hero taustakuva

Suomen parhaat ostosparatiisit – katso lista ja lähde shoppailemaan!

Visit Finland / Ari-Pekka Darth artikkelin kuva
Suomen matkailu
Kesälomalla on aikaa lähteä ostoksille ympäri Suomea - hyviä ostospaikkoja löytyy runsaasti kotimaan kamaralta. Rantapallo listasi kymmenen shoppailukeidasta.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 21.07.2017
facebook   whatsapp

Kamppi, Helsinki

Vuonna 2006 avatulla Kampin kauppakeskuksella on liiketiloja kuudessa kerroksessa. Yhteensä pukeutumiseen, kauneuteen, kodintarvikkeisiin ja sisustukseen keskittyneitä erikoisliikkeitä on yli 120. Kauppakeskuksessa on kymmeniä erilaisia ravintoloita ja kahviloita, päivittäistavaramyymälä, keilahalli ja yökerho.

Kampin kauppakeskus sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa, joten sinne on monipuoliset kulkuyhteydet. Metrosta pääsee nousemaan suoraan kauppakeskukseen ja myös kaukoliikenteen ja Espoon seutuliikenteen bussiterminaalit sijaitsevat samassa rakennuksessa.

Omalla autolla saapuville Helsingin keskustassa on niukasti ilmaista pysäköintitilaa, mutta Kampin vieressä sijaitsevat Simonkentän ja Forumin maksulliset parkkihallit.

Kampin kauppakeskus

Sello, Espoo

Espoon Leppävaarassa sijaitseva kauppakeskus Sello uudistui vuonna 2003. Nykyisin Sellossa palvelee yli 170 liikettä: kymmenittäin vaateliikkeitä, sisustusliikkeitä, vapaa-ajan ja hyvinvoinnin liikkeitä sekä ravintoloita, kahviloita ja päivittäistavarakauppoja.

Vuonna 2008 Selloon rakennettiin elokuva- ja vapaa-ajankeskus, joka monipuolisti Sellon tarjontaa tuomalla keskukseen muun muassa elokuvateatterikokonaisuuden, keilaviihdekeskuksen ja ravintolamaailman. Sellossa on myös Glo-hotelli.

Selloon pääsee helposti omalla autolla, sillä se sijaitsee aivan Kehä 1:n kupeessa ja ilmaista pysäköintitilaa on runsaasti. Helsingin keskustasta paikalle pääsee nopeasti paikallisliikenteen junalla tai bussilla.

Kauppakeskus Sello

Jumbo, Vantaa

Vantaan Jumbo on yksi Suomen suurimmista kauppakeskuksista. Jumbossa on reippaasti yli sata erikoisliikettä, mukaan lukien kansainväliset ketjuliikkeet sekä pienemmät puodit. Jumbosta löytyy myös runsaasti kahviloita ja ravintoloita sekä tavaratalo Stockmann ja isot päivittäistavaraliikkeet.

Syksyllä 2008 Jumbon kylkeen valmistui vapaa-aika-, viihde- ja hotellikeskus Flamingo. Jumbon ja Flamingon välillä kulkee yhdyskäytävä, joten käyminen molemmissa keskuksissa saman vierailun aikana on helppoa. Flamingossa on muun muassa kylpylä, vesipuisto, elokuvateatteri ja hotelli sekä useita ravintoloita.

Jumbo sijaitsee Kehä III:n varrella lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää hyvin bussiyhteyksien päässä keskustasta. Helsingin keskustasta matka Jumboon bussilla kestää puolisen tuntia. Kauppakeskuksella on myös ilmaiset pysäköintitilat autolla saapuville.

Kauppakeskus Jumbo

Iso Omena, Espoo

Espoon Matinkylässä sijaitseva Iso Omena viittaa jo nimellään ostosparatiisiin, sillä onhan New York, Big Apple, eräs maailman kuuluisimpia ostospaikkoja.

Keskuksesta löytyy yli sata muodin, sisustuksen, vapaa-ajan ja hyvän olon erikoisliikettä sekä kaksi päivittäistavaramarkettia. Useiden kahviloiden ja ravintoloiden joukosta jokainen varmasti löytää omansa shoppailun lomassa. Ostoskeskuksessa on myös elokuvateatteri sekä kirjasto.

Isossa Omenassa on paljon ilmaista parkkitilaa omalla autolla saapuville. Länsiväylän ja Kehä III:n liittymän tuntumaan on hyvät liikenneyhteydet. Paikalle pääsee Helsingin Kampista 15 minuutissa bussilla.

Iso Omena

Tuuri, Alavus

Oman tv-sarjansakin saanut Suomen suurin kyläkauppa Tuuri sijaitsee Tuurin kylässä, Etelä-Pohjanmaan Alavudella. Pienestä kyläkaupasta on vuosien saatossa kasvanut suuri tavaratalo, joka on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista.

Kyläkauppa on melko vaatimaton ilmaus tälle kompleksille, joka tavaratalon ja elintarvikemyymälän lisäksi käsittää muun muassa hotellin, useampia ravintoloita ja karavaanarialueen. Tuurissa järjestetään myös runsaasti erilaisia tapahtumia ympäri vuoden.

Tuuriin tullaan usein hieman pidemmän matkan päästä, joten ilmaista pysäköintitilaa on runsaasti. Paikalle pääsee helposti myös junalla, sillä juna-asema sijaitsee aivan kyläkaupan kupeessa.

Tuurin kyläkauppa

Ideapark, Lempäälä
Lempäälän Ideapark on suosittu ostospaikka.

Ideapark, Lempäälä

Ideapark on yksi Suomen suurimmista ostoskeskuksista. Ostoskeskusta paremmin liikekeskittymää tosin kuvaa liikekaupunki. Sisääntulon kohdalla kannattaa napata mukaan ostoskärryt, etteivät kädet ostoskuumeen yllättäessä väsy kantamuksista. Saman katon alla sijaitsee lähes 200 liikettä ja myyntipinta-alaa kertyy yli 100 000 neliömetriä.

Ideaparkista löytyy kauppoja huonekaluliikkeistä muoti- ja vapaa-ajantarvikeliikkeisiin. Ostoskeskukseen on rakennettu myös Vanha kaupunki tiiliseinineen, kattoineen ja kyltteineen. Vanhan kaupungin viehättävissä pikkupuodeissa myydään esimerkiksi käsitöitä, taidetta, pikkutavaroita ja suussa sulavaa suklaata. Kauppakeskuksen keskusaukion ympärillä on useita ravintoloita ja kahviloita. Ideaparkissa sijaitsee myös lasten ja nuoren kulttuurikeskus PiiPoo sekä Pohjoismaiden suurin sisähuvipuisto Funpark.

Ideapark sijaitsee Lempäälässä 17 kilometrin matkan päässä Tampereelta. Omalla autolla saapuvia varten on runsaasti ilmaista pysäköintitilaa. Tampereelta on säännöllinen bussikuljetus Ideaparkiin.

Ideapark

Itis, Helsinki

Itäkeskuksen ensimmäinen osa valmistui jo vuonna 1984. Sittemmin useammankin kerran laajentuneessa kauppakeskuksessa sijaitsee tällä hetkellä yli 200 liikettä ja palvelua ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakeskuksista. Vuonna 2012 kauppakeskus muutti nimensä Itäkeskuksesta Itikseksi.

Bulevardien varrelta löytyvät lähes kaikki tunnetut vaate-, sisustus- ja päivittäistavaraliikkeet. Viihtyisä kauppakeskus on eloisa kokonaisuus, jonka katuja elävöittävät vihreys, jatkuva kuhina ja säännöllisesti järjestettävät tapahtumat. Itiksessä on myös suuri ravintolamaailma, jossa on useita etnisiä ravintoloita.

Itäkeskus sijaitsee Itäväylän varrella Itä-Helsingissä. Kauppakeskuksessa on runsaasti ilmaista parkkitilaa, joten paikalle voi saapua omalla autolla. Helsingin keskustasta paikalle pääsee helposti noin varttitunnissa metrolla.

Itis

Mylly, Raisio

Raisiossa sijaitseva Mylly on Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus. Myllyssä on yhteensä noin sata erikoisliikettä, mukaanlukien suurten kansainvälisten ketjujen myymälät. Kauppakeskuksesta löytyy monia palveluita pukeutumisneuvonnasta koiraparkkiin sekä valvottu maksullinen lasten leikkipaikka. Ravintolamaailmassa on kahviloita ja ravintoloita jokaiseen makuun.

Paikalle pääsee helposti Turusta julkisen liikenteen busseilla ja omalla autolla saapuville on runsaasti ilmaista pysäköintitilaa.

Kauppakeskus Mylly

Koskikeskus, Tampere

Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Koskikeskus on lähes sadalla liikkeellään ja runsailla ravintolapalveluillaan kaupungin monipuolisin ostoskeskus.

Koskikeskuksesta löytyy liikkeiden, ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi myös muita vapaa-ajan palveluita, kuten elokuvateatteri sekä yökerho. Kauppakeskuksessa toimivat myös terveydenhoitopalvelut lääkäristä hammashoitolaan.

Koskikeskus sijaitsee aivan Tampereen keskustassa Hatanpään valtatien varressa, joten paikalle on hyvät julkiset kulkyhteydet ja Tampereen juna- ja linja-autoasemat sijaitsevat vain kivenheiton päässä. Maksullisessa parkkihallissa on noin 500 parkkipaikkaa.

Koskikeskus

Trio, Lahti

Lahden keskustassa sijaitseva Trio uudistettiin kokonaan vuosina 2007–2008 ja se on yksi Suomen suurimmista kauppakeskuksista. Triosta löytyvät kaikki kansainväliset ja kotimaiset suuret ketjut sekä runsaat ravintola- ja kahvilapalvelut. Yhteensä liikkeitä kauppakeskuksessa on lähes sata ja Trio onkin Päijät-Hämeen alueen suurin erikoisliikkeiden keskittymä.

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Trioon on hyvät kulkuyhteydet. Lahden rautatie- ja linja-autoasemat ovat lyhyen kävelymatkan päässä ja kauppakeskuksen kulmalla pysähtyvät Lahden lähiliikenteen bussit. Omalla autolla ostoksille tulevia varten on runsaasti pysäköintitilaa ja ensimmäinen pysäköintitunti on maksuton.

Kauppakeskus Trio

Puuttuuko listalta jokin oma suosikkisi? Kerro kommenteissa, mikä onSuomen paras ostospaikka!

Teksti: Jenna Lehkonen ja Anni Moilanen
Kuva: Visit Finland / Ari-Pekka Darth, Flickr / Henri Sivonen

Lue kommentit (5) Jätä kommentti

  1. Ruottin puolelta löytyy kanssa ostos paratiisi


  2. Entäpä Kuopion Matkus, noin 90 liikkeen kauppakeskus?


  3. Mihinkäs unohtui Kärkkäinen joka löytyy lahdesta,Ylivieskasta jaa iistä.


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.