Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Terveisiä Tampereelta – näin löydät Mansen parhaat selfie-paikat

VisitFinland artikkelin kuva
Suomen matkailu
Tampere on oivallinen kohde kotimaanlomalle, jolla kannattaa tietenkin napata myös lomakuvat! Listan avulla löydät Tampereen parhaat selfie-paikat.
Teksti: Anna Mäkelä
Päivitetty: 18.08.2016
facebook   whatsapp

Näsinneula

Kuva, jonka Annika (@annikahep) julkaisi

Näsinneula ei juuri esittelyjä kaipaa, sillä kyseessä on Tampereen kuuluisin maamerkki ja pohjoismaiden toiseksi korkein näkötorni. Selfie 168-metrisen tornin kanssa on liki pakollinen matkamuisto kaupungista. Parhaiten tornin saa sovitettua kuvaan Näsijärven rannasta, ja humoristi sommittelee Näsinneulan nousemaan päälaeltaan.

Myös Näsinneulan näköalatasanne on suosittu kuvauspaikka, jolta voi ikuistaa Tampereen maisemia joko omien kasvojensa kanssa tai ilman.

Tammerkoski

Kuva, jonka Ninni Jakara (@ninsson) julkaisi

Tampereen läpi virtaava Tammerkoski tarjoaa komeat puitteet selfien ottamiseen. Hyvän selfien saat esimerkiksi Hämeensillalta. Rajaa kosken lisäksi mukaan vanhan tehdaskaupungin miljöötä, kuten Tampellan tai Finlaysonin tehdas. Vastaavia paikkoja ei Suomessa ole montaa.

Mustamakkara

Tampereella ei voi vierailla maistamatta kuuluisaa mustaamakkaraa. Osta siis Tammelantorilta tätä Tampereen ylpeyttä ja nauti se puolukkahillon ja kylmän maidon kera – äläkä hotkaise herkkua ennen kuin olet ikuistanut sen kanssasi selfiessä. Mustamakkara voi jakaa mielipiteitä, mutta siitä tamperelaisemmaksi ei ateria enää muutu.

Torni-hotelli

Kuva, jonka henriikka (@henriikka_n) julkaisi

Tampereen Torni-hotelli on Suomen korkein hotelli, ja sen huipulta löytyvä Moro Sky Bar on Mansen paras näköalapaikka. Tunnelmallinen baariravintola tarjoaa hulppeat puitteet paitsi drinkki- tai kahvihetkelle myös huippuluokan selfielle. Nappaat kuvan sitten päivällä tai illan hämärtyessä, näkymä on aina vaikuttava.

Lenin-museo

Kuva, jonka @sarijakissa julkaisi

Tampereen Lenin-museo on uudistettu viimeisen päälle, ja museo tarjoaa kiinnostavan katsauksen Suomen ja Neuvostoliiton yhteiseen historiaan. Monelle museokäynnin huipennuksena toimii kuitenkin Stalinin ja Leninin näköisvahanuket, joiden kanssa voi ottaa hupaisan kaverikuvan. Hyppää moottoripyörän selkään ja nappaa kuva itsestäsi sivuvaunussa istuvan Leninin kanssa.

Hakametsän halli

Tampere on jääkiekkokaupunki henkeen ja vereen, joten jos kaupungissa vierailusi aikana järjestetään Tappara–Ilves-peli, ei sitä kannata jättää väliin. Valitse joukkueesi ja tunnusta väriä pelipaidalla. Hakametsän jäähallissa on paikallispelien aikaan vähintäänkin selfien arvoista tunnelmaa.

Tosifanin selfie on tietysti napattu oman suosikkijoukkueen pelaajan kanssa.

Pyynikin munkkikahvila

Kuva, jonka Jonna (@neitinisakas) julkaisi

Jokainen suomalainen on todennäköisesti ainakin kuullut huhuja Pyynikin näkötornin munkeista. Kuulopuheet eivät ole liioiteltuja, vaan tuoreet munkit todella ovat maistamisen arvoisia.

Tilaa paikan päällä vastapaistettu munkkirinkilä ja ikuista se kanssasi selfieen. Tuore munkki herauttaa veden kielelle ja on takuuvarma hitti sosiaalisessa mediassa. Yritä vielä syödä herkkupala nuolematta sokeria huuliltasi ja saat entistä hauskemman kuvan.

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: Visit Finland / Krista Keltanen, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.