Fayoumin rauhallinen keidas ajomatkan päässä Kairosta

Hellurei tänne blogin puolellekin taas. Täällä joulu ja vuodenvaihde sujuivat rauhallisissa merkeissä töiden, treenailun ja chillailun parissa kisuja silitellen ja leikittäen, ja aika samoissa meiningeissä on jatkunut myös alkuvuosi. Sain pidettyä muutaman päivän lomaa joulukuussa itsenäisyyspäivän yhteydessä ja joulun pyhinä oli perhettä Kairossa, mikä oli super. Joulukuussa kävin vieraden myötä kahdesti Fayoumissa, joka sijaitsee Kairosta noin kahden tunnin ajomatkan päässä, ja molemmat vierailut tarjosivat taas uusia ja erilaisia kokemuksia Egyptistä.

Poikaystäväni ollessa täällä joulukuun alussa, halusin itsekin hengähtää parin päivän ajan Kairon sykkeestä ja bookkasin meidät Lazib Inn Resortiin. Kohde sijaitsee Fayoumin keitaan kupeessa pienessä kylässä nimeltä Tunis village. Talviaikaan kylä oli suoraan sanottuna kuollut ja siellä vallitsi uinuva fiilis, mutta idylliset keramiikkapajat ja -kaupat antoivat osviittaa kylän sympaattisuudesta kesäkuukausina.

 Ruoan laatu resortissa ei valitettavasti ollut mielestäni ihan hintaan nähden oikeassa suhteessa, mutta mezzet ja egyptiläinen aamupala olivat oikein jees. Pikkuruisessa kylässä on ilmeisesti pari muutakin ravintolaa Lazib innin Blue Monkey -ravintolan lisäksi ja toisena iltana yritimmekin mennä illalliselle resortin ulkopuolelle, mutta paikka olikin jo sulkeutunut 1,5 tuntia aikaisemmin kuin mitä netti kertoi.

Parasta itselleni resortissa oli sen uniikki ja värikäs sisustus- ja rakennustyyli ja rauhallisuus. Nukuin mielettömän hyvin raikkaammassa ilmassa ja ilman ulkoa tulevaa meteliä ja myös hengailu resortin lämmitetyissä ulkoaltaissa oli luksusta. Väriloisto ja hiljaisuus toivat tarvittavan paon Kairon intensiivisyydestä ja väenpaljoudesta.

Joulun paikkeilla halusin sitten taas tarjota perheelleni aavikkokokemuksen ja varasin päivän Magic lake tourin Remal Adventuresin kautta. Hiukan jännitti etukäteen, että mitä siitä tulee, kun täällä asioita usein ei järjestetä yhtä tehokkaasti kuin mihin suomalainen on tottunut, mutta olimme niiin tyytyväisiä koko päivään! Oppaamme soitti minulle edellisenä iltana varmistaakseen aikataulun, ja he odottivat 15 minuuttia etuajassa aamulla kämppäni ulkopuolella, mikä oli jo heti iloinen yllätys. Esittelyiden jälkeen lähdimme matkaan oppaamme ja kuskimme kanssa kuusipaikkaisella aavikolle tarkoitetulla jeepillä. Älkää please kysykö autosta enempää, perheen miehet intoilivat autosta, mutta itse ymmärsin keskusteluista ehkä kaksi sanaa.

Jeepillä Fayoumiin meni hiukan alle pari tuntia pissatauon kera, sillä pystyimme oikaisemaan pikkuteiden kautta, joita kaikkien autojen kanssa ei voi ajaa hiekan tielle leviämisen takia. Ensimmäinen pysäkki oli Magic laken kupeessa vesiputouksella, missä itselle parasta oli hiljaisuus. Käytiin myös hetki soutelemassa järvellä, mikä nyt ei meille tietenkään kauhean eksoottista ollut, mutta mukavaa nevertheless. Järkyttävät roskamäärät järvessä ja maassa vain pilasivat tunnelmaa valitettavasti aika tehokkaasti. Toinen pysäkki oli ”Mudawara Mountain”, joka on aikoinaan veden alla ollut kivi, jonka päälle pääsee kiipeämään ja ihailemaan maisemia. Kameli- ja hevosratsastusta olisi tietenkin ollut myös tarjolla sopivaan hintaan.

Lounasta oli järjestetty järven vieressä olevassa kylässä pienessä ”hutissa”, minkä jälkeen oli vielä muutama tunti aikaa sandboardingille ja chillailulle ennen auringonlaskua. Teetä runsaalla sokerilla ja nuotiolla grillattuja vaahtokarkkeja auringon laskiessa aavikolla. Kaiken kaikkiaan, olimme todella tyytyväisiä päivään ja kuten jo mainittu, olin positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin päivä oli järjestetty. Hintaa päivälle tuli muistaakseni noin 50 euroa per henkilö.

x Susa

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Share this post

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail