Kuva: Flickr / Ville-Veikko Ilen
Sauna

Tässä tuore saunapääkaupunki: ”tavoitteena Suomen paras saunaelämys”

Keski-Suomi on julistautunut maailman saunamaakunnaksi ja nimennyt myös saunapääkaupungin. Saunatuote on yksi maakunnan kärkimatkailutuotteista.

Laatukriteeri saunojen suunnannäyttäjänä

Keski-Suomi on julistautunut maailman saunamaakunnaksi tiistaina 1. syyskuuta 2015. Maailman saunamaakunnan pääkaupunkina toimii Jyväskylä. Saunamaakunnaksi julistautuminen on Keski-Suomen kauppakamarin matkailuhallituksen alkuun saattama yhteistyömuoto, jonka tavoitteena vahvistaa Keski-Suomen brändiä luonto- ja saunamatkailukohteena.

Saunojen laatua kehitetään jatkossa Sauna from Finland -laatukriteerien mukaisesti. Alueen saunakulttuuria halutaan vahvistaa ja saunan ympärille halutaan kehittää myös erilaista tapahtumayhteistyötä, kuten vierailuja sauna- ja kiuasrakentajien tehtaille. Tavoitteena on kehittää saunatuote niin vahvaksi, että Keski-Suomi voi ylpeästi kantaa maailman saunamaakunnan arvonimeä.

– Sauna koskettaa kaikkia matkailuyrittäjiä koosta riippumatta, kuvailee Keski-Suomen kauppakamarin matkailuhallituksen puheenjohtaja Tiina Mäntyharju.

Kaunis luonto ja rikkaat kalavedet houkuttelevat suomalaisia lomailemaan keskelle Suomea. Suomessa on arvioitu olevan yli kaksi miljoonaa saunaa ja saunominen kuuluukin kiinteänä osana suomalaisten loman viettoon.

– Uskomme vahvasti, että jatkossa Suomen paras saunaelämys löytyy Keski-Suomesta. Kotimaisten asiakkaiden lisäksi katseet ovat vahvasti kansainvälisessä asiakasryhmässä. Saunalla onkin iso merkitys Keski-Suomen teollisuudelle, matkailulle ja työllisyydelle, kertoo Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.

Lähde: Kauppakamari
Kuva: Flickr / Ville-Veikko Ilen

Päivitetty: 2.9.2015

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 1,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia