin paahtavaa kuin Venetsiassa oli ollut alkuviikko.

Itse kerkesin olla Veronassa vain noin kuusi tuntia ja jäi kyllä tunne, että pitää päästä uudestaan. En valitettavasti kerennyt enää myöhäisen ajankohdan takia käymään linnassa ja myös nuo juon uomilla olevat rauniot ja linnat houkuttelivat hirveästi. Seuraavalla kerralla sitten. :)

Tässä alla mun ehdotus kävelyreitille Veronaan, minkä varrelta löytyy kaikki olennaiset paikat. Linnaa en tosiaan kerennyt ihailla kun kaukaa, mutta luulenpa, että sekin on vierailemisen arvoinen. Sen verran varoitan, että kun tulin juna-asemalle ja lähin suuntaamaan Veronan kaupunkia kohden, mietin että missäs helekkarissa oikeen olen! Kaupungin portin lähettyvillä se Veronasta ollut mielikuva alkoi jo pilkistää, mutta kaupungin ulkopuolella on suht ruraalia ja paljon liikennettä kun monta moottoritieväylääkin löytyy läheltä. Mutta vanhaan kaupunkiin päästäessä, Verona kyllä hurmasi täysin.

  1. Porta Nuova eli kaupungin pääsisäänkäynti
  2. Areenan ohi oikealle joen rantaa kohti
  3. Rantaviivaa seuraten keskemmälle tsekkaamaan Julian ja Romeon (oletetut) mestat
  4. Taas joen rannan tuntumassa kävely Castelvechiolle eli linnalle päin
  5. Kiertele siellä missä turistilaumat eivät kulje! Sieltä löytyy aina ne ihanimmat paikat mun mielestä.

xx Susa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Share this post

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail