Kuva: Visit Helsinki / Jussi Hellsten
Helsinki

Suomen ihanat joulukaupungit hurmaavat – viisi kaupunkia, missä pääset juhlatunnelmaan helposti

Tampere, Turku, Porvoo, Helsinki ja Rovaniemi ovat tunnelmallisia joulukaupunkeja, missä riittää ohjelmaa koko joulukuun. Poimi parhaat vinkit kotimaan joulumatkalle!

Helsinki

Helsingissä riittää rutkasti joulutapahtumia aina erilaisista joulumarkkinoista lapsiperheille suunnattuihin joulupolkuihin ja muihin tapahtumiin. Tunnelmallisin joulutori nousee Helsingin Senaatintorille, mihin kohoavat Tuomaan markkinat ovat kaupungin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori 133 mökillään. Tuomaan markkinoiden lisäksi kaupungissa järjestetään lukuisia muita joulutoreja aina kuun alusta jouluviikolle saakka.

Helsingissä voi herkutella joulunaikaan lukuisilla joululounailla ja -brunsseilla, minkä lisäksi ympäri kaupunkia järjestettävät Kauneimmat joululaulut -tapahtumat täyttävät kaupungin kirkot hartaalla joulutunnelmalla.

Tampere

Tunnelmallinen Tampere on oivallinen joulukuun matkakohde, ja kaupungissa riittää tekemistä kaikenikäisille.

Perheen pienimpiä ilahduttaa erityisesti Särkänniemessä sijaitsevan Koiramäen joulu tarjoaa lapsille mahdollisuuden päästä leikkimään, laulamaan, askartelemaan ja herkuttelemaan. Koiramäen eläinpuistossa joulutunnelman takaavat kirjailija Mauri Kunnaksen saduista tutut koirahahmot. Koiramäen joulua vietetään 2.12.–28.12.

Niin aikuiset kuin lapsetkin viihtyvät Tampereen joulutorilla, joka kohoaa jo kymmenettä kertaa Tampereen keskustorille. Noin 50 tunnelmallista myyntimökkiä ovat täynnä käsityöläisten tuotteita, mistä löytyy monenlaisia joululahjoja. Lisäksi joulutorilla voi ihastella myös näyttämötaidetta ja lauluesityksiä. Joulutori on avoinna 2.12.–28.12.

Rovaniemi

Joulupukin kotikaupunkina tunnettu Rovaniemi herää uudella tavalla eloon joulun alla, kun kaupunki täyttyy niin kotimaisista kuin ulkomaalaisistakin matkailijoista. Lumisen kaupungin jouluvalot, ihanat joulumarkkinat ja jouluaiheinen kulttuuritarjonta tuovat joulutunnelman Rovaniemelle.

Rovaniemi
Kuva: Visit Rovaniemi
Joulupukin kylä on hyvin tunnelmallinen erityisesti talvikuukausina.

Rovaniemellä sijaitsee myös Joulupukin Pajakylä, missä joulutunnelmasta voi nauttia vuoden ympäri. Kahdeksan kilometrin päässä keskustasta Napapiirillä sijaitseva Pajakylä on paikka, missä Joulupukin voi tavata vaikka keskellä kesää.

Turku

Suomen joulukaupunkina tunnettu Turku on paikka, missä joulurauha julistetaan vuosittain. Sen lisäksi joulun tunnelmaan pääsee Vanhalla Suurtorilla, missä järjestetään joulumarkkinat neljänä joulua edeltävänä viikonloppuna.

Suosittu markkinatapahtuma tarjoaa kävijöille valikoiman käsityöläisten kojuja sekä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetyn joulunäytelmän, joka vie katsojat vuoden 1917 turkulaiseen jouluun.

Vanhanajan markkinatunnelman lisäksi Turun Vanhalla Suurtorilla on luvassa musiikki-, teatteri- ja sirkusesityksiä sekä Joulupukki kaikkina tapahtumapäivinä. Joulumarkkinat järjestetään viikonloppuisin 25.11.–17.12.

Porvoo

Tunnelmallinen joulukaupunki Porvoo on täynnä tapahtumia jouluna 2017, ja vanhan Porvoon ihanien joulukatujen lisäksi lähestyvän juhlan voi aistia kaupungin lukuisilla joulumarkkinoilla.

Porvoossa järjestetään joulun alla Porvoon joulumarkkinat 9.–10.12., Wanhan ajan joulumarkkinat 9.–10.12., Annan joulumarkkinat 10.12., Pellingin saaristolaisjoulu 17.12. sekä Bosgårdin joulumarkkinat 10.12.

>> Lue myös: Joulutunnelmaa Helsingissä – 8 tärppiä joulukauteen

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Visit Helsinki / Jussi Hellsten ja Visit Rovaniemi

Päivitetty: 1.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia