Suomen suurin matkablogiyhteisö

Farewell to the City of Lights

Näin se on vaan taas 4,5 kuukautta hurahtanut ja koto-Suomeen on saavuttu eilen.

Pariisi on upea, monikulttuurinen ja eläväinen kaupunki, josta löytyy jatkuvasti uusia puolia ja jossa tekeminen ei koskaan lopu. Lempialueitani Pariisissa ovat ehdottomasti 2., 3. ja 7. sekä Pariisin ulkopuolella oleva Versaillesin puisto. Ruokatarjonta, ja tunnelma pariisilaisilla kaduilla ovat myös vieneet sydämeni.

Viimeisen viikonlopun Pariisissa (ainakin toistaiseksi) vietin pääosin ystäväni Violan kanssa, josta on tullut upea voimavara mulle tän syksyn aikana. Söin myös ensimmäistä kertaa Raclettea perheen kanssa. :)

Perjantai-ilta.

Perjantai-ilta.

Sunnuntaina käytiin kattomassa Picassomania-näyttely Grand Palais’ssa, mikä oli itse asiassa aika hieno. En oo mikään iso taiteen ystävä, mutta tuolla taideteokset oli aseteltu tosi kivasti aihe muutenkin mielenkiintoinen.

Eilen kun kattelin lentokoneen ikkunasta taakse jäävää Pariisia tuli mulla kaksi tunnetta päällimmäisenä mieleen. Ensimmäinen oli helpotus. Helpotus siitä, että pääsen palaamaan Suomeen oman perheen luokse asumaan ja luomaan uuden, itselle paremmin sopivan arkirutiinin. En malta oottaa, et pääsen treenaamaan ja kokkaamaan ja syömään hyvää itsetehtyä ruokaa, kun treenitkin on jääny aika vähälle tässä syksyn aikana. Tää kevät ja vuos tuleeki olemaan läskinkarkotus- ja hyvän olon etsimisen vuosi. :)

Toinen tunne oli puhdas kiitollisuus. I mean, onhan tää ollu ihan megavuosi! Pelkästään se asia, että oon saanu asua ulkomailla melkein koko vuoden ja tutustua uusiin, ihaniin ihmisiin on aivan super! Toiseks oon oppinu niin paljon itestäni tänä vuonna ja löytäny pitkästä aikaa sen sisäisen tyytyväisyyden ja rauhan itteni kanssa.

Tää syksy on antanut mulle paljon myös ammatillisesti. Urasuunnitelmat on taas saanu uutta tuulta alleen ja tiedän taas paremmin mitä haluan tehdä työkseni. Sain erinomaiset suosittelut työharjoittelupaikasta ja oon oppinu lisää ranskaa ja vähän englantiaki, joten tavotteet saavutettu! YEY!

Tuliaisia kotiin.

Nyt on aika palata koulun penkille ja alottaa oparin valmistelu. Aihekin on jo keksitty ja oon itse asiassa jopa vähän innoissani siitä!

Tänä vuonna matkustelu tulee jäämään muuten valitettavasti taka-alalle, sillä tulossa on valmistumisen lisäksi muutto omilleni ja toivottavasti oman alan työpaikassa aloittaminen. Suunnitteilla on ensi syksyksi Amsterdamin reissu, mutta voi olla että se jää siihen. Kuitenkin Helsingissä yksin asuminen on sen verran kallista ja tulossa vielä se mahdollinen Englantiin lähtö, joten kukkaron nyörejä pitää kiristää aiiiikas reippaasti.

Blogia tuun kirjottelemaan aina kun huvittaa ;) ADIOS!

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply ade 13/01/2016 at 00:28

  Sulla on hei tosi kiva tyyli!:) Tee joku blogipostaus sun eri tyyleistä?

  • Reply susannamari4 13/01/2016 at 09:55

   Wau kiitos! Eipä oo tullu tollanen mieleen, mut ehottomasti! Voi kyl olla et se hiukan venyy, kun nää Suomen sääolosuhteet ei oo mitkään parhaimmat pukeutumiselle ja asukuvaukselle :P

  Leave a Reply

  Share this post

  Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail