Kuva: Holiday Club
Holiday Club

Vauhdikkaita elämyksiä kylpylälomalla – 4 paikkaa, joissa voit kokea talven parhaat palat

Kylpyläloma on paljon muutakin kuin pelkkää uima-altaassa kellumista. Lue neljä kohdevinkkiä onnistuneeseen lomaan ja ota kaikki irti kylpylähotellien tarjoamista mahdollisuuksista.

ILMOITUS

1. Reipas loma Katinkullassa

Vuokatissa sijaitseva Katinkullan kylpylähotelli takaa lomailijoille monipuoliset vaihtoehdot kokea erilaisia elämyksiä. Kylpylävierailun aikana voit rentoutua esimerkiksi savusaunassa, ulkoaltaassa, porealtaassa tai paljussa. Katinkullassa on yhteensä 20 erilaista allasta, vesiliukumäki ja saunamaailma.

Altaiden ja saunojen lisäksi kävijät voivat rentoutua myös Harmony Span hoitojen ja hierontojen avulla.

Kuva: Holiday ClubHoliday Club
Katinkullan kylpylässä on helppo rentoutua.

Katinkullassa voi kokea kuitenkin paljon muutakin kuin perinteisen kylpyläloman. Aktiivielämyksiä on moneen makuun, ja loman aikana voi esimerkiksi hypätä moottorikelkan selkään, nauttia husky-ajelun tai fatbike-pyörän vauhdista. Myös lumikenkäily ja retkiluistelu onnistuvat Katinkullassa.

Lisäksi muutaman kilometrin päässä sijaitsevat Vuokatin laskettelurinteet, ja hiihtoladuille on pääsy aivan hotellin pihasta. Loman voi siis täyttää aktiviteeteilla, mutta vastapainoksi kylpylä tarjoaa mahdollisuuden lähes täydelliseen rentoutumiseen.

2. Järvielämyksiä Saimaalla – myös talvisin

Saimaan alueen kiinnostavin matkailunähtävyys, Suomen suurin järvi Saimaa, on täynnä elämyksiä vuoden ympäri. Talvikuukausina järveen on helppo tutustua erilaisten ulkoilumahdollisuuksien avulla. Pakkasen paukkuessa järven jään pääsee kokemaan parhaiten retkiluistinten avulla, mutta hurjapäisimmät virkistyvät avantouinnilla ja pulahtavat hyiseen järviveteen. Saimaan-lomalla voi kokeilla myös kuivapuvulla kellumista.

Vastapainoksi järvielämyksille sopivat mainiosti kylpylän palvelut: Holiday Club Saimaan Cirque de Saimaa -kylpylä sisältää huvipuisto- ja sirkusteeman, joka näkyy erityisesti kylpylän valaistuksessa ja musiikissa sekä näyttävien suihkulähteiden avulla.

Kuva: Holiday ClubHoliday Club
Saimaalla voi kokea monenlaisia talviurheiluelämyksiä.

Saimaan kylpylässä pääsee rentoutumaan ja nauttimaan vedestä neljän saunan saunamaailman lisäksi useissa erilaisissa uima-altaissa, vesiliukumäissä sekä hyppyaltaassa.

3. Rauhoitu Caribian tunnelmissa

Turussa on helppo vaihtaa lomatunnelmaan, sillä Holiday Club Caribia on nimensä mukaisesti pieni piipahdus Karibia-tunnelmiin. Kylpylän lukuisat altaat ja tunnelmallinen saunaosasto auttavat rentoutumaan, mutta lastenallas, kuntouintiallas ja kolme suurta liukumäkeä takaavat myös riemukasta tekemistä perheen pienimmille.

Kylpylän erikoisuus, kuutamouinti, on rauhallinen elämys aikuiseen makuun. Vain aikuisille suunnatun kuutamouinnin aikana kylpylän liukumäet ja osa viihdelaitteista suljetaan, altaat valaistaan kynttilälyhdyin ja taustamusiikkikin valitaan tarkoin rauhallisen tunnelman takaamiseksi. Ikäraja ilta-aikaan järjestettävälle kuutamouinnille on 18 vuotta.

Kuva: Holiday ClubHoliday Club
Vain aikuisille suunnattu kuutamouinnit ovat tunnelmallisia tapahtumia.

Rentoon kylpylälomaan on helppo yhdistää myös kaupungin palvelut, sillä Caribia sijaitsee vain reilun parin kilometrin päässä Turun keskustasta.

4. Kaupunki- ja kylpyläloma Tampereella

Jos et osaa päättää kahden välillä, valitse molemmat! Kylpyläloman yhdistäminen kaupunkilomaan onnistuu helposti Holiday Club Tampereen Kylpylässä, ja samalla lomalla voi nauttia myös vauhdikkaista aktiivielämyksistä.

Lapinniemen kaupunginosassa, Näsijärven rannalla sijaitsevasta kylpylästä on lyhyt matka esimerkiksi Kaupin urheilupuistoon, jonka mahdollisuudet kattavat muun muassa hiihtämisen ja avantouinnin. Puiston metsäalue on täynnä kävelyreittejä, joten kylpylästä on helppo siirtyä suoraan luonnon syleilyyn.

Kuva: Holiday ClubHoliday Club
Tampereen Kylpylä tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, ja vierailun aikana voi osallistua muun muassa vesijumppiin.

Kylpyläosasto on tunnelmallinen ja kylpylässä on useita saunoja. Kylpylävierailun yhteydessä voi kokea esimerkiksi kuutamouinnin tai vesijumpan, minkä jälkeen hotellin mainiot ravintolat takaavat, ettei nälkä pääse yllättämään. Herkuttele vaikkapa allasbaarissa kylpytakki päällä!

Lähde ja kuvat: Holiday Club

ILMOITUS

Päivitetty: 8.2.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia