Suomen suurin matkablogiyhteisö

Edinburghin huikeat kukkulat

Edinburgh menee kyllä taas näihin ”Can I move here” paikkoihin. Saavuttiin meidän ihanaan airbnb-kotiin perjantai-iltana ja lähdettiin tiistai-aamuna ja kolme päivää riitti rakastuttamaan mun kaupunkiin. Toki tämä tulee taas näin turistin silmin katsottuna, mutta kyllä Edinburghin tunnelma iski muhun kovaa.

Kaupungin taustalla siintävä jylhä kivilinnake ja vehreät puistot, varsinkin näin kukinnan alun aikaan, saivat vanhan ajan romantikon sydämen sykkimään. Tiesitkö muuten, että lukemani mukaan Edinburghissa on eniten ravintoloita/pubeja verrattuna asukaslukuun Euroopan kaupungeista? Sen lisäksi shoppailumahdollisuudet Edinburghissa ovat laajat ja myös kauempana siintävä meri tuo ainutlaatuisen tunnelman kaupunkiin.

Kuten olen täälläkin kirjotellut, varsinkin nyt aikuisena olen alkanut arvostaa luontoa aivan eri tavalla ja sitäkin Edinburghista kyllä löytyi. Vaikka ei kerettykään nähdä kuin pieni vilaus Skotlannin huikeista kukkuloista, nekin jo ihastuttivat. Olisi kyllä hirveästi tehnyt mieli jäädä vielä ainakin yhdeksi päiväksi ja pohdinpa taas kerran koulun penkille palaamista Edinburghin auringonpaisteessa. Oltiin tosiaan tosi onnekkaita sään puolesta, sillä vain ensimmäisenä aamupäivänä sateli, muuten melkein pilvetön taivas koko reissun.

Meidän viimeisenä päivänä laitettiin meidän jo valmiiksi hiukan jumissa olleet kintut liikkeelle ja käppäiltiin Holyrood parkiin, mistä löytyy mm. tuo kuuluisa Arthur’s seat. Nimihän viittaa mystiseen Kuningas Arthuriin, mutta myös Gaelicista tullut nimitys Àrd-na-Said eli Height of Arrows voi olla kukkulan nimen taustalla alunperin. Prince’s streetiltä käveltiin noin 40 min (kuvia räpsien ja hiukan kaarrelleen) tuonne Holyroodin puistoon ja lähdettiin sitten kipuamaan kukkulalle. Jalkahapotusten ja repun hieyttämän selän siivittämänä päästiin sitten ihailemaan maisemia hiukan korkeammalta.

 

Nyt ollaan jo valitettavasti taas Suomen kamaralla rakkaassa Helsingissä, ja vaikka Edinburgh veikin sydämen, ei tämä kotikaupunkikaan niin paha ole. Nimim. 18 astetta ulkona ja pilvetön taivas. Eilen ihastelin parvekkeelta auringonlaskun värittämää taivasta ja totesin taas kerran, että mikään ei kyllä voita Suomen kesää. Lisää Edinburgh-postauksia kuitenkin tulossa, joten stay tuned ja niin edelleen. Ciao!

x Susa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply terhi84 10/05/2018 at 10:43

    Ihana Edinburgh ja ihania kuvia! Itse myös muutama vuosi sitten kiipesin Arthur´s Seatille vaikka tuuli meinasi silloin viedä mennessään :D

  • Leave a Reply

    Share this post

    Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail