Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lontoofiilistelyä – Throwback to Autumn 2015

Lähdetään parin kuukauden päästä ystävän kanssa Lontooseen neljäksi päiväksi ja sen kunniaksi kaivoin mun ulkosen kovalevyn esiin ja päätin hiukan fiilistellä reissua kuvien avulla. Taitaa olla itseasiassa melkein tasan kaksi vuotta näistä kuvista, joten sopivat hyvin vielä tähän syksyn aikaan.

Olen käynyt siis vain yhden ainoan kerran Lontoossa, tai ylipäätänsäkin Englannissa ja ihastuin heti palavasti kaupunkiin. Toki tämä oli vain erittäin pieni pintaraapaisu kaupungista ja koko maasta, mutta toivottavasti tulevaisuudessa siellä tulisi käytyä enemmänkin.

Kaikki historialliset kartanot ja puistot viehättää mua jostain syystä suuresti. Oon lukenut jonkin verran 1800-luvun kirjallisuutta ja niinpä mun mielikuvitus lähtee aina laukkaamaan, kun pääsen kävelemään kirjojen maisemiin. Jane Austenin kirjojen lisäksi lempikirjoihini brittikirjallisuudesta kuuluu mm. Harry Potterit ja Kerro minulle jotain hyvää ja tykkään myös katsoa paljon brittielokuvia ja -draamoja, joten on hauska päästä näihin tunnelmiin paikan päällä sisään. Briteistä tulee myös paljon loistavia bändejä ja muusikoita keitä seuraan ja Lontoossa yhdistyi mielestäni kivasti luovuus ja kiireinen bisnes-kaupunki. Oliko tässä jo tarpeeksi Englanti-haippia? ;P

Syksyllä 2015 asuessani Pariisissa olin neljä päivää Lontoossa ja parisen päivää Nottinghamissa kaverini luona. Käytiin tuolloin myös Peak Districtin kansallispuistossa tuolloin, mistä löydät postauksia mm. täältä:

Kedleston Hall

Jane Austenin jalanjäljillä – Chatsworth Estate

Bakewell Village, Derbyshire

Mukavaa viikon jatkoa!

x Susa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Share this post

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail