Suomen suurin matkablogiyhteisö

Korfun kaupungin hurmaavat värit

Nyt kun pääsin taas Kairon inspiroimana takaisin bloggaamisen maailmaan, tuupataas Korfulla vietetyn viikon kuvia tänne. Mulla oli tänä kesänä ensimmäistä kertaa pitemmät lomat työelämään astumisen jälkeen ja odotin niitä niiin innolla. Kevät oli töiden kannalta palkitseva, mutta raskas ja vaikka olin ensin ajatellut, että en lähde reissuun ennen Kairoa, huhtikuussa alkoi siintää haave turkoosista vedestä ja auringosta. Ruoan tuli tietysti olla myös hyvää ja lomakohteesta löytyä muutakin tekemistä kuin vain rannalla löhöäminen. Kesälomakohteeksi kesäkuun lopulla valikoitui Korfun saari.

Korfu sijaitsee Kreikan mantereen länsipuolella lähellä Albaniaa. Historian saatossa Korfua on riepoteltu valtiolta toiselle ja tämä näkyy myös kaupungin arkkitehtuurissa sekä ruokavalikoimassa. Korfu on kuulunut kreikkalaisten lisäksi roomalaisille, venetsialaisille sekä briteille ja varsinkin venetsialaisten vaikutus näkyy saaren ainoan varsinaisen kaupungin katukuvassa.

Olin mielettömän positiivisesti yllättynyt kaupungista; se oli pieni, mutta viihtyisä, tuttavallinen sekä autenttinen. Yövyimme kaksi ensimmäistä yötä hotellissa, joka katsoi suoraan kiitoradalle ja laskeutuvia ja nousevia koneita olikin hauska katsella illalla parvekkeelta. Aivan hotellin edestä lähti bussi Korfun kaupunkiin, joka kesti noin 10 minuuttia. Hintaa taisi lätkähtää alle 2€ per bussimatka.

Korfun vanha kaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde ja hurmasikin ainakin minut kirkkailla väreillään, sisäpihoillaan ja venetsialaisilla pylväillään. Korfulla kannattaa ehdottomasti vierailla myös vanhassa linnakkeessa, josta pidimme kovasti. Lämpimästi suosittelen myös syömään saarella kalaa ja mereneläviä sekä etsimään pikkukujilta esimerkiksi laukku- tai kenkäkauppoja. Luonnonkosmetiikkaa on myös runsaasti tarjolla. Tuntuivat ainakin minun sormiini laatutavaralta.

Korfun kaupungista voi tehdä myös päiväretkiä esimerkiksi Antipaxokseen ja Paxokseen tai Albaniaan. Antipaxoksella pääsimme pitkän venepäivän päätteeksi pulahtamaan turkoosiin veteen suoraan paatista ja Paxoksessa nauttimaan lounaan pienessä satamakaupungissa. Yksi reissun kohokohta minulle oli nähdä myös nuo upeat luonnon muovaamat blue caves.

Taustalla Mon repos -palatsi.

Kaupungissa tai sen tuntumassa olisi varmasti voinut viettää koko viikonkin, mutta me halusimme kauemmas pois turistilaumojen ulottuvilta, joten suuntasimme pohjoiseen päin. Tästä seuraavassa postauksessa lisää.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Share this post

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail