hero taustakuva

Flow-tärpit festarikävijälle

artikkelin kuva
Suomen matkailu
Musiikki- ja kaupunkimusiikkifestivaali Flow järjestetään 7.-11.8. Helsingin Suvilahdessa. Katso Rantapallon poiminnat festarin laajasta ohjelmatarjonnasta!
Teksti: Anni Moilanen
Päivitetty: 06.08.2013
facebook   whatsapp

Monipuolinen kaupunkifestivaali Suvilahdessa

Helsingin Suvilahdessa 7.-11. elokuuta järjestettävä Flow Festival tarjoaa tapansa mukaisesti monipuolisen ja kiinnostavan esiintyjäkattauksen ohella aimo annoksen kaupunkikulttuuria, herkullista ruokaa ja ainutlaatuista tunnelmaa.

10-vuotista taivaltaan juhlistava Flow tuo myös taiteen ja designin osaksi festivaalia; tarjolla on elokuvia, yhteisötaidetta ja jopa Flow’n oma vaatemallisto, jonka on luonut designvaatemerkki R/H.

Kansainvälisiä tähtiä ja tuoreita nimiä

Festivaalin käynnistää keskiviikkoinen avajaiskonsertti päätähtenään ruotsalainen elektro-pop duo The Knife. Torstai huilitaan ja perjantaina festariviikonloppu saa komean alun, kun päälavalle kipuavat peräkanaa yhdysvaltalaiset Kendrick Lamar sekä Alicia Keys. Ennen illan tähtiesiintyjiä näkemisen arvoinen on esimerkiksi ylistetty, elekronisen r’n’b:n tuore suosikkinimi Autre Ne Veut.

Lauantain odotetuimpia artisteja lienevät rockyhtye Nick Cave & The Bad Seeds sekä viime hetken kiinnitys Cody ChesnuTT. Myöhään illalla tanssiaskelia tapaillaan nu-diskon huipputekijän, saksalaisen Tensnaken rytmiin. Rauhallisempaa menoa tarjoaa indieyhtye Beach House.

Helsingin kesäfestarit

Sunnuntain artistikattaus aiheuttaa muiden päivien tapaan runsaudenpulaa. Mielenkiintoisia nimiä ovat esimerkiksi kanadalaiset Grimes ja Godspeed You! Black Emperor, sekä hip hopin klassikkoyhtye Public Enemy. Visuaalisesti upeaa show’ta sopii odottaa, kun elektronisen musiikin jättiläinen Kraftwerk järjestää 3D-visualisoinnilla höystetyn konsertin, jossa yleisölle jaetaan 3D-lasit.

Artistien peruutuksilta ei olla tänäkään vuonna vältytty. Yhdysvaltalaisartisti Solange perui Euroopan kiertueensa perhesyihin ja levytyskiireisiin vedoten. Viikkoa ennen festivaalin alkua esiintymisensä perui myös rap-tähti Azelia Banks. Kummankin artistin oli määrä esiintyä festivaaleilla lauantaina 10.8. Peruuttaneiden joukossa ovat myös AlunaGeorge ja Hudson Mohawke.

Festariravintolat tarjoavat jokaiselle jotakin

Flow’ssa myös ruoka on olennainen osa festivaalia. Ruokatoimijoiden joukossa on perinteiseen tapaan useita helsinkiläisiä suosikkiravintoloita.

Tarjolla on kotimaisen lähiruoan lisäksi makuja maailmalta. Ravintola Torin festarimenu tarjoaa esimerkiksi lihapullia jallukermakastikkeessa, meksikolaisravintola Cholo burritoja ja Fafa’s käsintehtyä falafelia.

Festivaalin baaritarjontaa värittävät muun muassa Champagne Bar & Lounge sekä Erikoisolutbaari.

Lasten sunnuntai ja muuta ohjelmaa kävijöiden iloksi

Flow Festivalin ikäraja on 18 vuotta, mutta sunnuntaina alle 10-vuotiaat lapset pääsevät jälleen festivaalialueelle lipun ostaneiden vanhempien kanssa veloituksetta klo 14-18. Lasten sunnuntain ohjelmassa on askartelua ja Mimmit-lastenyhtyeen esitys.

Ravintola Lämmössä on viikonlopun aikana tarjolla puheohjelmaa, jossa pohditaan esimerkiksi Radio Helsingin lopettamisuhkaa. Leffatallissa esitetään sekä kokopitkiä elokuvia että lyhytfilmejä läpi viikonlopun.

Flow järjestetään elokuussa Helsingin Suvilahdessa

Festariohjelma puhelimessa

Flow Festival -sovelluksen voi ladata veloituksetta omaan puhelimeensa. Näin festariohjelma kulkee kätevästi taskussa ja sovelluksen avulla voi myös koota henkilökohtaisen aikataulunsa. Sovellus on saatavilla Windows Phone-, iOS- sekä Android -älypuhelimiin.

Suvilahteen kannattaa saapua pyörällä, kävellen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Festivaalin lähistöllä ei ole parkkitilaa autoille, mutta sisäänkäynnin vieressä on vartioitu ja maksuton pyöräparkki. Sörnäisten metroasemalta on vain lyhyt kävelymatka festarialueelle. Perjantaista sunnuntaihin Helsingin keskustan ja festivaalialueen väliä liikennöi puolen tunnin välein kulkeva festaribussi.

Lue myös: Flow-tapahtumassa taidetempaus suvaitsevaisuuden puolesta
>>Katso koko ohjelma Flow Festivalin internetsivuilta

Teksti: Anni Moilanen
Kuvat: Flow Festival / Jussi Hellsten, Sami Heiskanen, Niklas Sandström

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.