Suomen suurin matkablogiyhteisö

Back to London and Paris

Heipsu!

Jassoo se on joulukuu ja meikäläisenkin loma häämöttää. Aion pitää viikon ennen joulua lomaa, joka potkaistaan käyntiin jo edellisen viikon torstaina, kun lennetään heti aamusta Lontooseen. Musta tuntuu, että sana innostunut on understatement kuvaamaan mun fiiliksiä koskien tätä lomaa. Ecstatic more like!

En oo käynyt Lontoossa kuin kerran ja silloin käppäilin ympäri kaupunkia neljän kokonaisen päivän ajan. Tuli nähtyä mm. Buckingham Palace, London Bridge, Regent’s Park sekä vierailtua Sherlock Holmes -museossa. Tuolloin yövyin Sohossa, joten Oxford Street oli aivan vieressä ja myös Piccadilly Circuksella tuli pyörittyä.

Kuten jotkut mun blogia mahdollisesti lukeneet saattavat tietää, olen suuri Iso-Britannia -fani. En edes aina ole varma mikä UK:ssa niin koukuttaa. Ainakin maaseudun romantiikka, upeat puistot, siisteys sekä ihmisten ystävällisyys ja kohteliaisuus. Tykkäsin myös hirmuisesti Lontoon monipuolisuudesta: hippityylinen Soho ja Southbank yhdistettynä yläluokkaiseen parlamenttitaloon joen rannalla. What’s there not to love? Lontoo taitaa olla kuitenkin hiukan kuin Pariisi: joko ihastut tai vihastut.

Tällä kertaa yöpyminen tapahtuu Kensingtonin alueella Air bnb:ssa. Mitä haluaisin nähdä:

  • Hyde Park -visiitit – Tämän pitäisi olla aika iisi taski, nimittäin yöpyminen ihan vieressä
  • Belgravia – Yksi Lontoon alkuperäisistä aristokraattisista kortteleista, tämä myös aika lähellä majoitust
  • Sky Garden – Upeat näkymät kaupungin ylle olisi tarjolla täältä
  • British Museum – Tämä on yksi mahdollisuus, katsotaan hiukan sään ja fiiliksen mukaan
  • Southbank ja Tower of London – Tykkäsin näistä niin, että haluaisin käydä uudemmankin kerran fiilistelemässä, mutta ei pakollista
  • Muuta – Haluan vohveleille! En tiedä vielä mihin, mutta eiköhän joku mesta löydy. Jouluostoksia voisi myös käydä tekemässä Oxford Streetin ruuhkassa.

Menemme myös ensimmäisenä iltana katsomaan uuden Star Warsin iMaxina, mikä on siis pääsyy Lontoon reissulle (ainakin kamulle). Saa kyllä nähdä mitä kaikkea sitä kerkeää tekemään, kun en kuitenkaan halua juosta paikasta toiseen. Näin siinä käy, kun yhdessä kaupungissa on liikaa tekemistä ja nähtävää. Oltais haluttu mennä Harry Potter Worldiin, mutta oltiin sen verran myöhässä ettei enää saatu lippuja hitsi vie! Kaksi Potterheadia vielä liikenteessä niin ois ollu ihan loistava kohde. Mutta seuraavalla kerralla sitten.

Lontoon lisäksi menen kolmeksi päiväksi Pariisiin, eli paluu toiseen tuttuun kaupunkiin myös tiedossa. Asuin siis Pariisissa, tai oikeastaan Clamartissa, syksyn 2015 tehdessäni työharjoittelun Pariisissa. Mulla meni hetki lämmetä Pariisille kaupunkina, vaikka siinä oma hohtonsa onkin, mutta jotenkin suurkaupungin likaisuus ja ihmismassat kammoksutti mua. Mutta viimeistään Marais, Montmartre ja Luxembourgin puisto sai mut ihastumaan Pariisiin. Yövyn 2. kaupunginosassa eli sijainti on ainakin paikallaan. Tarkkoja suunnitelmia ei vielä ole, mutta mietin, että Notre Damen sisällä voisi käydä tällä kertaa jos jono ei ole hurja. Ja falafeleilla Marais’ssa ja Champs-Elyséen joulumarkkinoilla. Ja Versaillesin puisto on myös yks mun lempipaikoista missä oon käynyt ja näin joulun aikaan Porte de Versaillesin korttelissa on myös kivaa joulutunnelmaa.. Ah. Voi kun vois aina vaan matkustella. :D

Kumma kyllä mulla ei ole ollut mitään kauheeta Pariisi-kaipuuta. Enemmänkin on ikävä välillä sitä fiilistä, mikä siellä on. After work -kuhina, Seinen ympärillä lenkkeilijät ja ihmisten ohikulku samalla kun nauttii espressoa Rue Montorgueililla.. Innolla odotan siis paluuta molempiin kaupunkeihin, varmasti tulossa postauksia myös tästä reissusta!

Mitkä ovat sinun parhaimmat muistosi Lontoosta tai Pariisista? Puuttuuko tästä postauksesta jotain must see -paikkoja kyseisissä kaupungeissa?

x Susa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Share this post

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail