Suomen suurin matkablogiyhteisö

Budjettimatkaajan parhaat tärpit

Poltteleeko matkakuume, mutta taskussa on vain himpun verran ylimääräistä rahaa? Monet meistä liittävät budjettimatkailun automaattisesti likaisiin hostelleihin ja meluisiin makuusaleihin, pennien laskemiseen ja kuiviin sämpylöihin. Budjettimatkailu ei kuitenkaan ole aina epämukavaa. Sinun ei tarvitse välttämättä voittaa lotossa matkakassaa – vaikka voit toki yrittää kerryttää sitäkin esimerkiksi casinopilotti.com-sivuston kautta parhaimpia pelipaikkoja etsimällä.

Kyse on pienistä, järkevistä valinnoista, jotka auttavat sinua päihittämään budjettirajat. Vinkeillämme onnistut laatimaan ja toteuttamaan budjettimatkan – ilman, että joudut tekemään valtavasti kompromisseja mukavuustekijöistä.

Suunnittele matkasi sesongin ulkopuolelle

Kaikkein suurimmat säästöt saat aikaan sillä, että valitset matkakohteesi ja -aikasi sesongin ulkopuolelta. Tällöin lennot ovat edullisempia, ja majoituksesta saa yleensä maksaa matalamman hinnan, sillä turisteja on vähemmän. Samoin monet suositut nähtävyydet, kylpylät, hiihtokeskukset ja muut laskevat hintojaan, kun kiireisin kausi on ohi.

Löydät eri sesonkiajoista paljon tietoa Rantapallon kohde-esittelyistä – niitä kannattaa hyödyntää suunnittelussa.

Hanki lennot ajoissa

Kun hankit lennot ajoissa, voit vertailla rauhassa hintoja ja tehdä järkeviä valintoja. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että lentojen kannattaa olla varattuna viimeistään kuukausi ennen matkaa.

Edullisia lentoja on mahdollista löytää myös äkkilähtöinä, mutta tämän suunnitelman pohjalle ei kannata rakentaa kauan odotettua pienen budjetin lomamatkaa. Tarjolla ei välttämättä olekaan lentoja haluamaasi kohteeseen, ja joudut pulittamaan suuria summia normaalihintaisista lennoista – jos niitä on edes jäljellä.

Vertaile lentojen hintoja

Käytä lentojen etsinnässä apuna erilaisia vertailukoneita, mutta älä katso silti sokeasti hintaa. Todella edulliset lennot pitävät yleensä sisällään paljon piilokustannuksia, joihin kannattaa tutustua tarkkaan.

Kannattaa myös käydä tutustumassa muiden matkustajien kokemuksiin, sillä usein halvimmat lentoyhtiöt eivät pääse loistamaan palvelun tasossaan. Tämä voi käydä kalliiksi esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa lentoja joudutaan perumaan tai vaihtamaan.

Ota huomioon, että Suomesta löytyy paljon muitakin kenttiä kuin Helsinki-Vantaa. Joskus edullisemmat lennot lähtevät pienemmältä, vähemmän ruuhkaiselta kentältä, kuten Lappeenrannan tai Turun kentältä. Täältä löydät lueteltuna kaikki suosituimmat lentokentät Suomessa.

Valitse asuntomajoitus

Perinteisen hotelli- tai hostellihuoneen sijaan kannattaa valita sellainen vaihtoehto, mistä löytyy vähintään pieni keittiönurkkaus. Aina vain parempi, jos saat käyttöösi koko keittiön! Ruokaan saa uppoamaan todella ison siivun budjetista, jos kaikki päivän ateriat syödään ulkona. Pistäydy sen sijaan kauppaan ja pidä jääkaapissa aineksia herkulliseen loma-aamun brunssiin, syö lounas kotona ja nauti sitten hyvillä mielin ravintolaillallisesta.

Huomioi lomasuunnittelussa myös se, että usein asuntotyyppisen majoituksen hinta laskee, jos varaat sen pidemmäksi aikaa. Jos haluat kierrellä jotain tiettyä aluetta, voikin olla järkevää pitää tukikohtaa keskeisellä paikalla, ja tehdä sieltä päiväretkiä muualle.

Tutustu paikallisten suosimiin paikkoihin

Monet sortuvat huomaamattaankin suosimaan turisteille tarkoitettuja ravintoloita, kahviloita ja kauppoja – ne kun löytyvät kaikkein keskeisimmiltä paikoilta. Niiden hinnat ovat lähes poikkeuksetta korkeammat kuin paikallisten suosimien kuppiloiden ja myymälöiden. Onkin todellinen budjettimatkaajan perisynti jättää tutustumatta etukäteen kohteen tarjontaan.

Monet sovellukset, kuten TripAdvisor, sekä erilaiset matkablogit antavat hyviä vinkkejä siitä, minne kannattaa suunnata. Jos läksyt ovat jääneet tekemättä etukäteen, saat paljon aikaan jo sillä, että siirryt pari katua ydinkeskustasta syrjemmäksi.

Suunnittele päiväbudjetti ja pidä se

Ennen matkaa tee laskelma siitä, miten paljon haluat yhteensä käyttää rahaa loman aikana. Ota huomioon myös asiat, jotka vievät rahaa ennen lähtöä (lennot, vakuutukset jne.). Tutustu etukäteen sinua kiinnostavien aktiviteettien hintoihin ja laske ne mukaan budjettiin. Ota lisäksi laskelmaan mukaan ruokailut, majoitus, liikkuminen ja mahdolliset ostokset. Jaa sitten koko budjetti reissupäiville, niin siitä on helpompi pitää kiinni.