Kuva: Turun kaupunki / Esko Keski-Oja
Shoppailu Turussa

Shoppailuloma Turussa – nämä ovat kaupungin parhaat ostospaikat

Turku on monipuolinen shoppailukaupunki, joka tarjoaa vierailijalle runsaasti ostosmahdollisuuksia niin kauppakeskusten, pienten putiikkien kuin tavaratalojen muodossa. Katso shoppailuvinkit Turkuun!

1. Valitse tuliaisiksi paikallisten suunnittelijoiden tuotteita

Mikäpä olisi parempi tuliainen kotimaan kaupunkilomalta kuin paikallisen suunnittelijan tuote? Turku on Varsinais-Suomen designkeskittymä, ja kaupungissa on monia turkulaisten suunnittelijoiden putiikkeja.

Esimerkiksi Läntisellä Rantakadulla sijaitsevat tekstiilituotteita valmistavien KUI Designin ja Klo Designin liikkeet, joista aidot turkulaiset tuliaiset löytyvät takuulla.

2. Hanki turkulaisia herkkuja kauppahallista

Aurajoen läheisyydessä sijaitseva Turun kauppahalli on todellinen herkkukeidas, jonka noin sata putiikkia ovat erikoistuneet paikallisiin ruokiin. Pienten herkkukauppojen lisäksi kauppahallissa on myös kahviloita ja ravintoloita.

Kauppahallissa sijaitsee myös Suomen parhaaksi leipomoksi valitun Mbakeryn Piece of Cake -kahvila, jossa myydään esimerkiksi Turun matkailun omaa Kiss my Turku -leivosta.

3. Kiertele pikkuliikkeitä Linnankadulla

Turun keskustan poikki kulkeva Linnankatu on pienten liikkeiden ystävien suosikkikatu, sillä kadun varrella sijaitsee useita erikoisliikkeitä ja pikkuputiikkeja.

Esimerkiksi sisustusliike Sisustuksen koodi tarjoaa kävijöille monipuolisen valikoiman, jonka tuotteet on tarkkaan harkittu. Sisustussuunnittelijan omistama liike on keskeisestä sijainnistaan huolimatta yllättävän suuri. Lyhyen matkan päässä sijaitseva Porta Nove taas myy esimerkiksi italialaisia kenkiä ja huiveja.

4. Shoppaile kauppakeskus Hansassa

Turun paras ketjuliikkeiden valikoima on ydinkeskustassa sijaitsevassa kauppakeskus Hansassa, jossa sijaitsevat niin Stockmannin tavaratalo kuin lukuisat kahvilat ja ravintolat.

Ketjuliikkeiden tarjonta on Hansassa aivan omaa luokkaansa, ja kauppakeskuksesta löytyvät muun muassa Cubus, Zara, Marimekko, Carlings sekä Indiska. Hansan lisäksi myös kauppakeskuksen ympäristö tarjoaa lukuisia shoppailupaikkoja.

5. Museokauppa Laurentius

Turkulaisen Aboa Vetus & Ars Nova eli Vanha Turku ja uusi taide -museon kauppa Laurentius myy turkulaisten tekemiä tuotteita laidasta laitaan. Valikoimassa on esimerkiksi käsitöitä sekä museon omia tuotteita.

Noin sadan neliön kokoisen myymälän valikoima uudistuu jatkuvasti, joten kaupassa kannattaa piipahtaa vaikka jokaisella Turun-vierailulla.

>> Lue lisää vinkkejä Turkuun Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Turun kaupunki / Esko Keski-Oja

Päivitetty: 20.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 2,71 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia